reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

reklama
Dziewczyny dzieki,

Owieczka , megi tak z uciekajacym oczkiem. W sumie niczego sie nie dowiedzialam. Czekalam tam 2 godziny na to, by zakropili malemu oczy i zbadali dno oka. Wszystko to trwalo 25 minut a tyle musielismy czekac. Wszystkich przyjmowali oprocz tych z dziecmi. Nastepna wizyta dopiero pod koniec marca bo takie kolejki. Mam wykupic kropelki i podawac 3 dni przed nastepna wizyta. Wtedy dopiero zbadaja..
Future miala racje z tymi babami starszymi, do gabinetu nie szlo sie dopchac.

Witam
ja dopiero mam spokoj ze tak powiem ciagle dzis cos...:tak:
ale bylam na tym zebraniu to takie indywidualne bylo..ale nie rozumiem po co dziecko mialo tez isc :baffled:
pierwszy raz sie spotykam z takim czyms zeby isc z wlasnym dzieckiem na zebranie hehe :-D
ogolnie to ok, pani zadowolona chwalila mloda nie ma powodow do niepokojow :tak: ladnie czyta,ma bujna wyobraznie hehe bo napisala ladne dlugie wypracowanie na temt zwierzat :tak: ma tylko powtarzac tabliczke mnozenia w domu a tak to oki :-)..no i niestety dalej kaze nam chodzic do logopedy wrr...a myslalam ze juz z tym bedzie spokoj..ale mloda dalej ma problemy z niektorymi literami,ze np zle wymawia albo pisze tak jak slyszy ...trudno najwyzej bedziemy dalej chodzic jak lekarz da skierowanie bo z tym byly problemy :tak:
Potem byla mama posiedzialysmy pojechala niedawno a teraz ide na seriale...

Aniolek to sie wysiedzialas przesada by mogli przepuscic jak sie jest z malym dzieckiem :tak:

Dobranoc :-)

owca pytałaś czy goście zostaną na nocleg otóż nie bo mąż koleżanki w poniedziałek do pracy. Przyjadą na cały dzień, nie wiem czy im się opłaca ale skoro lubią jeździć....:tak:

dzien dobry
owca a mloda po polsku tez ma problem z wymowa? bo jezeli jest ok to po niemiecku moze nie czai wymowy nie moze sie przestawic bo tam sa jednak kruczki w tym jezyku;-):-D

dzien dobry
owca a mloda po polsku tez ma problem z wymowa? bo jezeli jest ok to po niemiecku moze nie czai wymowy nie moze sie przestawic bo tam sa jednak kruczki w tym jezyku;-):-D

Ma to samo z polskim :tak: jak np.pisze to zdarza jej sie zjadac jakas litere albo tak jak uslyszy to napisze
robi dosc duzo bledow w pisaniu po polsku i niemiecku a jak jej sie uwage zwroci zeby poprawila bo jest zle to nie da sobie przetlumaczyc bo twierdzi ze jest dobrze i tak ma byc :angry::angry:...i czuje ze z mlodym bede miala to samo bo juz w przedsz.mi napomknela o logopedzie wrr...:angry: bo on ma problem z R ,tutaj na tym punkcie to maja swira te nauczyciele :tak:

ide szykowac sie bo zaraz trzeba wychodzic...

owca to musicie chodzi az problem zniknie bo ona juz duza wiec nie powinna miec problemu z tym
a mlody ma czas do 6 roku zycia zeby sie nauczyc wymiawiac R ale poczytaj na necie jakie sa cwiczenia i mozesz sama go nauczyc wypowiadac R
ja swoja mloda nauczylam mowic "cz" bo przy jej wadzie zgryzu miala problem ale logopeda powiedziala ze swietnie ja nauczylam:-)

Ciacho mi juz 2 lekarzy tutaj powiedzialo ze nie widza sensu zeby ona jeszcze do logopedy chodzila
ze juz za dlugo tam chodzila i poprostu ma taka wymowe ktora jej tak zostanie, a te cwiczenia z logopeda jak nie przyniosly rezultatu to juz nie przyniosa...i dlatego zaden z tych 2 moich lekarzy nie chce dac mi juz skierowania do logopedy a w szkole sie upiera nauczycielka ze musi jeszcze chodzic....wczoraj powiedziala na zebraniu ze sama napisze list do lekarza i wysle do nich zobaczy co jej powie...jak mi nie chca dac...
a mlodemu kaze powtarzac czesto jakies wyrazy z r ale tak fajnie smiesznie mu to wychodzi hehe

kurcze lece bo za 15 minut tramwaj ostatnio uciekl mi z przed nosa hehe....;-):-D

owca tyle razy jestes w kraju to idz tutaj do logopedy niech ci powie co o tym mysli
moze tutaj bedzie mial inne spojrzenie albo powie to samo co tamci
powiem ci ze takie cos jak sie slysz tak sie pisze to trzeba wyeliminowac

reklama
Hej A my wszyscy już od 6 na nogach, miała mycha przyjechać z dziećmi ale jednak nie dała rady. Może sama zaś napisze co i jak...mycha lepiej ci???
Mój dziś na służbie, muszę młodą zaś zaszykować bo dziś na 11.30 może sąsiadka ją weźmie jak wczoraj i odbierze dziś za mnie ja nie mam jak się ruszyć jak mały chory a sąsiadka do mnie nie przyjdzie bo każdy boi się że dziecko mu się zarazi...
Kurcze co ja dziś będę robić, nudy będą czuje, chyba okna przelecę bo się proszą. Na przeciwko nas budują blok i co chwila okna brudne mam...:/
owca moja też ma w szkole w zerówce zajęcia z panią logopedą, moja r nie wymawia, dostała karteczkę że musi chodzić jak i paru innych dzieci i tak 2-3 razy w miesiącu mają.

Ostatnia edycja:
Do góry