reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

larvunia- to plan macie, a to najważniejsze, teraz tylko go zrealizować:tak:Nic was przecież w krzeszycach nie trzyma poza miezkaniem i pewnie tobie o pracę też w Gorzowie będzie łatwiej, nie wiem...ja chyba bym na waszym miejscu zaryzykowała.

ciasteczko- ten czynsz był bez prądu i gazu, ale i tak niższy.
My też mamy wiecznie dopłatę za wodę:zawstydzona/y:nie wiem co my z nią robimy, bo mamy naprawdę dużo podane w spółdzielni, a i tak zawsze dopłata:-p

Ostatnia edycja:
reklama
larvunia najwazniejsze jak aneteczka pisze ze macie plan, no i do nas bedziesz miec blizej:-)
no niby taniej ale ja tez mam za wode miesiecznie 100zl z tym ze ciepla z sieci mamy i ona jest naprawde droga za metr,
ogolnie rachunki sa coraz wyzsze bo ciagle cos podnosza no i remontowego placimy 76zl miesiecznie

ja jeszcze decyzji nie podjelam, gdybam ciagle i szukam najlepszego rozwiazania ;-)
mam czas jeszcze...

1. Albo jest jak teraz i od wrzesnia-pazdziernika otwieram wlasny biznes... a do tego czasu musimy wytrwac. I tak lipiec i sierpien moj nie bedzie jedzil do pracy wiec kasa zaoszczedzona na dojazdach bedzie....

2. Albo wyjezdzamy do UK bo kolega nas sciaga i namawia ciagle..... Tzn moj jechalby teraz a ja jak urodze dojade. ALe nie wyobrazam sobie byc tu sama z noworotkiem, marcelkiem i z psem z ktorym trzeba 3 razy dziennie przeciez wychodzic....

3. Przeniesc sie do g-wa. Od maja mieszkac u tesciow, pozniej od wrzesnia- pazdziernika na wynajem isc i po 2 latach kupic mieszkanie w g-wie i byc na stale, a tu w k-cach wynajmowac i po 2 latach sprzedac zeby miec kase na mieszkanie w g-wie ;-) Latwiej dla mnie o prace w tedy i dojazdy odpadaja... zawsze to wychodzi taniej.

mam czas do ok maja z decyzja... siedze i gdybam z + i - ;-)

edit:
ciacho ja za sam czynsz tu mam 450zl.....
z reszta pokaze Wam na tajnym za co ile place....

no tam też z sieci była, tylko w czynszu były same opłaty, za wodę , ogrzewanie i ścieki, śmieci, funduszu remontowego mają niziutki, bo to nowy budynek więc na razie nie potrzebny.

Ale z czynszami jest różnie, oglądaliśmy na ogińskiego mieszkanie 53m, starszy blok z 1991 roku, czynsze już tam były wyższe, jak mi w spółdzielni wyliczyli to płacilibyśmy na 3 osoby 430-450 zł:szok: (w tym był zryczałtowany gaz)Mieszkanie fajnie, ale ten czynsz nas przestaszył.

no to my taki placimy, nie ma zmiluj sie ale co pol roku wode rozliczaja i zazwyczaj mamy nadplate i za ogrzewanie tez mamy nadplate takze nieraz wychodzi ze raz w roku czynszu sie nie placimy bo jest nadplata
ale i tak tanio nie jest

te bole to skurcze. mam siedziec w domu, najlepiej na leząco i mam sobie wybic rytmike z glowy. przynajmniej na razie. phh. ale zrobili mi saturacje, czy nie jestem niedoitleniona z powodu tego kaszlu i astmy i narazie wszystko dobrze.
teraz jestem u mamy. obiadek...mhm...
odpoczynek

Larvunia jak chcesz porozmawiac o wyjezdzie do UK, to ja Ci moge poopowiadac ;)

milego lezenia dziewczynki ;***

reklama
hej
Gadalam z Pawlem Ani przed chwila.Ania ma dalej 5 cm, szyjka mocno trzyma wiec dali jej cos na rozluznienie tego wszystkiego.nie odpisuje bo odpoczywa i zbiera sily.powiedzial ze jak bedzie po wszystkim to napisze, wiec nie trujmy moze juz im dooopy bo wiadomo jak to wkurza przy zmeczeniu.powiedzial ze pamieta o nas i napisze na pewno.aha pozdrowilam oczywiscie Anie od nas:)

Do góry