reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

reklama
Witajcie lasencje!;-) Kope lat;-) Wakacjuję sobie troszkę, jestem u moich rodziców w Nowej Soli z dziewczynami, w niedzielę wracam do G-wa na 5 dni (do pracy), a potem znowu na tydzień tu przyjadę:-). Dziś w końcu dorwałam notebooka mojego taty i trochę Was ponadrabiałam, ale nie mogę wejść na tajny, bo nie mam namiarów:baffled: - w swoim komp. miałam linka w ulubionych i w ten sposób tylko wchodziłam... Więc jeśli któraś mogła by mi podesłać linka to byłabym wdzięczna:sorry2::tak:
Future, tzn. pani magister Future - Gratuluję!!!!:-D
Megi, nie wierzę, Maleństwo już takie duże!!! - jak ta Twoja ciąża szybki leci....:-)I super że wszystko ok!:-)
Katgen super że praca Ci podpasowała, wyczuwam dużo optymizmu w Twoich postach, i tak trzymać:-)
Daffi a wiesz, że u mnie , a raczej u mojej Ali, było to samo z tą trzydniówką... Niby zdarza się tylko raz w życiu, ale ja jestem pewna że moja Ala przechodziła trzydniówkę dwa razy:tak: Objawy były identyczne jak opisujesz, a nawet pani pediatra wtedy nam powiedziała, że zdarza się, że dziecko po raz kolejny przechodzi trzydniówkę:tak:
KasiaF, ja też nie do końca jestem zadowolona ze swojej płyty ze ślubu, i ze zdjęć niestety też:sorry2: No ale jakby nie było jest to miła pamiątka tak czy siak:sorry2:;-)
Marzenka biedny Dawidek z tym paluszkiem:-( Mój chrześniak jakoś miesiąc temu miał podobną sytuacje, ale z paluszkiem na dłoni, z tym że lekarz uznał że trzeba paznokcia zdjąć, bo sporego krwiaka miał pod nim i źle by się goiło. No nie przyjemne to było, ale już jest ok, a nowy paznokieć powolutku sobie odrasta:blink:
Larvunia ojjj biedna Misiulka ma przeboje z tą kupką:sorry2: Niewiele pomogę, bo nie mieliśmy takich przejść, moja Ala, jak karmiłam ją piersią, to kupę robiła równo co 10 dni (!), ale z brzuszkiem nie miała przez to żadnych problemów, po prostu (jak lekarze tłumaczyli), tak dobrze wchłaniał się w nią mój pokarm, że przez to tak rzadka była potrzeba jego wydalania:blink:. O termometrze tez słyszałam to samo co Daffi napisała... I pamiętaj (choć pewnie dobrze o tym wiesz;-)), żeby nie podjadać niczego co zawiera czekoladę, bo to "idealnie" działa na zaparcia niestety:sorry2:
Madzia udanego wypadu do PL!:-)
Niuskaa mam nadzieję że wyniczki dobre, przypomniałas mi , że i ja powinnam swojego endokrynologa w koncu znów odwiedzić, bo ciągle z tym zwlekam i zwlekam:sorry2:A z tym studium super sprawa:tak:

No i nie wiem co tam jeszcze chciałam komu odpisać:sorry2: W każdym razie mocno ściskam każdą z Was z osobna!
A co do spotkania, to widzę że chyba coś się kroi???? Tylko nie moge się doczytać na kiedy i gdzie je planujecie... Ja do końca lipca odpadam, ale w sierpniu w jakiś weekend na pewno dałabym radę i gdybyście chciały to znów u mnie można by było zrobić:tak:
A teraz lece w bety, bo chyba już czas najwyższy;-) Dobranoc

witam, mnie wczoraj nie było, bo mi się nie chciało, coś nie tak się czułam, a dzieciaki szalały, nie było czasu, ale widzę, że oprócz pojawienia Katgen i Liili to nic się nie działo.

Moje dzieci to są czorty, miałam spotkanie z kupa pierwszego stopnia. Olka przed wczoraj mi się wysmarowała kupą, a Arek wczoraj, wszystko było brudne, szczebelki, ubranie, pościel, zabawki. Nawet ja na końcu miałam ją wszędzie, bo te się wierci niemiłosiernie. Chyba idę zagrać, bo kupa mnie prześladuje.

Co do kolek to ty Lavruniu pogadaj z pediatrą, żeby dziecku krzywdy nie zrobić, moja koleżanka tak córkę faszerowała różnymi specyfikami, bo myślała, że mała ma typową kolkę i prawdopodobnie dziecko ma lekki refluks, bo jej mała tak ryczała, nic nie pomagało, a ta zamiast do lekarza to sama jej coś dawała i nawet te niemieckie. Kilka jej na zmieniała, bez konsultacji z lekarzem. Teraz mała ma ciągle zgagę i problemy gastrologiczne a ma 4 lata i przy badaniu wyszło, że możliwe było przedawkowanie za niemowlęcia jakiś kropli. Bo one mają różne składy. A teraz koleżanka stwierdziła, że jak patrzy wstecz to faktycznie młoda mogła nie mieć typowych kolek tylko ryczeć bo się denerwowała, albo stresowała. Jej mała do teraz szybko płacze bez powodu. Ja osobiście dawałam Arkowi tylko Infakol i to się jeszcze pytałam pediatry, ale sam mi mówił, że dla niego to nie są kolki, jak dziecko w różnym czasie płacze, i po trochu. Mi Arek raz płakał na noc a raz na dzień, raz dobrą godzinę a raz krócej, chyba tylko jak miał z mc to ryczał do 2 w nocy z przerwami. Jedno co powiedział, że to mogą być dziecięce nerwy, stres, że chce cyca, że go coś w ciagu dnia zdenerwowało. Olka tak samo miała i podejrzewam, że to nie były takie wielkie kolki, tylko ona jest nerwowa, do tej pory się denerwuje szybko.

Witaj Lilian :)

WItam
Nie czytam bo nie mam zbytnio czasu zauwazyłam że kolki na tapecie - polecam BOBOTIC, Infacol - do dupy nam nie pomógł, wszystko stosowaliśmy Infacol, Mylicon, Sab Simplex i Bobotic i ten ostatni poleciła mi babka w szpitalu jak pojechała z moją 3 tygodniową Amelką w Nowy Rok bo tak mi się zwijała z bólu - pomógł i nie jest taki drogi - polska odmiana Sab Simplexa - uważam, że lepsza :)
U nas wczoraj dzień szybko zleciał o 22 zawitałam z małą do domu i do wyrka, odkąd ją odcycowuję nie mogę wyjść z łóżka. Uszka się ladnie goją więc jest baja. Pisałam wczoraj, że zdecydowałam się na mgr już znów mam wątpliwości szwagier po mgr mówi: “odłoż sobie te 10 000 i jedź na porządne wczasy a anie trać na bezsensowny dyplom tylko po to, aby był, jak będzie musiała zrobić mgr to zrobisz w takim kierunku jaki ci jest potrzebny do pracy a nie “bo jest” wyższe masz … ” i już sama nie wiem w sumie ma rację, pracę dobrze płatną mam, lic z EWiP mam, policealną administrację mam … teraz chciałam iść policaelnie na BHP za darmo bo studia kosztuję, że hohohho z drugiej strony męczy mnie to, że nie mam mgr i co tu robić ????
MIŁEGO DNIA !!! u Nas dzisiaj 100 dni od wyjazdu … ciekawe ile tak naprawdę do powrotu!?

Dzien dobry !!
u nas pogoda sie zepsula zimno i deszczowo i wietrznie...
ja kawe popijam sniadanko juz zjedzone i w droge mozna jechac...
tak za godzine wyjedziemy
Takze zegnam sie z wami na jakis tydzien moje kochane babole..:-)
napewno bede miala duuzo do nadrabiania ;-)

szkoda ze sie szybciej nie zgadalyscie z tym lekiem dla larvuni to bym go kupila i w pl wyslala ...a teraz juz za pozno szkoda...

Jak wrocimy to dam znac buziaki !!:-)

Larvunia co do kolek, ja zaczęłabym od Twojej diety. Odstaw np. mleko nie wiem pokombinuj. Nie zebym jakoś mówiła ze nie dbasz o dietę, ale zacznij od tego, może nie warto tak faszerować lekami? nie wiem sama, taki mój pomysł....

Ja już w pracy od rana ;) Ale żyje już tym, że już niedługo weekend;)
Planów w sumie nie ma, ale dziś mężusia imieniny, a w poniedziałek ma urodziny. także jakieś balety zrobimy.

Daffi zmierzyłam ścianę, ma 3.40m. ;)

odzywać się mi tu z rana!!!

Lili odpoczywaj, odpoczywaj!
Kasia, szkoda ze z tym filmem się nie udało, ja na naszym filmie własnie najbardziej uwielbiam życzenia, a teraz jak byłam na weselu już lekko za%towana jaaaaakie życzenia złożyłam...:) śmieszne;P hehe

No to? spadam....wpadne jeszcze;p

Katgen ale chyba karnisz na cala dlugosc sciany niemusi byc? wystarczy ze bedzie mial zapas lekki w jednna i druga strone juz za oknem..
ja wczoraj nie mialam juz jak... bo M spal po nocce.. wstal to musielismy jechac do maista... pozneij wyslac paczke i ja na szybko zupe o k 17 gotowalam! nie moglam sie wyrobic. M dalej kursowal a jak wrocill polozyl sie by pospac przed nocka. ale dzis nieodowlalnie pojdzie do piwnicy z miara wymierzy i odszuka wszelkie czesci do tych karniszy.

madzia szerokiej drogi. u nas tez sie pogoda zepsula niestety.

Lili kochana faktycznie kope lat:D odpoczywaj sobie ile wlezie z dizewczynkami:) i znow mnie uspokajasz z ta 3dniwoka.. ale dzwonie zaraz do lekarza i umawiam mloda niech to zobaczy jej pediatra bo plamki jeszcze dzis sa.
na 14:10 mamy lekarza.. niestey naszej pediatry nie ma ale trudno niech zobaczy ja ktos inny.

Ostatnia edycja:
madziarena- olej ten mgr, ja mam i co dopa nikt mnie nie chce, bo nie mam stażu, a ty masz staż w kadrach, lepiej rób BHP, zawsze możesz się gdzieś załapać, nawet u siebie w firmie.

reklama
Do góry