reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

madzia kurcze nie pamietam dokladnie. czainski czy jakos tak.. chyba ksywe czajnik ma... moze Twoj bedzie kojarzyl.

Katgen tu od wczoraj jakie pustki sie porobily;p

goniaa84 ja do szpitala wzielam tylko akcesoria najpilniejsze czyli majtki jednorazowe, podklady, ale w spitalu dawali, pampersy tez daja ale nam brakowalo wiec dobrze ze mialam w zapasie. koszule nocna swoja mialam... dla dzieck anic nie potrzebowalam takiego tylko wlasnie ciuszki na wyjscie i te lapki niedrapki. jesli zaopatrujesz sie w poduszke rogala do ulatwienia karmienia to tez mozesz sobie wziac. ja dodatkowo mimo ze szpital u nas zakazuje mialam smoczek dla corki.

Ostatnia edycja:
reklama
dziendoberek :cool2:
wrocilam wlasnie z g-wa :-)

na problemy stolcowe Misiulki nam doktorka zalecila Windi zamiast wkladanai termometru, niby rewelka, mamy zachwalaja... zobaczymy, jutro kupimy bo dzis bhylismy w 3 aptekach i nie mieli, wiec reszte poszukiwan na jutro zostawilismy sobie bo tez jedziemy do g-wa :tak: Mam nadzieje ze jej to pomoze, bo jednak wczoraj do 23.00 walczylam z jej prezeniem sie.. az si eporyczalam z niemocy :-( Az poszlam wsadzilam jej termometr i zrobila... i odrazu zasnela i obudzila sie dopiero o 4.00 Rumianek pomogl na chwile.... a balam sie go wiecej podawac.

No i wyniki Frucia jutro do odbioru....
i po zaswiadczenie od gincia musze wziasc do becikowego potrzebne....

a co u Was :-)

dziendoberek :cool2:
wrocilam wlasnie z g-wa :-)

na problemy stolcowe Misiulki nam doktorka zalecila Windi zamiast wkladanai termometru, niby rewelka, mamy zachwalaja... zobaczymy, jutro kupimy bo dzis bhylismy w 3 aptekach i nie mieli, wiec reszte poszukiwan na jutro zostawilismy sobie bo tez jedziemy do g-wa :tak: Mam nadzieje ze jej to pomoze, bo jednak wczoraj do 23.00 walczylam z jej prezeniem sie.. az si eporyczalam z niemocy :-( Az poszlam wsadzilam jej termometr i zrobila... i odrazu zasnela i obudzila sie dopiero o 4.00 Rumianek pomogl na chwile.... a balam sie go wiecej podawac.

No i wyniki Frucia jutro do odbioru....
i po zaswiadczenie od gincia musze wziasc do becikowego potrzebne....

a co u Was :-)

Larvunia to super ze juz wiesz co i jak i oby Misiuni pomoglo! wiem co czujesz!
ja choc mialam problem z julka jak miala jakies 10 meisiecy to jednak widok dziecka stojacego trzymajacego sie kurczowa i balagajacego o litosc tak samo przebolec musialam. ona sie biedna tak prezyla plakala pocila blagala o pomoc ze ja arzem z nia plakalam. i tak kilka miesiecy.
ciesze sie ze to w zapomnienie odeswzlo (odpukac) za to dzis 3 dzien robi kupki jak woda.

Zycze powodzenia dla Misiuni i na wyniki Frucia.

A kuku!! U lekarza wsio oki, dzidzia ma na razie 1460 wagi:p bączek mały...jeszcze niecałe 2 miesiące i będę po wszystkim i dobrze bo nie znoszę mieć brzucha jak balon wrrr

pozdro

Hej..ja w trakcie pakowania przerwe zrobilam :tak:

Daffi m wie o kim mowisz pracowal na jego stanowisku :tak:
takze zna go dobrze ale zyje on tak??...

Larvunia to dobrze ze lekarka polecila cos innego...oby skutecznego :tak:
mam nadzieje ze wyniki beda oki :-)

megi fajnie ze babelek ma sie dobrze i zdrowo rosnie :-)
mowisz ze nie lubisz brzucha jak balon haha a ja troszke tesknie za brzusiem fajnie bylo i te kopniaczki :-)

Dobra ide dalej....

WItam Was dziewczynki,

Ciągle czasu nie mam na napisanie - podczytuje regularnie za to:-p
U nas stara bieda, M teraz w domu , tydzień ma wolnego, niby fajnie, ale zrzędzi jak stara baba i ciągle do mnie do pracy dzwoni z pytaniem "co robisz?", "kiedy będziesz w domu?" itp. Jakby nie wiedział, że ja konczę o 15, ale luz, nudzi się mu trochę.
Młody rozrabia jak nie wiem, dziś to przechodził samego siebie, ale zawsze jak coś przeskrobie to potem patrzy się na nas jak kotek ze Shreka, więc szybko nam złość na niego mija.

Future- gratuluje tytułu mgr, na razie masz "możesz ***** robić" ja mam jeszcze "i nieźle żyć":-)ale żeby to byłą prawda:cool2:

emiliab- powodzenia w ząbkowaniu, czyt. w przetrwaniu tego okresu.

gosia84- w gorzowie w szpitalu dają podkłady, podpaski poporodowe(ale na wszelki wypadek warto mieć swoje, bo udzielają tego), pieluch dla dziecka w ilości 5 szt na dzien, więc tez warto być zaopatrzonym. Koszule dają, jednak przynajmniej ja miałam swoją, podobnie jak ciuszki dla szkraba. Sale były 2-3 osobowe, ale teraz był remont i warunki uległy wielkiej ponoć poprawie.

dafi- kurcze ludzie teraz w tak młodym wieku chorują, smutne to.

katgen- witaj, cieszę się że zadowolona jesteś z pracy i złapalas już rytm, bo od czasu do czasu do nas zaglądniesz.

larvunia-to się dziecko namęczyło, mam nadzieję, ze po tym nowym leku będzie jej lepiej i nie trzeba będzie pomagać termometrem.

megi- jej...jak twoja ciąza szybko mi mija, tak niedawno pisałaś , że zaciązyłaś , a to tylko 2 miesiące do rozwiązania. Dobrze, ze z dzidzią wsio oki.

kroma- jak szukanie pracy idzie, bo czytałam że w up bylaś.

madzia- to na co czekasz, tęsknisz za kopniakami, wózek już masz:-p, to trzeba o trzeciee się starać.
A tak poważnie, ja w ciązy też nie lubiaąłm chodzić, czułam się jak wieloryb.

Madzia no jak tylko padl to chlopaki wsadzili go w samochod i pojechali do szpitala...
tak do konca to juz teraz nie wiadomo co mu bylo jedni mowia ze zawał, drudzy ze stan przedzawalowy, trzeci ze zaslabl a ktos jeszcze wymyslil ze mu forma spadla na plecy jak podobno nie ma takiej mozliwosci. ale zyje i nic wiecej nie iwadomo.

Ehhh dziewczyny... czy mozna miec 2 razy trzydniowke?
wlasnie na julki brzuchu i plecach jak szykowala sie do kapieli zauwazylam cale cialko w plamkach czerwonych...
goraczkowala dokladnie 3 dni.... i po ustapieniu goraczki pojawily sie plamki... a przeciez juz jakis czas temu (w lutym) tez miala... mam nawet jej zdjecie i to wyglada dokladnie tak samo....

Hehe Aneteczko ja tam ciesze sie ze moj urlopu nie ma bo ja z nim bym zwariowala.

Hejka kobitki
Byliśmy zawieźc dzisiaj zdjęcia z wesela do wywołania i niestety ale z filmem nic nie zdziałaliśmy... To co chcieliśmy żeby dorzucili było nagrane w złej jakości bo ludzie składający życzenia mikrofon wyłączli i włączali, nasze zakończenie niestety było za ciemne no i trzeba było zrezygnowac bo film by był zepsuty przez to... no trudno, i tak jest fajny, ale szkoda mi było tych życzen bo jak goście będą ogląda film i zobaczą że tego nie ma to pomyślą że nam coś w nich nie pasowało... Mały mi ciągle płacze na tym samym etapie filmu i mówi że się wzrusza i dlatego ;-)
Aha miałam wam mówic, te które mają telefony na karty, w pepsi jest teraz promocja, są kody pod nakrętką można wymienia na doładowania do telefonu. Każdy kod to PEWNA złotówka, wbija się na stronce pepsi i jak uzbiera się 10kodów=10zł to wymieniasz na doładowanie M już tym sposobem 130zł zatankował a jeszcze mamy odłożone kody na doładowanie za 50 :-) aha a dodatkowo w Biedronce jest pepsi w promocji 4x1l za 7zł. czyli jak kupisz zgrzewke to i tak ci się 4zł wrócą ;-) oj M ma radoche. Kobity korzystajcie bo to do końca sierpnia tylko
MADZIA,ANETECZKA a ja za brzuchem ciążowym nie tęsknie bo mam dalej jak balon i czuje się jak wieloryb ;-) więc w ciąże zachodzi mogę bo mi się wielka różnica nie zrobi ;-)
LARVUNIU trzymam kciuki za wyniki Frucia, i oczywiście za to żeby Michasi pomogły zalecenia lekarki
LANA no tata dzisiaj u mnie był i mówił że tak lało u niego też strasznie. Nam podmyło korytarz, woda pod drzwiami jakoś się nam dostaje, dzisiaj jak M wyjdzie do pracy muszę zabezpieczyc bo jeszcze większe opady na noc zapowiadają niż wtedy więc żeby nam paneli nie zalało... Mój tata nie chciał u nas nawet zostac na nocleg bo bał się dom zostawiac
KATGEN fajnie że możesz z koleżanką sobie na zmiany dojeżdrzac zawsze oszczędnośc

dzieki dziewczyny:tak:
znowu mala cierpi :-( prezy sie na maxa... kupa przy kapieli byla i co dalej ja meczy, moze to kolki teraz, ja juz nie wiem.... MAM DOSC!
w ciagu dnia bylo oki, bez prezen...

daffi ja nie wiem co to trzydniowka... wiec nie podpowiem, sorki.
KasiaF Ty mi tu o coli a ja nie moge!!!!! :-p;-)
aneteczka fajnie ze masz chlopa w domu, chociaz masz cieple obiadki jak wracasz z pracy ;-)
Madzia a Ty gdzie z nowu jedziesz, chyba cos nie doczytalam ;-)

...lece do malej, juz myslalam ze spi... jeczy z nowu :-(

reklama
Larvunia a dajesz malej cokolwiek na prace jelit? by zapobiegac kolkom i ulatwiac oproznianie? ja mimo ze Julka kolek nie miala do kazdego posilku dawalam przed infacol... zaopatrz sie moze... warto tez miec espumisan... probuj co sie da i co mozxna takiemu maluszkowi az wyczujesz co sie dzieje.
bynajmnej ja bym tak robila.

jak u was nigdzie nie ma to moze kup ten windi w aptece internetowej? tu nawet znalazlam dostepny
Petronela.pl - WINDI - Kateter rektalny dla niemowląt 10 sztuk | Higiena dziecka i mamy | A&AA

zaraz poszukam moze gdzies taniej.

tutaj jest za 32zł http://vitaliagdynia.istore.pl/pl/windi-kateter-rektalny.html?partner=1984

Ostatnia edycja:
Do góry