reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

larvunia- Fruciu da sobie rade nie martw sie to duzy chlopak juz:) a jak tam jego podejscie do Misi?
dzieki dziewczyny za gratki;] Jasiekm jest na etapie proby swojego glosu i wydaje rozne smieszne dzwieki i okrzyki;]
kurde- trafia mnie jak mloda ma jesc bo zamiast jesc to trzyma w tej buzi ammmmmmmmmmmmmmmmm chyba kupie jej dzis apetizer bo znow nic nie je
hhhhhhhhhhbhbbbbbbbbbh mnnnnvm ,- pozdrowienia od jasia;]

reklama
Witam się i Ja ;-)

Pr dużo zdrówka dla Jasia na te 5 m-cy :tak: :-) a co apetytu to Mój synek też coś jeść nie chce, Ja już normalnie czasami nie mam siły tak jak wczoraj np., na śniadanie zjadł tylko pasztecik z chleba a chleba nie ruszył, na obiad nic nie zjadł :-( i dopiero na kolację zjadł parę frytek a tak to co dzień mam to samo, mało je już jak ktoś Go zobaczy to mówi że taki drobny się zrobił itp., a On schudł i Ja już nie wiem co Mu do jedzenia zrobić żeby On to zjadł ... :-( :no:
Larvunia Marcelek da sobie radę i na bank wróci zadowolony z tej wycieczki, :tak: nie stresuj się tak bo te nerwy itp przekażesz z mlekiem Michasi i Ona też będzie nerwowa ..... :no:
Future gratulacje, to było pewne że zdasz :tak: :-)

A Ja od kilku dni nie kładę młodego na popołudniowe drzemki i jestem w szoku, że w ciągu dnia mało co marudzi, chyba że gdzieś jedziemy to zasypia Nam w aucie ale śpi tylko na długość jazdy a jak zajeżdżamy na miejsce to się budzi i nie marudzi ani nic, a jak nie śpi w dzień to wieczorem szybciej zasypia i śpi do 9-10 normalnie jestem w szoku :szok: zobaczymy jak długo.
Z siusianiem też mamy postępy, na spacerki itp też wychodzimy bez pampersa i młody jakoś daje radę :tak: odpukać w nie malowane ..... :tak:

Chyba zaraz wybierzemy się na jakiś spacerek bo coś w domu nie chce Mi się siedzieć ... :tak: :-)

dziewczyny macie pozdrowenia od Asienki, nie ma na nic czasu
mycha to gratki dla mlodego ze bez pielchy juz:-)
pr zdrowka dla Jasiulka

a ja przejrzalam liste ksiazek dla starszej to mi sie slabo zrobilo ile ksztuja a to tylko wsumie na 5 przedmiotow bo reszta ksiazek obejmuje 3 lata nauki, wiec ma, pojde na kiermasz kupic chociaz uzywane podreczniki zaoszczedze polowe,
a jeszcze mlodszej musze kupic ksiazki wiec na obie na same ksiazki prawie 500zl:growl: ciekawe gdzie ta niby darmowa edukacja...

ciacho dzieki za pozdrowionka oj wieki asienki tu nie bylo :no:
no i niezle kasuja za ksiazki masakra jakas...
mycha super ze mlody daje rade bez spania moje przestaly spac jak mialy okolo 1,5 roczku :tak::tak:no i fajnie ze bez pampka chodzi moze juz sie przyzwyczaji i bedzie git :-)

my bylismy na rowerach pojezdzic 1,5 godz
teraz zjedlismy rosol ze wczoraj a pozniej zrobimy grillka...
i jakis spacerek zaliczymy jeszcze :-):-)

mycha- mojwj obojetnie co dasz to jak sie uprze to nie bedzie jesc i koniec masakra a jak chce to potrafi ladnie jesc a mnie tylko nerwica bierze i juz nawet gonienie do jedzenia nie pomaga kolofrowe kanapki tez nie...
a mnie zawialo u babci jak robilismy jej remont bo wszedzie potwierane bylo i mam zawalone gardlo i pluca i chyrlam jak grzulik i cos dzis czuje ze jakies uszy juz mam przytkane;/
ciacho- no masakra z tymi ksiazkami ja co roku musialam miec nowe bo bylam tym rocznikiem eksperymentalnym co zaczynal gimnazjum itd itp. i zawsze rodzice musieli kupe kasy na ksiazki wywalic....;/

haha larvunia, Marcuś bedzie sam oprowadzał dzieciaki haha, bo zna sie na gorzowie.
wiecei co, a moja od kilku dni, raz albo dwa razy dziennie po zjedzeniu, po drzewce, jak wstaje, wymiotuje. zważonym mleczkiem. nie wiem czemu, myslalam, ze od upału, ale przecież nie jest wcale gorąco...czy macie moze jeszcze jakies pomysły? biegunki nie ma, gorąckzi nie, śmieje sie jak wariatka mała, gada, tylko mniej śpi i czasem zwymiotuje, ale regularnie od kilku dni.
mama mowi, ze moze na ząbki...co myślicie?

wczoraj spotkalam sie na egzaminach z kolezanka ze strzelec, ona ma adasia o 2 tyg starszego od Hesi i już ma 2 zęby haha

czesc

dzieki za slowa otuchy:tak:
mloda kochana dala mi oboiadek zrobic i wyprasowac conieco ;-)
z mezulkiem filmy z kompa ogladamy, jest fajnie :-) mloda spi prawie caly czas, albo na cycu wisi ;-) Kocham te swoja rodzinke :-D
Future oj nie wiem moj mlody nigdy zwazonym mleczkiem nie wymiotowal mi, zadzwon moze do pediatry co...
co do zebow to jak mloda pojdzie po braciszku to bedzie miala w okolicach 9 mies dopiero ;-) i oby jak najpozniej ;-)
Powiedz mi Future jeszcze czy chustujesz mala czy darowalas sobie :-p
Ja od jutra chce sprobowac mloda zawiazac, moze sie uda ;-)

edit:
dzieki za pozdro od asienki
czasami widze kuka do nas... tylko dlaczego nie pisze w tedy chocby HEJ to nie wiem...

Ostatnia edycja:
noszę ale tylko w domu i powiem ci, ze zalezy od jej nastroju, bo czasem zapsypia, a czasem drze się wniebogłosy. darowalam sobie jakoś tydzien temu, jak były te upały, bo mala wtedy w majtolkach lezy i najszczęsliwsza, nawet na rece nie chce, bo sie sklejamy ;)

edit

ide w srode na szczepienie z mala to do tego czasu bede obserwowac, a jak nic sie nie bedzie dzialo, to w srode przy badaniu pogadamz pediatrą ;)

Future kiedy pierwsza kontrol mialas jakis bioderek czy czegos... kurde nie wiem od czego zaczac i co najpierw ma byc :baffled: Pediatra mi powie, czy nie... jejku ja nic nie pamietam :sorry2:

reklama
najpierw zapisalam się do pediatry z małą, musialam podpisac deklaracje, pogadalam o szczepieniach. a pozniej bioderka. kolo 4-6 tygodni najlepiej. ja mialam jeszcze badanie dna oka, w 4, 8 i 12 tygodniu i neurologa, ale to tylko dla wczesniaków, wiec nie masz sie co martwic. Michalisia zdrowa ma być ;)

Do góry