reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Cześć
Ładnie dzisiaj widzę ale rano jak do młodego wstałam o 5.30 to było zaledwie 5 stopni:szok::baffled: Idę się ogarnąć, łepek umyć i coś zjeść a później do sklepu kupić na pomidorową dziś zrobię bo mam chęć najwyżej sama ją zjem:-p u mnie m nie lubi a Zuzia ma długi jęzor na zupy...
blond fajnie że już w domku jesteście i mały grzeczniutki...:)
chorym dzieciaczkom zdrówka!!

reklama
WItam

blond- fajnie , że już w domku, ucałuj małego słodziaka:-)

kasia- zdrówka dla synka!

marzenka-
wspólczuje, że was tylko dwie na zmiane i zdrowia dla Dawidka.

A ja w domu, dzwonili ze żłobka że mlody ma temperaturę i wogóle ospały jest. Musiałam urlop wypisać i pędzić po niego. Teraz już sobie śpi, na 13 jestem umówiona z nim do lekarza. Nie wiem o co chodzi, bo nie smarka, nie kaszle, a temperaturę ma. Mam nadzieję, że to takie przejściowe, bo na weekend zaplanowany mamy wyjaz nad morze, szkoda byłoby żeby przepadł, ale jak będzie chory to trudno, nie będę go ciągła, najważniejsze jest małego zdrowie.

Ładnie się zrobiło........:-)

z nowu jakis wirus w powietrzu ze kazdemu dzieci choruja z temp?! No porazka... ZDROWKA CHORUTKOM!

...moj Fruciu smarkac zaczol... dzis mu podam dawke uderzeniową... jej niedawno zapalenie pluc mial...

no hej

jade wlasnie do gorzowa, ale zerknęłam do was i coś wam powiem.

ja nigdy nie wierzylam w witaminy, i naturalne syropy. ale teraz jak sama wpieprzam antybiotyki, to bede się starać uchronic Hesie przed tym goownem.

moja mama nazbierała świeże pędy sosny i nastawila Helence syrop wykrztuśny. 6 dni musiał stać. pózniej zlała do ciemnego słoiczka i stoi w lodówce. tak samo soki naturalne.
mam nadzieje, ze nie bede miala okazji próbować tych specyfików, ale jak tylko coś się bedzie zaczynało dziać, to bede probowac tymi sposobami.
szkoda tylko, ze nie mam malin, bo bym jej maliny zrobiła swoje to też inaczej. n trudno.

Larvunia jak chcesz to wpadaj do mnie na truskawki. my mamy duzo jeszcze. ale to jak bedzie cieplej to zapraszam. no i dziś moja kuzynka z mezem wpada, a jutro dołączą jacka rodzice na grilla.

od przyszłego tygodnia już wracam do przedszkola, wiec bede na miejscu i zapraszam serdecznie,

Hej wszystkim,
Ciasteczko fajne kolczyki :tak:Ja uwielbiam truskawki, czy prosto z krzaka czy prosto z talerza :-Dbez różnicy:-p
Kasia zdrówka dla Kacperka, oby to nie było nic poważnego.
marzenka i co z tą koleżanką wiadomo coś? Czemu nie przychodzi?
blond fajnie, że już jesteście w domku, a Twój men jest z Wami? Całuski dla Maluszka
megi ja też uwielbiam pomidorową ;-)mogłabym jeść codziennie:tak:
anateczka zdrówka dla młodego :tak:Oby udało Wam się pojechać nad morze:-)
larvunia oby Marcelek nie zachorował znowu.. biedny.. chyba ta pogoda sprzyja choróbskom:-(
Future trudno mi powiedzieć, czy takie naturalne specyfiki działają.. myślę, że gdy choroba się jeszcze nie rozwinęła to podanie takiego syropku na pewno pomoże. Ale czy przy poważniejszych dolegliwościach to nie wiem. Warto spróbować

U mnie nocka ciężka, znów mały się budził często.. ale nie dawałam mu przeciwbólowej jakoś nie pomyślałam. Byłam tak zaspana, a poza tym boli mnie brzuch od wczoraj z wiadomego powodu :dry:

Hejka

BLOND witaj spowrotem

ANETECZKA widze identyczne objawy... Oby szybko przeszło... My na dzisiaj grilla mamy zaplanowanego...

Ogólnie młody nocke ładnie przespał, wypocił się, nie budził się, nie krzyczał przez sen, tylko ja go przebudzałam na picie, ale to od razu zasypiał... No i na przebranie... Ale ok 2 przyszedł do mnie to był suchy i chłodny... No i nie ma już temperatury, normalny jest... Więc lekarza odpuszczam... Ale kurcze nie wiem co z tym grillem....

Ogólnie to mi się wydaje że przez stres, bo wychowawczyni w przedszkolu naskarżyła, i dziadkowie słyszeli, i jak mu zaczęliśmy tłumaczyc w domu że tak nie wolno to się akcje zaczęły... Wieział że miał byc wczoraj grzeczny w przedszkolu i spanikował? Wczoraj wiedział że nie pójdzie i jest oki...

blond - super, że już w domu jesteście i z maluchem wszystko ok :-)

A Gabrysiowi dziś pępek odpadł wreszcie! Dzień przed skończeniem miesiąca, już się martwiłam. Teraz niech się tylko zagoi i będzie cacy :-)

larvunia
- mam to od kilku tygodni na tapecie komputera, rano jak znalazł!!
parę dni nie zaglądałam i ciężko mi Was nadrobic!! :)
blond- tutaj też przekazuję po raz kolejny gratki i super, że już jesteście w domku; wypoczywajcie:)

Młode śpi mi całymi dniami, budzi się do karmienia i na kosmetykę; za to w nocy nieco więcej aktywny, ale i tak chyba nie jest źle; jedynie coś się prężyc zaczął nocą i robic się niespokojny- wzdęcia go męczą chyba, ale od dzisiaj podajemy mu już kropelki, może będzie mu lepiej.. w niecały tydzień przybrał 350g, nawet położna mówiła, że na zabiedzonego to on raczej nie wygląda:tak:

przed nami decyzja odnośnie szczepień; zastanawiam się nad wersją z mniejszą liczbą wkłóc i szczepionkom przeciw rotawirusom i pneumokokom; a Wy na który zestaw się zdecydowałyście dla swoich dzieciaczków?

a oto nasz Tymulek:
tymek2.jpg;-)

reklama
jezzzzzzzzzzzuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Michalina przechodzi dziś samą siebie... WOGÓLE dziś nie spała mi :baffled: i nie śpi dalej... po kim ona poszła, bo na pewno nie po mnie i nie po moim bo my śpiochy :sorry2:

marisamm my mielismy te skojarzeniowe 6 w 1 nikt z nas nie chcial trzymac dzieci przy wkuwaniu sie..... na pneumokoki i inne dodatkowe juz kasy nie mielismy niestety....
ciacho widzialam widzialam i normalnie sie zachwycam jeszcze ciastem :tak:
Yolanta mojemu synkowi tez dlugo nei chcial odpasc ... cos po miesiacu dopiero, a córcia pare dni po wyjsciu ze szpitala stracila ;-)
KasiaF, aniolek, Future czesc :tak:

Do góry