reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Czesc babolki
Ja mam grilla nawet 2 wiec zapraszam:-D:-D;-)chetnie użycze

Marzenko nie martw sie kochana wiem ze strasznie jest patrzec na chorego maluszka nawet jesli to nic powaznego.Moja tez miała długo plesniawki skonczyły sie dopiero jak młoda miała 4 miechy a wczesniej wracały jak bumerang.A własciwie to skonczyły sie jak przestałam sterylizowac butelki łyzeczki ,gryzaczki itd.wiec nam pomogły bakterie ale twój jeszcze chyba za mały.
Ogladaj jego pupcie bo to dziadostwo przechodzi przez cały układ pokarmowy -u nas młoda miała na dupci takie czerwone plamy jak odparzenia i przepisali nam Clotrimazolium czy jakos tak.
Bedzie dobrzeptzytlam mocno;-)
Madzia jak tam wysypka Szymona schodzi cos po tym krochmalu??

reklama
ja juz doslownie wysiadam,nie mam juz sil,maly chce spac ale nie moze zasnac,wiecie co ale boje sie dzisiejszej nocy bo maly ma kaszelek,jeszcze mi tak nie kaszlal:zawstydzona/y:normalnie az plakac sie chce..................ze cholera jasna akurat dzis jak ja sama jestem.przydaloby sie cos zjesc ale kurde nie ma kiedy....oj cos ciezko widze nocke pewnie nie bede spac tylko czuwac bede
befatka wlasnie on ma czerwone plamki,zauwazylam na zgieciach na raczkach i na szyi ma myslisz ze to ma cos wspolnego?co do odparzen to widze ze ma bardziej zaczerwienione,pediatra mowi ze mam sama woda przemywac,kurde ja juz sama niewiem co jest grane,ja chyba jestem zla matka czy co!!!!!!!!zasnal mi to moze mi sie uda zasnac

Marzenka przyjzyj sie dokładnie tym plamkom jesli zauważysz ze sa na nich tak jakby krostki malutkie to najprawdopodobniej plesniawki.Z tego co wiem to najczesciej atakuja śluzówki ale plesniawki to grzyb wiec nic mnie nie zdziwi.
Moze zadzwon do lekarza jutro powiedz o tych plamkach i kaszlu bo z tego co piszesz to malutkiemu sie pogorszyło??
A w aptece mozesz kupic bez recepty w polsce Clotrimazolum 1% cena cos ok 3,50zl masc znalazłam tubke wiec nazwa prawidłowa mi mama przysyła i traktuje tym wszystkie podejrzane krosty i dupsko młodej.Na pewno Dawidkowi to nie zaszkodzi a przynosi natychmiastowa ulge i łagodzi swedzenie
.
Trzymaj sie kochana.Buzka

Marzenka przypomniało mi sie z domowych sposobów jezeli bedziesz Kąpac Misia to mozesz to zrobic w krochmalu albo przemyc nim ta plamy.T.j.bierzesz kieliszek mąki ziemniaczanej rozrabiasz w letniej wodzie i dolewasz do kapieli.Nie spłukujesz -zasusza i łagodzi podraznienie skóry.
I przestan sobie wkrecac jestes najlepsza i najkochnsza mamusia dla swojego synka.

Obejrzyj mu jeszcze pachwiny i pachy i napisz co i jak

Ostatnia edycja:
Dzien dobry wszystkim !!!

u nas oki,nocka jako taka teraz wcianm kanapki i popijam kawa :-)

Marzena nie gadaj glupot ze jestes zla matka kazdemu dziecku zdarza sie chorowac i to nie jest twoja wina !!!
jestes najlepsza mama na swiecie tak musisz mowic !!! :tak::-)
i glowa do gory bedzie wszystko dobrze z malutkim !!!!

milego dzionka laski :-)

Befatka tak wysypka juz zeszla,wykapalam go raz w tym krochamlu i na drugi dzien nie bylo sladu :tak:

cześć laski:-)
u mnie troche szaleństwa, zaczął się sezon weselny i pracy opór
jutro już powinnam być normalnie
buziaki

cześć laski:-)
u mnie troche szaleństwa, zaczął się sezon weselny i pracy opór
jutro już powinnam być normalnie
buziaki

no Beti w koncu sie odezwalas :tak::tak:
juz mialam tam wpasc do ciebie i cie opierniczyc ...myslalam ze juz zapomnialas o nas...:wściekła/y::wściekła/y:

milego dzionka i wpadnij tu w koncu na dluzej
:tak::tak:

hej:-)
noc byla ok,maly mi sie budzil doslownie co 2 godz na jedzonko,tylko ze zdarzalo sie malutko jadl i od razu zasypial
a ja jak nacpana go karmilam,bo po calym dniu przewaznie jestem juz zmeczona no ale najwazniejsze ze dalam rade.przez cala noc nic nie kaszlal,dzis tylko raz mi zakaszlal a tak jest ok ,pogodny jak zawsze,tylko te gardelko chyba bo goli bo nawet mi nie placze.moze dlatego ze jka widze ze bedzie sie budzil od razu mleczko mu daje bo po co chlopina ma mi sie wydzierac skoro wiem ze bedzie go to meczyc.teraz sobie spi a ja juz sie nie moge doczekac kiedy moj juz wroci bo juz sie za nim stesknilam:-)
bafatka mam ta masc bo sama jej uzywam,rzeczywiscie ulga od razu:-)
dawidek ma na buzi plamki czerwone z tego co zauwazylam zamieniaja sie w jakby pryszczyki czy to nie potowki?tez ma na brodzie.zauwazylam ze jak mu przemywam twarz zmoczonym wacikiem to znikaja,no ciele jeszcze mu nie patrzalam zamierzam to zrobic jak sie obudzic bo poloze go z gola pupa niech sie wietrzy:-)
pediatra mowila ze te odparzenia moga byc od tych chusteczek bo w niektorych jest aloes,no i rzeczywiscie patrze a tu aloes jest i nawet dzis zauwazylam ze jest gorzej,teraz mam chusteczki z pampers ale na poczatku mialam z nivea baby i bylo ok.dzis go bede kapac w krochmalu:-)no ale powiedzcie czy normalnie do tego mydelka uzywac?czy sama woda?
beti witaj kochana w koncu do nas zajrzalas:-)
madzia a ty co dzis na obiadek robisz?bo ja rosolek:-)
fajnie ze malemu zeszla ta wysypka,to i ja na krochmalu pojade:-):-)a ja dopiero sniadanko jem,
a ta polozna to jakas chora kobieta jest tak mnie wczoraj nastraszyla ze szok.powiedziala ze to moze zapalenie krtani i ze moze byc alergikiem,a co do plesniawek to sie ani slowem nie odezwala a patrzala dawidkowi w buzie,,,,jak nie jest pewna to po cholere sie udziela na ten temat!!!!!!

reklama
Hej Marzenka widzisz wszystko idzie w dobrym kierunku i Dawidek ma sie coraz lepiej :-):-)
ja do kapieli normalnie wlalam plyn czy tam mydlo i wrzucilam krochmal tylko ja nie zalowalam i wsypalam 1,5 szklanki :-D:-D ....
a co do tych plamek na buzi wydaje mi sie ze to moga byc potowki :tak: ...
to norma u takich maluchow...wiec nie ubieraj go w domu za cieplo...wystarczy body,kaftanik i cienkie spiochy :tak:....pewnie to wiesz a ja sie tu wymadrzam ;-)

a na obiad mam dzis kotlety mielone juz zrobione pyrki i surowka...
bylismy juz na dworze w sklepie po chleb...ale jest goraco :-)

Do góry