reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Witam

PR nie bój się jazd :-) jak jeździłaś po polu to już masz troche znajomośc ruszania i skrzyni... Chociaż ja to jak jeździłam naszą starą mazdą to teraz puntem inna bajka :-) i jak siadam w renówke naszą to mam problemy z ruszeniem ;-) sprzęgło inne, wsteczny po lewej u góry, a zaparkowac ni mto już wogóle, M był przerażony, bo stwierdził że jeżdrze gorzej niż przed kursem ale przed jeździłam mazdą... A na mieście luzik... ja już na pierwszej godzinie przejechałam 7 rond :-) na 6,7 godzinie mialam moment krytyczny ale to podobno standard bo od kursanta już sie więcej samodzielności zaczyna wymagac... No i jak robiłam pierwszy raz łuk na placu to jakiś facet (z innej szkoły tam byli się uczyc) to stwierdził że jak na pierwszy raz to jest super... Oby było super na egzaminie... Ale 80km /h mam opór żeby przekroczyc...

LARVUNIA no jest roboty przy remoncie, jeszcze chrzciny od razu... Ja pamiętam jak do Kacpra chrzcin się szykowaliśmy, też remont robiliśmy, chrzciny były 25.12... wigilie spędziłam z tapetą w ręku :-/ Powodzenia jutro :-)

DAFFI oby już był koniec choróbsk, i oby potem poszło gładko z odpieluchowywaniem...

MARTUCHA super że ładnie się zrosło, i że już tylko 1,5tyg zostało

MADZIARENA no to trzymam kciuki żeby to już była ostateczna data

ANETECZKA u mnie dużo budowlańców ale niestety ci co dobrzy to zajęci, albo za granicą, wolnego mam jednego ale nie chciałabym ci go polecac... bo niby robi wszystko od elektryki po malowanie i kafelki, ale z jego sumiennością nie zawsze najlepiej.

FUTURE mojego M cukiernia robi fajne torty, jakos 35zł za kg... Nam one smakują ale one są na naturalnych składnikach (białko nie z proszku jak to inni robią, śmietana też naturalna) i przez to są troszku ciężkie... Wzory znajdziesz na C u k i e r n i a O L E K - Strona Główna - W i t a m y może tam ciacho znajdzie dla siebie inspiracje, chociaż jak widziałam jej torty, to chyba dodatkowa inspiracja jej nie potrzebna

MYCHA mi mówili jeszcze w czasie porodu że kacper taki duży, miał 4kg ważyc... ważył 3420... tez miałam wiiiiiiiiiieeeeeeeeeeelki brzuch... wiec nie martw się, nie musi byc tak jak mówi lekarz...

Ja sobie pifko popijam... jutro i pojutrze u nas święto chleba, koncerty jakies, fajerwerki, pokazy, turnieje, i mnóstwo atrakcji dla dzieci... Po pracy się wybieramy, moja mama w końcu się załapie bo zawsze była za granicą... w następną niedziele idę na żużel... idziemy w 20osób jakoś, bierzemy Kacpra, pierwszy raz będzie, ciekawe czy mu się spodoba, w tv ogląda, ale na stationie to inna bajka...

Buziaki i miłej nocki. Tym co nie odpisałam to przepraszam

reklama
ja na chwilkę, brak czasu, przez gości, zaraz wyjeżdżają. Ja mam dzisiaj wesele, więc nie wpadnę pewnie.

Mycha
- brzuch faktycznie masz duży, ale może masz takie ułożenie płodu, nic nie jest powiedziane, że będzie duży i szybciej się urodzi, powodzenia na porodówce, bo coś mi się wydaje, że wkrótce mamą zostaniesz, szybciej niż w planach.

Aneteczka- teraz wszystkie ekipy są zajęte, my się też budujemy i jak się pytamy to nawet za kilka mcy jest problem. Może przez to, że każdy bierze kredyt na ostatnią chwilę z programu Rodzina na swoim, bo on się zaraz kończy.

Dafii- zdrówka dla chorowitki, biedna ciągle coś jej się przyplątuje, oby już jej przeszło.

martucha
- oby jak najmniej takich wypadków, w ogóle to żeby w cale się nie łamał, szkoda go, ale dobrze, że już się zagoiło.

hej porannie, dopiero wstaliśmy, idę jakąś kawkę zrobić;-)

Megi udanego wypoczynku:tak:;-) ile dni wam jeszcze zostało nad morzem? do poniedziałku jesteście? ile was wychodzi za nocleg? ja mam w planach w niedzielę jechać bo ma być ładna pogoda ale jeszcze nie wiem czy na jeden dzien czy na więcej:tak:

KasiaF87 zazdroszczę tych jazd, ogólnie mój kurs wspominam bardzo fajnie(poza egzaminem bo stres większy niż na maturze:-p) , jeździłam też dużo wcześniej, właśnie po laskach, jakiś placach i myślę że to dużo pomaga, oswaja z autem. Nie ma później takiego szoku że np samochód egzaminacyjny różni się od tego z kursu.
A jak myślisz, na kiedy egzamin wypadnie?

daffi super że u Juli już poprawa, ja też wolę jak dziecię broi niż siedzi cicho bo wiem że zdrowe:-p a jak dziś młoda się czuje? i jak nocka?

kroma udanej zabawy na weselu! wytańcz się za wszystkie czasy:-)

a ta rodzina na swoim to do końca 2012 roku jest:tak:

WItam

Kroma- wiem , ze teraz cieżko dobrą ekipę znaleść, a my w sumie potrzebujemy na już. No ale mam jeszcze jakieś tel. to podzwonię, nie chciałaby tylko kogoś z ulicy brać, bo z takimi to nigdy nic nie wiadomo.Udanej zabawy na weselu.

Martucha- ten program rodzina na swoim jest niby do 2012r. ale już od września limity się zminiejszą i tak na gorzów limit za m2 dla budownictwa wtórnego będzie około 2500zł, a dla pierwotnego 3100zł, więc zmienieszy się liczba mieszkań, które można kupić w tym programi. W tych cenach to chyba tylko w kamienicy, albo ew. w wielkiej płycie.Kobieta z banku mówiła , że właśnie w tym miesiącu mieli bardzo dużą ilość przyznawanych kredytów w RNS.I dla pierwotnego 3100zł to też mało, może na zawarciu my coś za tą cenę kupił.

mycha- nie zawsze duży brzuch oznacza duże dziecko. Ja miałam np w sumie mały, ale miałam małą ilość wód płodowych, lekarz jeszcze dwa dni przed rozwiązaniem mówił, że mały będzie ważyć 2950,że jest mały choć przenoszony, a urodził się z wagą 3350gr, ale to podobno normalne bo usg może się mylić +-500. I własnie przez tą małą ilośc wód też miałam problemy i stresy, bo musieli mi robić w szpitalu usg co 2 dni i mierzyć. Moja siostra ( 4 miesiące po mnie rodziła) miała ogromny brzuch, jak na dwojaczki, a że ona ma 158cm to jeszcze bardziej było widać. Każdy myślał , że tam w niej jakiś gigant siedzi, miała cc 3 tyg. przed terminem, bo jakby donosiła to chyba by pękła:-Da mała urodziła się na niecałe 3 kg.

megi- wyrozumiała jesteś skoro puszczasz samego m na impreze:-Da tak serio to mój czasem też sam gdzieś wychodzi, przeważnie na jakieś imprezy z firmy, w sumie sporadycznie, ale jak już wraca to nad ranem.

My na razie w domu siedzimy. Potem na jakiś spacer, po Misiowej drzemce się wybierzemy.
Młody cały czas bez pieluchy, zdarzają mu się wpadki, ale w sumie już dużo załapał, ładnie woła, z kupą jest gorzej, ale pomału i z tym damy radę.

Ostatnia edycja:
hej porannie, dopiero wstaliśmy, idę jakąś kawkę zrobić;-)

Megi udanego wypoczynku:tak:;-) ile dni wam jeszcze zostało nad morzem? do poniedziałku jesteście? ile was wychodzi za nocleg? ja mam w planach w niedzielę jechać bo ma być ładna pogoda ale jeszcze nie wiem czy na jeden dzien czy na więcej:tak:

KasiaF87 zazdroszczę tych jazd, ogólnie mój kurs wspominam bardzo fajnie(poza egzaminem bo stres większy niż na maturze:-p) , jeździłam też dużo wcześniej, właśnie po laskach, jakiś placach i myślę że to dużo pomaga, oswaja z autem. Nie ma później takiego szoku że np samochód egzaminacyjny różni się od tego z kursu.
A jak myślisz, na kiedy egzamin wypadnie?

daffi super że u Juli już poprawa, ja też wolę jak dziecię broi niż siedzi cicho bo wiem że zdrowe:-p a jak dziś młoda się czuje? i jak nocka?

kroma udanej zabawy na weselu! wytańcz się za wszystkie czasy:-)

a ta rodzina na swoim to do końca 2012 roku jest:tak:

Dziekuje ze pytasz.
Julka wczoraj nie miala temp. poszla spac o 20 z minutami i spala bardzo slodko i gleboko.
Spi teraz ze mna bo musz emiec wglad do niej calodobowy. ok 4 obudzilam sie bo oczywiscie pod oknem mlodziez libacje sobie robila i spac nie moglam. Miala cieple czolko i zmierzylam to nieco poyzej 37 miala wiec nic nie podawalam. spala tak slicznie ze bylam w szoku. ja sie wyspalam bardzo. wstala po 8 i mila 37.5. a teraz juz lata i szoguni jak zazwyczaj i goraczki nie ma. dzis u nas super parowóz bedzie i jakies extrra atrakcje dla dzieci. julka kocha pociagi tak jak jej kuzyn Kacperek wiec jesli temp nie bedzie miala to sie wybierzemy zeby dzieci mialy frajde. ja do pkp mam rzut beretem.
takze mam nadzieje ze chorobsko znika juz na dobre. jeszcze tylko z kupka wlacze a ona smecty pic nie chce i troszke sie meczymy z jej podawaniem. wiem tez ze o tej rewolucji kupkowej znow nas zaparcia czekaja.

A jak tam niko? pewnie szczesliwy na wiesc ze juz niedlugo bedzi emogl bez gipsu chodzc a z czasem znow biegac bedzie:)

martucha- ja wiem, że do końca 2012, ale jest takie oblężenie, że nawet banki nie nadanżają z przerobieniem wniosków, my złożyliśmy i ciągle czekamy. A podejrzewam, że i może się wytańczę, ale biorę szpilki i nie wiem jak dam rady w nich, a nie mam nic na płaskim pasującego, chyba, że adidasy.

Pr- jak już jezdziłaś to już masz z górki jazdę po mieście, jedynie co trzeba być czujnym, dlatego ja mało co jeżdżę autem, jedynie jak już muszę, a na moich jazdach szybko mnie wypuścili na jazdę po ulicy, bo ja teorię szybko się nauczyłam i nie było sensu siedzieć, a jak wyjechałam pierwszy raz to mój nauczyciel myślał, że ja taka pojętna bo dobrze na placyku jeździła i na łuku szybko się nauczyłam i parkować na placu, więc jak mnie wziął i ja spanikowałam, bo tyle aut jeżdzi, że mało co on zawału nie dostał, wziął mnie pierwszy raz na rondo na moście. Ledwo wróciłam, i już nie chciałam chodzić na jazdy, ale potem się jakoś przemogłam, ale i tak do tej pory nie lubię jeździć.

Megi-
miłego wypoczynku :)

kroma- my mieliśmy odpowiedz z banku za 3 dni, a od złożenia wniosku do podpisania umowy mineło raptem 9 dni, więc w sumie bardzo szybko poszło.

Ja na pierwszej jeżdzie na miasto wyjechałam, na placy tylko się startować nauczyłami. Jeszcze nawet wykładów nie zaczełam wtedy., ale to było już z 10lat temu.

Martucha- super ze Niko sie ładnie kość zrosła;]Niuska- nie martw sie na zapas, bo napewno nie warto:* daffi- dobrze ze goraczka juz spadaa ja klikam z robotki;p zmeeeeeczona o 2 zladowalam do domu bo kolezanki z liceum wyciagnely mnie na spotkanko nie widzialysmy sie z 6 lat;p

reklama
hej ho
widze ze ruch sie zrobil wczoraj i rano,
niuska na pewno to nic powaznego, nieraz niedoleczone zapalenie pluc pozostawia slad na pluchach, robia sie niewielkie zwapnienia
nie masz ci sie martwic
martucha to dobrze ze wszystko ok z noga mlodego

Do góry