reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

gorączka

reklama
Ja kupilam na allegro za ok 60 zl elektryczny i jestem zadowolona.
Mierze na czole czasem w uchu bo ma dwie koncowki.

Ja co prawda tez widzialam w szitalu jak mierzyly maluchom w pachwinach,ale jak mojemu malemu mierzylam, to dziwne temp wychodziły. Mam zwykly termometr elektroniczny i tak jak rubi, odejmuje 0,5. To chyba najbardziej sprawdzona metoda.

ja nigdy nie mierzylam temperatury moim dzieciom w pupie dla mnie to bllllle, kiedys mialam elektroniczny i mierzylam pod paszka, przy drugim dziecku zaopatrzylam sie w termometr do uszka Brauna jestem bardzo zadowolona jest szybki i dokladny, mam tez taka tasiemke do przykladania do czola moze nie jest dokladna bo pokazuje tylko pelne temp ale zawsze mozna sprawdzic potem elektronicznym:)

kurka wodna moze pasuje kupic jakis taki termometr... Ja osobiscie mierze Bąblowi elektronicznym pod pacha. W sumie to tylko raz wykryl mi goraczke u dziecka, kiedy mial ponad 38st C. Takto zawsze ma w okolicy 36,6. I nie do konca wiem czy dobrze mierzy, bo przeciez jak tu przytrzymac dziecko zeby ten termometr dobrze siedzial pod ta pacha..... Nastepnym razem zmierze w pupci.

ja mierzę braunem do ucha który właśnie oddałam do reklamacji, nie jestem z niego zadowolona bo cały czas sie psuł jak był potrzebny, mam też paskowy na czoło i jest ok

Początkowo stosowałam termometr elektroniczny z miękką końcówką Baby Ono Termometr Elektroniczny z Miękką Końcówką BabyOno cena 13.90 PLN , ale po kilku pomiarach coraz dłużej trzeba było czekać na wynik, a wkrótce pokazywał cały czas temp 34st co było oczywiscie kłamstwem. po wymianie baterii ponownie po kilku pomiarach zaczął błędnie mierzyć temp także szybko z niego zrezygnowałam i zaczęłam mierzyć zwykłym rtęciowym pod pachą. Wyniki były zadowalające, ale niestey ciężko było córkę utzymać na miejscu. Przerzuciliśmy się na skroniowy bezdotykowy termometr na podczerwień. Uczyłam się na uczelni o tej technice i jest po prostu genialna. Podziwiam twórce za pomysł. Wystarczy w pobliżu skroni go uruchomić, nie trzeba przykładać do skóry i po 3 sek jest pomiar. Taki model mam Pro Check FR 1DB1 skroniowy bezdotykowy termometr na podczerwień cena 85.00 PLN

reklama
Widzę, że opinie na temat termometrów bezdotykowych są różne:) Powiem wam, że ja też chciałam zaopatrzyć się w taki termometr, bo wydaję się być bardzo wygodny w użyciu. Jednak kiedy mały miał 4 tyg. trafiliśmy do szpitala z biegunką, i przez taki właśnie termometr, zatrzymali nas na kolejny, piąty dzień.. masakra, bo nic mu w sumie nie było. Po zmierzeniu tym termometrem wyszła temp. 38, w pokoju było gorąco bo to zima i nagrzane, więc poprosiłam o zmierzenie rtęciowym. Ten wykazał 36,2. Szkoda, że było po obchodzie i już nikt nas nie słuchał. Po tym na oddziale wprowadzili zakaz używania tego termometru u dzieci do 1 r.ż., więc przeprowadziliśmy mała rewolucję. To tylko taka nasza przygoda, ale pomyślałam, że się podzielę. Może jeszcze zaryzykuję z tym termometrem jak mały będzie starszy, bo widzę po opiniach, że niektóre są dobre. Na razie mamy elektroniczny Sanity z miękką końcówką i daje radę, mierzymy pod paszką tak jak w szpitalu. Niestety rtęciowego chyba nie można już kupić..

Do góry