reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Daffi podaje Delicol od 3,5 tyg jakos... w kazdym razie to 3 buteleczka jaka juz mam, starcza na ok tydzien czasem krocej.
Z Fruciem stosowalam tez infacol, ponoc delicol jest lepszy, nie znam sie....
Na poczatku myslalam ze to kolki wlasnie.... ale z doktorka stwierdzialam ze to na kupke. Za rzadki stolec oddaje i jelita nie pra bo "mysla" ze nie ma kupki a w jelitkach sie zbiera coraz wiecej.... z tad bole - niby.
Ale kurde dzis np przed kapiela zrobila sliczna kupke (rzadkawa taka koloru musztardy - sorki za szczegoly) i co... nadal sie wygina mi i prezy i steka :-(
no i dzieki za linki, jak jutro nie znajde w aptece w g-wie to bede na necie zamawiac....

edit:
juzmnie rece od masarzu bola... masuje i masuje ja...
ale chyba zasnela... chyba...

Ostatnia edycja:
reklama
a probowalas suszarki? jak ma te napady jesli asz mozliwosc ustawic suszarke tak by jej nie parzyla a ogrzewala brzuszek i sprawdzic czy to faktycznie nie kolka? bo jesli kolka to cieplo powinno rozkurczyc jelitka... no chyba ze faktycznie u niej problem z tym parciem...
ciezko cokolwiek odradzic w tej sytuacji... rob jej cieple oklady na brzuszek... cos w koncu musi Misiuni pomoc.

LARVUNIU a może to co jej podajesz już tak długo to na nią nie działa albo właśnie działa w złą strone, za mocno albo coś, spróbuj zamieni. My na bóle brzuszka używaliśmy PLANTEX powiem ci że nam pomagał, espumisan nic nie dawał, jeszcze bardziej się po nim napinał, on kolek nie miał ale jak był z brzuszkiem problem to właśnie tylko plantex. Moja ciotka stosowała go też przy pierwszym i teraz przy drugim maluchu. I jeszcze jak na kolki to w niemczech jest ponoc rewelacyjny SAM SIMPLEX czy jakoś tak... Kuzynka męża wysyłała specjalnie po niego z zielonej bo tylko to pomagało

Porownujac kolki Marcelka a teraz co sie dzieje u Misiulki, to Marcel mial MEGA mocne kolki, ze darl sie z bolu i potrafil do 2-3.00 z nocy od 16.00 plakac i padac ze zmeczenia i wybudzac sie i drzec sie z bolu tak ciagle.... az sie pocil i my tez.... Straszne to bylo...
a ona raczej sie "tylko" prezy, wygina, nogami rzuca... czasami jeknie glosno, grymasy na twarzy robi straszne... pojekuje... ale nie placze jak Fruciu przy kolkach...
tylko ze ja to tez meczy strasznie...
eehhh....
jutro te suszarke wyprubuje...
no ale ciepla kapiel miala i po kapieli ja chwycilo dalej... i niby kupke zrobila...
ja nie wiem juz sama :-(
-albo Delicol nie pomaga jak trzeba tylko lagodzi
- albo problemy z kupka
- albo :confused:

edit:
KasiaF te leki sa nie inwazyjne mozna podawac ciagle...infacol podawala caly czas mlodemu i jak przerywalam kuracje te kolki wracaly mega mocne... i wszyscy pisza i mowia ze trzeba je non stop stosowac jakd zialaja
Slyszalam o tym leku... tylko ja nie mam nikogo w niemczech.... :(

Ostatnia edycja:
Porownujac kolki Marcelka a teraz co sie dzieje u Misiulki, to Marcel mial MEGA mocne kolki, ze darl sie z bolu i potrafil do 2-3.00 z nocy od 16.00 plakac i padac ze zmeczenia i wybudzac sie i drzec sie z bolu tak ciagle.... az sie pocil i my tez.... Straszne to bylo...
a ona raczej sie "tylko" prezy, wygina, nogami rzuca... czasami jeknie glosno, grymasy na twarzy robi straszne... pojekuje... ale nie placze jak Fruciu przy kolkach...
tylko ze ja to tez meczy strasznie...
eehhh....
jutro te suszarke wyprubuje...
no ale ciepla kapiel miala i po kapieli ja chwycilo dalej... i niby kupke zrobila...
ja nie wiem juz sama :-(
-albo Delicol nie pomaga jak trzeba tylko lagodzi
- albo problemy z kupka
- albo :confused:

edit:
KasiaF te leki sa nie inwazyjne mozna podawac ciagle...infacol podawala caly czas mlodemu i jak przerywalam kuracje te kolki wracaly mega mocne... i wszyscy pisza i mowia ze trzeba je non stop stosowac jakd zialaja
Slyszalam o tym leku... tylko ja nie mam nikogo w niemczech.... :(

Larvunia sab simplex keidys tu na bb sprzedawali ale jest juz zakaz bo sa to jednak srodki do nabycia tylko w aptekach... ale trzeba poszukac... moze nie tzreba bedzie koniecznie do Niemiec jechac.

zadzwon tu i zapytaj

http://www.sabsimplex.net.pl/

Ostatnia edycja:
LARVUNIU każde dziecko jest inne... niestety sposoby na Frucia mogą nie działa na Misie tym bardziej że inne objawy są... Na początku może spróbuj ten PLANTEX, mój tata jedzie do niemiec za tydzień, ale na 2-3tyg to za miesiąc by było... Trochę późno chyba,... Prócz suszarki możesz spróbowac przeprasowa pieluchę tetrową i póki ciepła to kłaśc na brzuszek, też pomaga... Kurcze nie wiem co jeszcze ci doradzic.... a ten infacol to nie fajnie że tak działa że przerwac nie można...
LANA dla mnie to jest chore. Ludzie kupują jakiś środek bo naprawde działa kombinują żeby go dostac, więc dlaczego nie ma go w PL... GRRRRRR tylu dzieciom pomaga, ludzie tyle km robią po niego ale nie NFZ nie rozumie

EDIT
LARVUNIU tu są z allegro ale nie miem na ile to pewne źródło http://allegro.pl/kropelki-przeciw-kolce-sab-simplex-niemieckie-i1716935248.html
a tu masz ulotke http://przepieknie.pl/threads/1673-...r-oryginalne-kropelki-na-kolkę-z-Niemiec-35zł stary wystawca ale jest jeszcze ulotka

EDIT2
a tu z ebaya http://shop.ebay.pl/i.html?LH_PrefL...-simplex%22&_arr=1&_ipg=&_sop=1&_sop=1&_rdc=1

Ostatnia edycja:
LARVUNIU każde dziecko jest inne... niestety sposoby na Frucia mogą nie działa na Misie tym bardziej że inne objawy są... Na początku może spróbuj ten PLANTEX, mój tata jedzie do niemiec za tydzień, ale na 2-3tyg to za miesiąc by było... Trochę późno chyba,... Prócz suszarki możesz spróbowac przeprasowa pieluchę tetrową i póki ciepła to kłaśc na brzuszek, też pomaga... Kurcze nie wiem co jeszcze ci doradzic.... a ten infacol to nie fajnie że tak działa że przerwac nie można...
LANA dla mnie to jest chore. Ludzie kupują jakiś środek bo naprawde działa kombinują żeby go dostac, więc dlaczego nie ma go w PL... GRRRRRR tylu dzieciom pomaga, ludzie tyle km robią po niego ale nie NFZ nie rozumie

Kasiu on jest dostepny w Polsce. juz od dluzszego czasu widzialam go w internecie ze rozne instytucje ktore maja prawo sprzedaja ten lek... stad podeslalm Larvuni link by najlpeiej zadzwonila i zapytala czy maja i najszybciej jak moze niech kupi.

LANA ajc nie widziałam tego linka ;-) to dlaczego tyle ludzi jeździ osobiście za granice? i dlaczego są to INSTYTUCJE a nie normalne apteki? to jest dla mnie wku****jące

Kasia bo widocznie apteki sie nie zajmuja tym... moze im za drogo jechac do niemeic po te krople... a zeby sprzedawac leki tzreba miec na to specjalne zezwolenia takie jak apteka wiec to w sumie niczym sie nie rozni procz tym ze zajmuja sie duzo mniejsza dzialanoscia niz apteka.
grunt ze wchodzisz na neta googlasz dzwonisz kupujesz czekasz i masz. i nie musisz sie tulac za granice po krople dla dziecka.

reklama
Do góry