reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

o ja cie to bystry ten twoj synek aneteczka:-D
moj wlasnie nic nie mowi o przedszkolu nawet ciezko wydusic od niego co robil co jadl....czasem sam cos powie przed snem a tak nic..

reklama
Tia marzenka,ale ile my teraz musimy się jemu natłumaczyć, ze dzieci bić nie wolno, że ma zawołać panią, jak go ktoś bije, a nie lać się. Wczoraj mi na ucho mówił kogo uderzył, wstydził się tego i bał ojcu przyznać.

Mnie się wydaje, że Dawidek już niedługo zaskoczy i będzie chciał chodzić. Ważne , że nie płaczę, a jak za miesiąc sytuacja się w p-lu poprawi, tzn dzieci już nie bedą wyc, to z chęcią będzie chodzić.

kochane a jak z oplata za przedszkole u was?
ja dzis placilam 210zl tzn 183 za caly miesiac i 27zl ubezpieczenie.a jak nie bedzie we wszystkie dni to mi w nastepnym miesiacu odlicza..wiecie co ale myslalam ze mniej bede placic....do tego jeszcze cioci zaplacic musze bo przeciez nie ma nic za darmo..no masakra...ale pomimo wszystko ciesze sie ze moje dziecko chodzi do przedszkola;-)

ja płaciłam 253zł za p-le + 10zł co miesiąc na wyjścia, nagrody, prezenty.
Teraz jest to zapłata za 8h, a w następnym miesiącu będzie rozliczenie. I mi liczą 9h, choć mój jest 8h15min, więc pewnei coś koło 300zł za cały miesiąc mnie wyniesie, jak w każdym dniu pójdzie.

Marzenka bardzo mało płacisz.

Ostatnia edycja:
aneteczka to rzeczywiscie malo place to ja myslalam ze duzo to jest:tak:ale w porownaniu do ciebie to malo:tak:
jutro mam na rano o 5 musze wstac ..powiem wam ze osttanio bardzo niechetnie chodze do pracy....wrrrrrrr
milej nocki
ja jeszcze poleze przed tv
ps.kurde a my dalej meczymy sie z ciemieniucha:(

Ostatnia edycja:
Hejo
Marzenka ja w tym m-cu płciłam coś koło. 270 zł ( w tym UB 26,00 i Rada rodziców 50 zł jednorazowo) to tak koło 200 zł musze liczyć normalnie - szok ... Mała znów ma kryzys w domu jest ok a jak wchodzi do przedszkola to wybucha i wszystko w niej pęka ... zaczyna płakać i tyle ... po wczorajszym powiedziałam sobie że koniec - nie zabiorę już jej nigdy bo jej się krzywda nie dzieje potem w domu rządzi na całego ...
Wczoraj byłam na Zumbie ale fantastycznie - ok. 60 osób było - meegaaa fajna zabawa :))

reklama
madziarena bo winna bylo wychowawczyni ze w gole do ciebie zadzwonila, co innego jak by sie dziecku cos stalo a tak nic jej nie bylo;-) zumba fajna u nas pelno tego

Do góry