reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

i po grillu pojadlam sobie troszke..
pogoda jakas dziwna u nas pochmurno chlodno ...hmm..oby nie padalo jutro na wyjazd bo nici beda...

Kroma wspolczuje wiem co przechodzisz :tak::tak:
ja z szymkiem ile sie meczylam tez uparty byl w tej kwesti jak osiol :angry::angry:
ile to razy nasikal mi za drzwiami w pokoju u siebie to bylo jego stale miejsce :angry::-D
nawet zdazylo sie ze kupe tam robil wrr...jak sobie pomysle to masakra byla...
ale nauczyl sie jakos trwalo to od kwietnia do lipca :tak::tak:
meczylismy sie tez juz czasem mialam dosc chcialam sie poddac ale musialam to wytrzymac ze wzgledu ze od sierpnia szedl do przedszk...:tak:
twoja ma dopiero 2 lata a moj skonczyl 3 lata jak opanowal na dobre ...
ale nigdy odpukac od roku nie zdazyla sie wpadka zeby nasikal w nocy w lozko czy w dzien :no::-)

Takze glowa do gory pomalu troszke cierpliwosci kochana i bedzie git :-):-)

ciacho az tak zle z waga??
moje za to chudzielce haha...

Future ladna waga :tak::tak: daj jakies nowe foty niuni :happy2:

reklama
Witam,

Kroma- pociesze się, mojego to ja nie mogę nawet zmusić, żeby zrobił siuśki na nocniku. W złobku pięknie robi wszytsko, a w domu nie chce. Może ja też jestem mało konsekwentna, bo go nie naciskam, nie sadzam regularnie, ale jak wracam z pracy to chce z nim się pobowić, ogólnie miło spędzić czas, więc na nocnikowanie czasu nam nie starsza. Czasami śmieję się, że do 18-stki będziemy się bujac z pieluchą:-)Jeszcze się tym nie strasuje, ma dopiero 2 latka.

Larvunia- to nawet nie wiedziaałm , że mleka nie wolno jak się karmi, ja w każdym bądz razie piłam, w prawdzie nie dużo, bo ja ogólnie nie przepadam, ale do kawy zbożowej zawsze. Ja zaczełam więcej jeść różności właśnie w okolicach 3 m-ca, a smażone od około 2 miesiąca, ale tak leciutko, młodem nic nie było. raz jak zjadłam pieczoną na grillu kiełbasę:baffled:to wiem , że przesadziłam, bo młody do nocy płakał, żal dziecka.

Future- toż Ci kawał baby rośnie:rofl2:a tak poważnie to ładnie przybiera na wadzę. Gratulacje za zdanie na 4-ki.

My w domu, Młody biwi sie jabłkiem, jakby mało zabawek miał.
Dostał troche kasy na 2-gie urodziny, bedzie coś koło 500zł i nie mam pojęcia co młodemu za to kupić. Zabawek nie chce, bo on tak żadko się czymś bawi, a jak już to tylko klockami, których ma dwa pudła.Myslałam zeby mu rowerek kupić, bo on tylko plastikowy ma, ale i tak w tym roku jeździc nie będzie, więc równie dobrze za rok mogę kupic. I tak się zastanawiam, przeglądam allegro i dalej nie wiem............może przedośny odtwarzacz dvd, tylko czy to bardziej dla rodzicow czy Misoia:-p

ciacho- co ty chcesz od swojej starszej?przeciez gruba nie jest

Ostatnia edycja:
wróciłam ze spaceru, padam

ciasteczko- śmiesznie to napisałaś, że nie będziesz się chwalić wagą swojej, jeszcze zdąży zgubić, urośnie, chociaż z tego co pisałaś to starsza jest wysoka.

aneteczka- niby mają po dwa latka i mówią żeby nie zmuszać, ja nie zmuszam, akurat Olka robi jak jej się pytam czy chce i sama siada. Nasze pokolenie szybciej sikało na nocnik, teraz te papmki dzieci rozleniwiły. Ja tam presji nie mam tak wielkiej, ale sama jej bezczelność mnie dobija. Tym bardziej, że my już na nocniku siadamy od ponad roku. Wiem, że się nauczy.

madzia-
uśmiałam się chociaż rozumiem ciebie że ci do śmiechu nie było jak ci sikał za drzwiami, sprytny, bo moja to na środku i się jeszcze cieszy.

A mi się młody tak obsrał, że miał na plecach, a Olka woła: " dzidzia kupa" wchodzę ona w jego łóżku a on ma na plecach kupę, Olka ma na bluzce i teraz się kąpią.

Ostatnia edycja:
Kroma Ty to się masz z tymi swoimi dzieciaczkami ;-) co do siusiania na nocnik to myślałam, że będzie o wiele gorzej z Moim synkiem, ale jakoś to się udało .. Na początku było ciężko i już chciałam dać za wygraną, ale zawsze jakoś sobie myślałam, że jak Ja odpuszczę to On sam się nie nauczy w końcu Ja muszę tego dopilnować bo jak nie Ja to kto inny no i jakoś się zmobilizowałam i jak widać chyba daliśmy radę, no zdarza Mu się zsiusiać że po nogach mu leci, ale raczej jak w domku to sam bierze nocnik i ściąga majtki i siada a jak jesteśmy w drodze autem do rodziców czy gdzieś to woła i jak się gdzieś zatrzymamy i Go przytrzymam to raz siknie więcej, raz mniej innym razem wcale ale ważne że woła i liczę się z tym, że gdzieś w aucie czy na spacerze zawoła kilka razy z czego raz bądź dwa naprawdę chcę, ale zawsze Go przytrzymuję żeby nie było że nie zareaguję a On Mi się wtedy zsika .... ;-) co do nocy to jeszcze troszkę poczekam aż położę Go bez pampka, najpierw muszę wymyślić czym wyścielić materacyk żeby ewentualnie tylko prześcieradło było mokre a nie materac, kojec i wszystko na około ....

Głowa coś Mnie dzisiaj boli, chyba zmiana ciśnienia jest czy coś bo tabletkę wzięłam i nawet za bardzo nie pomogła, cały czas tak jakoś ćmi niby boli niby nie tak jakoś dziwnie .. Młody broi, maleństwo się rozpycha w brzuszku dzisiaj coś w nocy Mnie bolało nie wiem co to, :no: tak jakoś na dole z prawej strony brzucha w pewnym momencie już myślałam, że obudzę mojego żeby wiózł Mnie na pogotowie .... :-(

no mnie tez glowa napitala od 2 godzin, ale ja to w ostatecznosci przeciwbolowe jak po paru godzinach nic i nie moge sie juz skupic

mycha ja tez zakladam mojemu pampka do spania,ale przewaznie jest suchy pampers..
u na sgorzej z kupka,niechce zrobic na nocnik,no ale dajmy dziecku czas:-)

reklama
Do góry