reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Aga ja jade do J. do Policka bedziemy do jutra;) wiec moze jutro sie uda nam spotkac? lece do wanny

Miłego weekendu!

reklama
Witajcie,

Dziś dość sporo pospałam, teraz jem śniadanie, kawka wypita i będę się za chwilę kąpać. Mieliśmy iść do figloraju, ale młody katar ma jak stodoła, to pewnie tylko na spacer z nim pójdziemy. Jeszcze do rossmana muszę skończyć, bo mi się rzeczy higieniczne pokończyły.

daffi- ja bym na własną rękę pulneo nie podawała, bo ten syrop podaje się jak są zmiany oskrzelowe. Zdrówka dla Julki!

no tak ale ostatnio julka go dostawala a zadnych zmian nie miala.. poszlam do lekarza z nia bo kaszlala i kompeltnie czysta byla! zero zmian na oskrzelach gardlo ok... calkiem zdrwa ale przepisala nam.. dlatego sie zastanawiam!

Daffi- ja tez podawałam małemu pulneo przy kaszlu, bo mój pediatra go przepisywał w momencie jak nawet zmian w oskrzelach nie było. Kiedyś mały miał kaszel i duży katar, pojechaliśmy do przychodni przyszpitalnej i powiedziałam lekarce że ten syrop mu podaje. Zjechała mnie, po ponoć własnie tylko w przypadku zmian oskrzelowych zamiast używać antybiotyku pulneo sie podaje, gdyż on działa przeciwzapalnie i rozkurczające oskrzela, dodatkowo zmniejszając wydzieline w oskrzelach, ma wiele skutków ubocznych.Jest to ponoć silny lek, dawna nazwa eurespal - został wycofany, a że u nas cwaniacy to występuje teraz pod inną nazwą. Zrobisz jak będziesz uważać, ja małemu już na własną rekę nie podaję i zawsze dwa razy się zastanawiam czy podać, bo może zwykły syropek bez recepty wystarczy.

czesc
wlasnie wrocilismy od kolezanki ;-) Mlody sie pobawil z rowiesnikiem Mikolajkiem ;-) Maly spacerek zorbilismy w sumie daleko od siebie nie mamy wiec fajnie bylo :tak:

ide kolacyjke robic bo towarzystwo zglodnialo :-D

Future wrocilas juz? ;-)

aneteczka to nie podam ale kurde teraz sie martwie.
wiesz nawet nie mam na zwykly syropek bez recepty ale mysallam ze ten pulneo wytstarczy ale skoro go nie moge to juz jestem w kropce.

Daffi- ja tez podawałam małemu pulneo przy kaszlu, bo mój pediatra go przepisywał w momencie jak nawet zmian w oskrzelach nie było. Kiedyś mały miał kaszel i duży katar, pojechaliśmy do przychodni przyszpitalnej i powiedziałam lekarce że ten syrop mu podaje. Zjechała mnie, po ponoć własnie tylko w przypadku zmian oskrzelowych zamiast używać antybiotyku pulneo sie podaje, gdyż on działa przeciwzapalnie i rozkurczające oskrzela, dodatkowo zmniejszając wydzieline w oskrzelach, ma wiele skutków ubocznych.Jest to ponoć silny lek, dawna nazwa eurespal - został wycofany, a że u nas cwaniacy to występuje teraz pod inną nazwą. Zrobisz jak będziesz uważać, ja małemu już na własną rekę nie podaję i zawsze dwa razy się zastanawiam czy podać, bo może zwykły syropek bez recepty wystarczy.

eurespal nie jest wycofany, moje dziewczyny tez czesto dostaja pulneo badz eurespal a zmian osluchowych to u nich ze swieca szukac. generalnie zawsze na kaszel maja go przepisywanego. pytalam nawet kiedys jedna pania doktor i powiedziala ze kiedys przpisywali flegamine + wapno a teraz eurespal

jestem ;) ale nudy
Larvunia-czyżbyś tęskniła
Katgen - przykro mi z tą wanna, ja kiedys tak obiłam u mamy w gorzowie, ale już maja nową wanne ;)

a tak wogole odnośnie wczorajszych wózków dla lalek, to dziś byłam w Pati i Max w Gorzowie, i tam widziałam.
wogóle super sklep, naogladałam się wózków i mam mętlik w głowie, jeden, to normalnie sam jechał ;) i leżaczki, i foteliki i wogóle bardzo fajny sklep, polecam.
bardzo duzo można fajnych rzeczy zakupić. i wcale nie jest drożej niż w tesko, czy innych.

witam
nie mialam dzisiaj weny do pisania:sorry2:
my tez bylismy dzisiaj w tym sklepie na zawarciu kupilismy do przedszkola wozek baby born taka spacerowke, a to fakt maja duzy wybor roznych rzeczy a ceny takie jak wszedzie

reklama
eurespal nie jest wycofany, moje dziewczyny tez czesto dostaja pulneo badz eurespal a zmian osluchowych to u nich ze swieca szukac. generalnie zawsze na kaszel maja go przepisywanego. pytalam nawet kiedys jedna pania doktor i powiedziala ze kiedys przpisywali flegamine + wapno a teraz eurespal

http://www.rynekzdrowia.pl/Farmacja...egnanie-popularnego-syropu,8256,6,drukuj.html

Każdy może podawać swojemu dziecku co chce, nawet antybiotyk na katar, ja tylko napisałam co powiedziała mi lekarka, a ja jej słowa wziełam sobie do serca, bo wcześniej też na byle jaki kaszel dawałam małemu pulneo.

Ostatnia edycja:
Do góry