reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gorączka bez objawów

reklama
Można prywatnie ale po co? U mnie jest tak,że biorę skierowanie na NFZ i idę w kolejkę do szpitalnej poradni. Weźmiesz dzisiaj ,jutro zrobisz.

Ja byłam wczoraj na Izbie przyjęć więc tak od ręki zrobili.
Właśnie u nas w przychodni jest problem żeby dostać skierowanie to trzeba się bardzo naprosić i chyba bym wolała zaoszczędzić nerwów ale zapytam czy dadzą 🥲

Właśnie wcześniej wynik przeczytałam szybciej niż pisze (12 min piszą)... Bo córka tak płakała po tym pobraniu materiału z noska że zajęłam się nią i zapomniałam spojrzeć drugi raz..
Moja mama (pielęgniarka) mowi zawsze, ze spokojnie, jak coś jest, to zwykle wychodzi od razu :) my robilismy mlodemu ostatnio i stwierdzila, że jak jest biel visira po 5min to nic się już nie powinno pojawić. Więc spokojnie.

Przy mykoplazmie CRP było zdecydowanie wyższe - tak w granicach 50-100.
Około 10 - wskazuje na wirusa.

U mnie też ostatnio rodzina się pochorowała. U męża przez ok tydzień była wysoka temperatura, w zasadzie niczym się zbić nie dawała. Potem zaczął kaszleć, dostał antybiotyk. Nic nie przechodziło - zrobiliśmy RTG płuc + wyszło CRP 17. Dostał inny antybiotyk. Już drugi tydzień go męczy, ale widać już poprawę.
Testy covid, rsv, grypa - cały czas ujemne.

Jeśli reaguje na leki (ibuprom, paracetamol), to ja bym się wstrzymała z kolejną wizytą. Jeśli zacznie kaszleć - to wówczas do lekarza, Rozumiem, że wczoraj osłuchowo była czysta?

Przy mykoplazmie CRP było zdecydowanie wyższe - tak w granicach 50-100.
Około 10 - wskazuje na wirusa.

U mnie też ostatnio rodzina się pochorowała. U męża przez ok tydzień była wysoka temperatura, w zasadzie niczym się zbić nie dawała. Potem zaczął kaszleć, dostał antybiotyk. Nic nie przechodziło - zrobiliśmy RTG płuc + wyszło CRP 17. Dostał inny antybiotyk. Już drugi tydzień go męczy, ale widać już poprawę.
Testy covid, rsv, grypa - cały czas ujemne.
Mój miał 30 CRP dokładnie 🤷‍♀️
Pewnie dopiero atakowało. Bo 5 dni później zapalenie płuc już było a 5 dni wcześniej osłuchowo czysto.

Ja bym poczekała. Jeżeli wczoraj osłuchowo było ok i tylko ta gorączka to może być po prostu wirus. Nie panikuj i czekaj na rozwój sytuacji. Podawaj na zmianę paracetamol i ibuprofen.

reklama
Do góry