reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GoToWaNiE na ekranie

Mamita moze zrobie,zapytam G najpierw bo on bedzie jadl karpia:-p
Aurelia mam pytanka;-):sorry:
Nawierzch kladziesz pomodory i np,cukinie to ta cukinia jest swieza czy podsmarzona:sorry:ja podsmarzykam bo nie wiedzialam:sorry:ale dobre bylo:tak:nastepnym razem zrobie bez pomidorow na wierzchy:sorry:aaaa i czy wlasnie na sam koniec polewsz sosem czy warzywa maja byc na wierzchu:sorru.ja najpierw polalam a potem jak doczytalam to pomidory i cukinie juz na sam wierzch i posypalam je serem bo tak jakos pudto mi sie wydawalo.myslalam ze sie bardzo zeschna:sorry:
Ogolnie danie jest pyszne:-pbaaaardzo polecam.oczywiscie jak pisalam G srednio lubi wynalazki ale zjadl 3/4 polmisku :-p niby takie sobie:-D:-D:-D faceci:sorry:
Iwonka na tyg biore sie za twoje kluski:-p
 
reklama
Kwiateczek, już odpowiadam!
Cukinię lub bakłażana oczywiście podsmażasz. Natomiast masę mięsno-warzywną wkładasz do naczynia żaroodpornego, potem układasz cukinię i pomidory a dopiero potem zalewasz sosem( mleko, mąka, ser i jajko). Ja ostatnio zamiast ziemniaków dałam makaron, też pycha.I posypałam fetą. Zawsze można przecież coś jeszcze udoskonalić!:-D
 
Aurelia, a jakie mięso jest lepsze do musaki - wieprzowe czy wołowe? :sorry:
Mam nadzieję, że to nie jest super głupie pytanie, jak coś to od razu się usprawiedliwię, że marna ze mnie kucharka :sorry:
 
Ostatnia edycja:
Migotka ja bym dała wieprzowe te sklepowe to chyba najbardziej to jest podobne do prawdziwego . Ja mialąm na szczęscie takie wiejskie mama mi przywiozla Różnica totalna
Kwiateczek u mnie to samo P. średnio przekonany ale wciał zwszystko mi bardzo smakowalo:tak:
 
Ja wole wieprzowe lub z drobiu mięso mielone,najlepiej jak się ma maszynkę do mielenia miesa i kupi ładna szynkę chudziutka czy piersi z kurczaka czy indyka i zmieli samemu,wtedy ma sie gwarancje ze jemy nie tluste mieso .Polecam.Szczgolnie mielone kotleciki z kurczaka ;-)

Wogole to znalazlam przepis na pasztet super latwy,choc bym go zmodyfikowala.Ale tak czy siak trzeba miec maszynke do mielenia miesa.
http://www.wielkiezarcie.com/recipe42797.html
 
Ostatnia edycja:
SNIKERS DLA AMATORÓW TAKICH JAK JA :-D

-Kupuje ciasto "krówka" z delecty... i tam jest przepis na ciasto ja dosypuje troszeczke proszku do pieczenia bo pozniej ciezko wzdluz przeciac.

-jak ciasto sie studzi robie krem budyniowy, mozna z opakowania co jest w krówce a mozna kupic osobno taki bez gotowania.

-ciasto kroje wzdłuz i przekladam zimnym kremem ( tamten z krowki gotuje sie studzi itd) ciasto-krem-ciasto

-na to rozsmarowuje cala puszke masy krówkowej, mleko skondensowane gotowane lub samemu gotuje sie puszke 3h w wodzie

- sypie na to 20dag orzechów włoskich, i polewam polewa co jest w opakowaniu "krówki delecty

POtrzebne jest:
-krówka delecta
-proszek do pieczenia
-20dag orzechów włoskich
-3jajka
-kostka margaryny
-ok litra mleka
-puszka mleko skondenosowanego

Ogólnie przepis jest na opakowaniu "krówki" i jest mega prosty ja poprostu ja wzbogaciłam po swojemu i wyszedl calkiem dobry snikers robi sie te ciasto ok 30minut jak sie bierze zimny krem bo samo ciasto piecze sie 20minut w tym czasie mozna wszystko przygotowac a pozniej tylko przelozyc. Ja studze na balkonie to moment
 
Wiktoria a jakiej firmy jest ten krem bez gotowania???

Ja niedawno kupilam kruche babeczki i od nich chcialam dac krem jak do karpatki ale zapomnialam ,ze to trzeba gotowac i bardzo latwo sie przypala. Udalo sie zrobic i wyslzy bardzo smaczne ale duzo wygodniej by bylo jakby nie trzeba bylo gotowac tej masy.
 
mm chyba delecty to jest krem budyniowy, dobry tez jest krem do karpatki do tego, i one sa roznych firm wystaczy zerknac ktory jest bez gotowania ja sie wkurzam jak trzeba gotowac bo kurcze grudki moga byc czy cos a tak mleko proszek mikser, chwila i gotowe
 
reklama
Wiktoria, rzeczywiście pysznie brzmi....może się skusze i zrobię na ostatki...
 
Do góry