reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Owca - kok super, takie fale :tak: Sama czeszesz młodą?

Plan na dziś - robić nic. Czekam na paczkę z allegro, żeby poprać ostatnią partię dzieciową, bo teraz jeszcze za mało tego, a jak przyjdą pieluchy, czapeczki itp to i tak trzeba wstawić. Może jutro przyjdzie.

Miłej niedzieli :-)

reklama
dzień dobry :-)
Yolanta ja też chcę taki plan na dziś ;-)tylko, że u mnie to się nie uda ehhh
Jak się dziś czujesz?
Blond a jak u Ciebie zdrówko?
larvunia nie wiem czy chłodniej ale pochmurno i u nas troszkę popadało.. wczoraj było o niebo lepiej.. przynajmniej coś się chciało zrobić..
Owca śliczna fryzurka. Sama uczesałaś córcię? Ja nie mam w ogóle zdolności fryzjerskich, umiem tylko zrobić kitajca hehe
Ciasteczko ale kusisz swoimi wypiekami. Wyglądają bardzo smakowicie

A u nas nocka jak zwykle nieprzespana, wstawałam ciągle do Kubusia dosłownie czasem co 15 minut. Już nie wiem co robić.. ma oczy zamknięte a płacze, marudzi. Dam smoka to przez jakiś czas jest spokój a potem znów.. i tak w kółko. Już nie mam pomysłów co to może być.. z głodu na pewno nie, pić też nie, za gorąco nie jest, za zimno też.. Dziewczyny jak to robicie, że Wasze dzieciaczki budzą się jedynie na jedzenie? RATUNKU :sorry: W dzień jest ok.. tylko noce do... niczego.

Dziś jestem sama w domu, mama pojechała do babci, która jest chora i trzeba się nią zająć. Smutno mi, brakuje mi kogoś z kim mogłabym porozmawiać, przytulić się. Zazdroszczę, że macie mężów przy sobie ..

No nic pomarudziłam ..troszkę mi lżej.
Miłej niedzieli Kochane :*

Cześć.
My dzisiaj też w domku, wieczorem fryzjerka przyjeżdża do Mnie - obcinać się będę :tak: a zaraz idę kręcić ciasto, robię 3 bit i metrowca .. synek we wtorek ma urodziny więc może ktoś do niego na ciasto przyjedzie a i jutro z rana mąż przyjedzie aby załatwić sprawę z notariuszem i też zachciało mu się placka Mojej roboty:tak: więc mu zrobię, w sumie to miała być niespodzianka dla niego ten placek też ale jak zapytał no to mu odp że już od kilku dni planuje zrobić placek :tak: a niech ma, zobaczymy się na chwilę bo od razu jutro wraca z powrotem do Niemiec ...

No nic zmykam robić smakołyki :))

Miłej niedzieli! :tak:

Hello
Owca bardzo ladny kok:) ja to nie am zdolnosci jesli o wlosy chodzi:/
Aniolek ja sie czuje ok, coprawda tez niewyspana bo tym razem sasiedzi sie wyrzucali naprzemian z domu do 4 w nocy.na miane byl krzyk, trzaskanie drzwiami, potem walenie w parapet zeby wpuscic do domu, potem do drzwi, potem krzyk i drugi na zewnatrz i tak od 1 do 4 w nocy:confused2: ale chyba w koncu zakonczylo sie pokojowo hehe bo cisza. moj blok jest zajebisty po prostu jak nie imprezy to jakies cyrki, w ktorych tez swego czasu mialam swoj wklad:eek::rofl2:

Mycha to fajnie ze sie z M zobaczysz. patrz zostalo 3 tyg z kawalkiem, teraz sie zobaczycie i jakos to leci:)milego pieczenia ciast:)
Larvunia to Ty pozyczasz swojego chlopa kolezankom?:D dobra kobieta z Ciebie:D
Yola mamy podobny plan na dzisiaj hehe. malego wlasnie mi zabrali nad to morze, co ja bede tu sama robic do wtorku to ja nie wiem. zawsze sie cieszylam jak go zabierali a dzisiaj sie poplakalam jak jechal i mi machal. ale tak sie cieszyl ze jedzie wiec tez powinnam:)
Aneteczka milego wypadu do znajomych

to ja sie ide poobijac...

aaa i zapomnialam jeszcze ...
Aniolek wspolczuje tych nocek baaardzo:/ ja mysle ze to moze zabki abo jakis skok rozwojowy, bo co pare miesiecy niby cos takiego jest, dziecko rosnie szybciej, kosci bola. nie wiem sama. moj zabki przechodzil tragicznie po prostu, ale u nas w dzien byla tragedia a noce byly rozne, czasami 2 tyg takich ze co chwile trzeba bylo wstawac potem kilka dni spokoju i znowu. ale chyba nie co 15 minut...:/ ja bym mimo wszystko sprobowala jednej nocy dac cos przeciwbolowego na noc i zobaczyc czy nie lepiej. a jak nie pomoze to kolejnej wiecej jedzenia. no bo tak to padniesz kobieto w koncu:/

Ostatnia edycja:
blond dziękuję za radę Kochaniutka :* spróbuję na pewno. Ja też obstawiam te ząbki.. niby nic nowego nie widać, ale ślini się i ciągle musi coś gryźć. Dziś spróbuję z żelem na ząbkowanie, a jak nie pomoże to jutro dam Viburcol. Buziaki odpoczywaj, odstresuj się i odeśpij tą pełną atrakcji :sorry:noc

witam niedzielnie
blond to teraz masz labe, odpoczywaj i nie bedziesz musiala wczesnie rano wstawac:-D aneteczka milego wypadu, yola na pewno jutro paczka przyjdzie:tak:mycha widzisz szybciej minie ten czas zawsze to choc na chwile sie zobaczycie
aniolek przeciewbolowy to dobry pomysl ja podawalam mlodej bo ona strasznie przechodzila i u nas pomagalo
a ja dzisiaj wciagnelam drozdzowke na sniadanie mniam mniam

Załączniki

• DSC07390.jpg
    DSC07390.jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 21
Miałam nie wpadać no ale że mam chwilę to podczytałam...
ciasteczko ale smakowicie wyglądają te drożdżóweczki:) nie przepadam zbytnio za makiem ale i tym wygladem kuszą i nawet nie pogardziłabym:-)
mycha no to czas ci dzisiaj zleci przy wypiekach, mężuś wróci to choć chwilę się nim nacieszysz...:*
aniołek ja ciebie podziwiam na prawdę, że ty w ogóle w dzień dajesz radę się Kubusiem zajmować, nocki masz do bani nie przespane, jak ty to ogarniasz? pewnie resztkiem sił...biedna ty:-( ja też obstawiam zęby...Mam nadzieję że Kubusiowi one szybko wyjdą i w końcu da ci wypocząć. Trzymam kciuki! Weź mu dawaj na noc coś na bolesne ząbkowanie i faktycznie zobaczysz czy zadziała, nie spróbujesz, nie przekonasz się...
My mieliśmy wczoraj po południu gości sąsiedzi kilka klatek dalej wpadli na kawę dobrze że ciasto zdążyło ostygnąć:) Dziś niedziela 22.04 pierwsza rocznica śmierci mojej kochanej babuni, pójdę sobie na 18 do kościoła troszkę pomodlić się i wyciszyć...chyba mi tego brakuje.
Miłego dnia!

Hehe blond, no bo czasem tak bywa, że kobitki nie domagają, to chłopa trzeba pożyczyć :-D A jak to co masz robić... korzystać ze spokoju i odpoczywać :tak:
aniołek - no dziś jestem całkiem do życia nawet, poza tym, że mnie kłuje coś krocze od rana... Zobaczymy we wtorek na wizycie co tam się dzieje, na razie kontynuuję przymusowe lenistwo.
Nieprzespanych nocy współczuję, mam nadzieję, że rady dziewczyn pomogą.
Mycha - no to chociaż na chwilę się zobaczycie, zawsze to przynajmniej trochę :tak:

reklama
Ciasteczko dzięki za radę a drożdżóweczki wyglądają pysznie.

Yola dzięki.. odpoczywaj, to normalne że krocze boli, nie martw się. Mam nadzieję, że na wizycie okaże się, że wszystko jest dobrze i że już nie musisz brać tych leków i ciągle leżeć.. zobaczymy.

Megi dzięki Kochana :* Daję radę bo muszę. Nikt za mnie tego nie zrobi:-( Troszkę idzie się do takiego życia przyzwyczaić.. Ale gdy w nocy biorę Kubusia to od razu siadam, żeby nie polecieć i nie zrobić mu krzywdy, bo kręci mi się w głowie. Fizycznie jakoś daję radę, gorzej z psychiką. Jak Młody w ciągu dnia śpi, to z kolei ja nie mogę zasnąć, bo wciąż myślę o problemach, samotności itd. Same do głowy przychodzą takie myśli i od razu jest po spaniu... Ale dość o mnie :no2:
Przykro mi z powodu Twojej babci.. :* Wizyta w kościele na pewno troszkę pomoże ..

Mycha fajnie, że zobaczysz Mężula :-)

O i słonko wyszło..

Do góry