reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

future a u was karza isc do okulisty?
ja sie zastanwiam bo kurcze nam nikt nie kazal i nie wem czy rodzice chodza sami z siebie czy jak....
tak samo z stomatologiem. kiedy pwoinno sie isc z dzieckiem?

jej Helenka ma juz 3 miesiace:D Gratulacje dla niuni:D

Larvunia jak cycowa michalinka slodzinka? moj m nie moze napatrzec sie na jej wloski:D
Julka w porownaniu do twojej Misi byla łysa;p
oo mam zdj.. jje tak smiesznie wloski rosly... z przodu taki czubeczek miala;p;p

Ostatnia edycja:
reklama
Witam

Lana- powiem na moim przykładzie. Ja z Miśkiem do okulisty poszłam jak pediatra zauważył, że małemu jedno oko ucieka. Od tego czasu byłam 2 razy na kontrolnej wizycie, bo na razie nie mamy okularków, ale nie wykluczone, że mój mały będzie musiał je nosić.
Z dentystą to już była moja inicjatywa. Jako, że sama jestem w trakcie leczenia to z 3 miesiące temu zabrałam małego na wizytę. Na szczeście wyszystko oki. Ponoc z dzieckiem trzeba iść do stomatologa jak zaczynają wychodzić ząbki, ja poszłam jak już wszytskie były.

Witam

Lana- powiem na moim przykładzie. Ja z Miśkiem do okulisty poszłam jak pediatra zauważył, że małemu jedno oko ucieka. Od tego czasu byłam 2 razy na kontrolnej wizycie, bo na razie nie mamy okularków, ale nie wykluczone, że mój mały będzie musiał je nosić.
Z dentystą to już była moja inicjatywa. Jako, że sama jestem w trakcie leczenia to z 3 miesiące temu zabrałam małego na wizytę. Na szczeście wyszystko oki. Ponoc z dzieckiem trzeba iść do stomatologa jak zaczynają wychodzić ząbki, ja poszłam jak już wszytskie były.

jejku a pwoiedz mi twoj buzke otwiera grzecznie? bo julka nie wyobrazam sobie u dentysty! na pewno mu buzi nie otwoorzy.

No co ty:-Djak myje mu zęby to na siłe otwieram i myje.
Akurat tak się złożyło, że moja dentystą jest stomatolog dziecięcy. Kobieta ma podejście do dzieci, posadziła go na fotelu, najpierw pojeździł góra - dół, potem mu jakąs piłeczkę i misie pokazywała i podstępem go wzieła, że nawet dużo nie płakał.
Na szczęście nic nie znalazła, bo nie wyobrażam sobie co by to było jakby zaczeła mu wiercić w ząbkach. Opowiadała, że była u niej matka z ponad rocznym dzieckiem i ten chłopiec już mial w dwóch ząbkach dziury.

No co ty:-Djak myje mu zęby to na siłe otwieram i myje.
Akurat tak się złożyło, że moja dentystą jest stomatolog dziecięcy. Kobieta ma podejście do dzieci, posadziła go na fotelu, najpierw pojeździł góra - dół, potem mu jakąs piłeczkę i misie pokazywała i podstępem go wzieła, że nawet dużo nie płakał.
Na szczęście nic nie znalazła, bo nie wyobrażam sobie co by to było jakby zaczeła mu wiercić w ząbkach. Opowiadała, że była u niej matka z ponad rocznym dzieckiem i ten chłopiec już mial w dwóch ząbkach dziury.

ojoj! julce to by musiala jakis przyrzad na buzie zalozyc by wiecznie otwarta byla tylko czty by wytrzymal? jejku julka slodyczy duzo nie je prawie wcale jedynie te durne soczki pije.. mysle zeby przejsc sie tylko czy my mamytakiego dentyste dzieciecego? matko jedyna az poszukam zaraz.
jak roczniak dziurki juz ma to niedobrze. julka zabki daje sobie umyc ale zawsze gryzie mi szczoteczke i to nasze mycie jest udreka i polyka mi paste;p

ja dopiero w domu zladowalam jak wszylam przed 13 tyle czau na placu zabaw:baffled:
lana sama zajrzyj czy nie ma dziurek w tym wieku jest prochnica biala czyli zab wyglada jakby byl nadgryziony nie ma jakiejs czesci zeba wyglada tak jakby cos go wyjadlo:dry:
ja zauwazylam pierwsza taka dziurke u mojej w wieku niesplena 3 lat i przez 3 lata notorycznie odwiedzalismy dentyste bo strasznie duzo jej sie robilo ale miedzy zebami bo ma starsznie scisniete i ona od 4 roku zycia uzywa nitki dentystycznej,
zreszta ja sama im robie przeglad zebow
i dobra jest pasta dla dzieci elmex

Czesc kobitki !!
ja dopiero siadlam i to na chwile kurde czas mi ucieka dzis...
robilismy przemeblowanie w kuchni i zeszlo sie prawie caly dzien ...
ale teraz jest lepiej i jasniej o wiele :tak::tak:
dzieciaki sa u sasiadki a ja zaraz lepek musze isc myc..i juz wieczor niebawem..

megi jak tam kuchenka byl pan podlaczyc??i jak sie czujesz ??..:baffled:

ciacho jak tam kiermasz??..
i zgadzam sie co do pasty tez ja uzywaja moje dzieciaki :tak:
i w przedzskolu u szymka tez tylko ta myja :tak:

larvunia mam nadzieje ze jutro wyjdziecie na spacerek :-):-) albo postaw wozio na balkon i maly sie wywietrzy :tak:

future najlepszego na 3 miesiaczki corci :-)

marzenka fajnie ze bilans udany i maly ma sie dobrze ladnie wazy :tak::tak: tyle co moj :tak:..

kroma ucz sie ucz jak mus to mus :-):-)

Dobra posiedzialam chwile i narazie spadam do lazienki :tak:

a kupilam 4 ksiazki fakt ciut podniszczone ale co tam maja sluzyc do nauki, za te 4 dalam 18zl a jakbym miala kupic nowe to 90zl
to jest roznica niezla co?

reklama
Do góry