reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

reklama
daffi- niby mój tez już od dawna ma styczność z nocnikiem, bo od jak miał rok zaczął być w żłobku nocnikowany z tym , że w domu nigdy nie udało mi się go wcześneij namówić na posiadówkę na nacniku, teraz się uparłam i musi. W żłobku widzi jak inne dzieci siedzą, więc trochę inaczej.
Dziś już dwa razy zrobił siku do nocnika, ale martwi mnie że najpierw usika trochę w majtki, a dopiero potem wstrzymuje i woła siku. No, ale to dopiero 2 dzień, więc nie można się cudów spodziewać, ale i tak świetnie mu idzie.

daffi- zapewne antybiotyk jej rozluźnił kupkę, ja też tak mam:-pi zawsze po antybiotuku ciut lecę z wagi, ale nie na długo:cool:

Witam dziewczynki.
U nas zalatanie, zabieganie i wogóle wszystko zaaa...
Maleńka od 2 dni gorączkuję i to porządnie, podejrzewam, że to ząbki bo się strasznie ślini i wpycha paluchy do buzi. Dziś w nocy odstawiła 2 godzinną Arię tak płkała musiałam ją tulić i podać Ibum.
Znam date powrotu mojego wojaka i za 2 m-ce będziemy się tulkać :) oby się nic nie zmieniło :)
Mała już coraz częściej woła siusiu, wczoraj tylko raz mi popuściła i to tak, że biegła do kibelka ... jestem dumna z tej psiuty małej hehe a gada jak najęta! Nie mam pytań, wczoraj siedzimy na parapecie a ona mówi: mamusia ... wołaj dziadka ! a ja co ? a ona pukaj i wołaj dziadka - no szok!!! dziecko 20 m-cy a zaczyna zdania składać hehe wogóle co bym jej nie kazała powtórzyć - powtórzy, muszę uważać bo przekleństwa jej najpiej wychodzą ... Kulwa mać na porządku dziennyM :/
Wybaczcie, że nie odpisuje ale po prostu brak czasu na wszystko :(((

Cześć wszystkim. ;-)
Dzisiaj czujemy się nawet nawet więc chyba pójdę z młodym na jakiś nie za długi spacerek :tak:
Troszkę się spać chce, no prawie non stop jestem zmęczona ale to już nie długo, później będę zmęczona też jak drugie przyjdzie, ale dam radę no cóż takie życie :tak:

daffi ja nie pale, no co ty! udusilabym sie z astmą ;/

megi dzieki ;*

bylam u lekarza, mam angine ropną. fuck! antybiotyk.

moje dziecko zapomni jak mama wygląda.

mycha a ile masz w brzuszku? i w biuscie. ja mam jedną wiązaną kieckę, i ona się dopasowuje. czerwona kopertówka wiązana. może akurat ;)

No w brzuszku podejrzewam mam sporo, wczoraj jak Mnie lekarz zobaczył to powiedział "a co ten brzuszek taki duży" a Ja nie wiem, tak jakoś sobie rośnie i rośnie, już normalnie nie mam się w co ubierać a kupować specjalnie ciążowe rzeczy to szkoda kasy bo na miesiąc czy półtora to szkoda kasę wydawać, i coś muszę wymyślać jak gdzieś idę.... Zaraz się zmierzę to podam wymiary ;-)

Witam

Daffi - dobrze, że Julce przeszło, najgorzej jak dziecię choruje, bo rodzic czuje się bezsilny. U mojego też tak często jest gorączka pod sufit , a jak spadnie to już jakby nic się nie działo.

Larvunia- fajnie, ze remont masz za sobą, mnie to dopiero czeka.

martucha - kciuki zaciśniete

My dziś dużo załatwień mamy. Podpisujemy umowę notarialną i po kasę do banku jeszcze trzeba jechać, potem do urzędu miasta. Trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze.
Młodego próbuje odpieluchować, wstyd.....ale dopiero teraz za to się wziełam. Mały wczoraj trochę narobił, jeszcze średnio kuma, że siusiu na nocnik robimy, dziś już lepiej trochę, w majtki popuścił , ale zawołał że siusiu chce. Zobaczymy jak z czymś grubszym będzie. Najgorsze, że on nie lubi na nocniku siedzieć i musze się bardzo strać żeby usiedział choć przez 2 min. No zobaczymy co z tego wyniknie.

Aneteczka Mój też się "bał" nocnika jak tylko widział, że go niosę to od razu w ryk a jak próbowałam Go posadzić to krzyczał tak jakbym Go ze skóry obdzierała :szok: nie wiem dlaczego tak się zachowywał, ale postanowiłam że zakupię Mu inny nocniczek i taki kupiłam NOCNIK Z WYJMOWANYM POJEMNIKIEM/KURIER/ 5 KOLORÓW (1749042162) - Aukcje internetowe Allegro i normalnie jak ręką odjął, jak listonosz Go przyniósł i go rozpakowałam to zdążyłam go tylko przemyć gorącą wodą i jak Mi synek go zabrał to aż w szoku byłam bo najpierw go obejrzał dokładnie a później Ja patrzę a On sam na niego usiadł i tak od tamtego czasu zaczął ładnie odpukać siadać na nocnik ;-) i później nawet się przemógł i zaczął normalnie siadać na takie zwykłe i nawet na sedes w wc :tak:

Larvunia super, że już remoncik skończony a ze sprzątaniem to poszłaś jak torpeda ;-)
Daffi oby Julce szybko minęły te wszystkie dolegliwości, Moja kuzynka teraz 3 dni przeleżała ze swoim synkiem w szpitalu bo miał jakieś zakażenie wirusem jelitowym czy jakoś tak i miał podawane kroplówki i leki, ale już są w domku, oby Julka jeszcze żadnego takiego wirusa nie załapała.... Zdrówka dla niej.....

No a tak poza tym miłego dnia życzę :tak:

ciacho gdzie wybywasz?:pdaffi- fakt antybiotyk rozluznia daj jej jakies probiotyki u nas sie zwykly "aktimel" z biedronki sprawdzal;pmycha- ty grubasku ja tez mialam z Jaskiem wielki brzuch juz pod koniec 7 polozna sie pytala czy juz rodzimy?:ppozdawiam reszte;]

ciacho gdzie wybywasz?:pdaffi- fakt antybiotyk rozluznia daj jej jakies probiotyki u nas sie zwykly "aktimel" z biedronki sprawdzal;pmycha- ty grubasku ja tez mialam z Jaskiem wielki brzuch juz pod koniec 7 polozna sie pytala czy juz rodzimy?:ppozdawiam reszte;]

No żebyś wiedziała, że teraz jestem gruba i już czasami na siebie patrzeć nie mogę bo wyglądam jak wieloryb :-( no ale po ciąży sobie odbiję i jak się za siebie wezmę to mam nadzieję że będę słyszeć komplementy typu "ale schudłaś, nie poznałam Cię" :-p
Niektórzy to pytają czy bliźniaki będę miała, ale mały jest duży na dzień wczorajszy jak Go ważył lekarz to ma już 3kg :szok::no: a jeszcze półtora miesiąca na na pewno miesiąc i lekarz powiedział że przez ten m-c na pewno z 1kg jeszcze przybierze i dlatego prawdopodobnie zakończy się to cc.... Przeraziła Mnie ta jego waga no ale co mam zrobić? Nic.
Najlepsze jest to, że nie obżerałam i nie obżeram się jak nie wiem co, najchętniej to nic bym nie jadła bo apetytu nie mam ale muszę więc jadam jakieś śniadania, obiady a kolacje rzadko no i co i taki chłop wielki będzie masakra aż się zaczynam bać :-:)no:

Fotki na tajnym ;-)

reklama
No żebyś wiedziała, że teraz jestem gruba i już czasami na siebie patrzeć nie mogę bo wyglądam jak wieloryb :-( no ale po ciąży sobie odbiję i jak się za siebie wezmę to mam nadzieję że będę słyszeć komplementy typu "ale schudłaś, nie poznałam Cię" :-p
Niektórzy to pytają czy bliźniaki będę miała, ale mały jest duży na dzień wczorajszy jak Go ważył lekarz to ma już 3kg :szok::no: a jeszcze półtora miesiąca na na pewno miesiąc i lekarz powiedział że przez ten m-c na pewno z 1kg jeszcze przybierze i dlatego prawdopodobnie zakończy się to cc.... Przeraziła Mnie ta jego waga no ale co mam zrobić? Nic.
Najlepsze jest to, że nie obżerałam i nie obżeram się jak nie wiem co, najchętniej to nic bym nie jadła bo apetytu nie mam ale muszę więc jadam jakieś śniadania, obiady a kolacje rzadko no i co i taki chłop wielki będzie masakra aż się zaczynam bać :-:)no:

Fotki na tajnym ;-)

no to bedzie duzy bo Julka tez miala 3kg w 35 tyg;p
dasz rade. mysle ze naturalnie tez bys urodzila.
no ale decyzja nalezy tylko i wylacznie do ciebie.

Mi Julcia spi od 9 biedactwo. dobrze ze regenruje sily sobie tyle czasu.
ja czekam z odkurzaniem az wstanie i wsio na dzis zrobione. glowa mnie boli bo zapomnialam kawe rano wypic;p
takze nadrabiam zaleglosci kawowe i podczytuje sobie w necie.

Do góry