reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Godzina zero... lutóweczki na sali porodowej ;)

Ja tez juz bym chciała urodzic-ale nic nie pomaga!dzisiaj znowu gin powiedziala ze dziecko b. duze 3550g, w pelni rozwinięte az sie prosi na swiat a ja -jakbym byla w 8 a nie w 9 miesiącu-szyjka nie taka, rozwarcia zadnego.
A tak sie staram -wieszam te cholerne firanki, nosze ciezkie zakupy,cwicze i...nic.:sick: :sick: :sick:

reklama
madzix ja nie wiem jak jest duze moje Bejbi ale zostalo mi 6 dni do porodu i tez duzo spaceruje, sprzatam,zakupki robie, wczoraj zaczelam pic (litrami) herbate z lisci malin i brzusio tak troszke pobolewa ale poza tym nic....

tylko moja mama,byla polozna po ogledzinach stwierdzila ze brzuch nieco opadl....wiec jakies 2 tygodnie moze mnie czekaja...kto wie...ale jakos tak nie czuje zebymmialaw najblizszych dniach urodzic....

susumali-ja wiem , ze to wygląda tak, ze mam jeszcze 3 tygodnie, wiec powinnam niby spokojnie czekac ale po prostu nie moge.Boje sie , ze z tego co mowia lekarze jesli urodze o terminie to dziecko osiągnie mase pow. 4,5 kg-chyba nikt by nie chciał sie męczyć z tak duza dzidzia(sama tyle wazyłam;-), po drugie wszystko mi tak dokucza-kazdego dnia zauwazam kilka nowych rozstepów-moja skora przekroczyła juz wszelkie swoje normy rozciągniecia i juz nie daje rady, przytyłam 25 kg.Rowniez moje nastawienie bylo inne-ze wzgledu na komplikacje ciązowe lekarze uprzedzali mnie ze porod moze nastapic na pocz. stycznia a tu do tej pory ani sladu...To wszystko sprawia , ze czuje jakbym sie opózniala....A ta herbatke z lisci malin tez musze wypróbowac. Moze na mnie poskutkuje;-)

madzix- rozumiem Twe zniecierpliwienie!!!! Zycze szybkiego i latwego porodu!!! A mnie po 2 dniach picia herbatki zlapaly skurcze nad ranem-mocne, ale krociutkie i tylko raz....sila sugestii z ta herbatka chyba w moim przypadku bardziej niz ona sama dziala bo kolezanka mowi ze miesiac pila przed terminem i nic jej nie pomogla;-)

u mnie tylko w nocy kilka nieregularnych skurczow a pozatym ZERO!! i po co tyle bylo nerwow i strachu ze wczesniaka urodze :dry:

no naprawde LIL KATE w Twoim przypadku to bylo duzo "action" w tych ostatnich miesiacach....ale super ze sie wszystko unormowalo, teraz tez sie nie stresuj, na pewno w piatek urodzisz!!!! (wrozka susumali Ci powie!!!!!)

Madzik79 poki co nie martw sie w koncu Dzidzi wie najlepiej kidy jest gotowe przyjsc na swiat:tak: a poki co ciesz sie ciaza nie wiadomo kiedy bedziesz sie jeszcze czula tak jak teraz... gruba, obolala, ociezala, zniecierpliwiona, niezdarna jak wieloryb wyrzucony na brzeg... cos pieknego:dry:
a poki co korzystaj ze swojego brzuszka...Ja np. od tygodnia robie sobie codziennie fotki brzusia (ale nie na cyfrowce tylko normalnie na klisze) pozniej bede robic Synkowi codziennie jak juz sie urodzi (dopoki klisza sie skonczy) i jak wywolam zrobie sobie albumik zdjec usg, ostatnich dni w brzuszku i pierwszych dni na swiecie... nigdy pozniej nie dam rady zrobic synkowi zdjecia "po tamtej stronie mnie";-)

reklama
hej dziewczyny.. ja tez załamana.. widac czemu po suwaczku.. 2 miesiace lezenia w domu bo szykja sie skraca.. lezenie i odpoczywanie bo urodze wczesniej.. do 10 stycznia lekarz mówił ze urodze.. mineła data i nic.. termin 18 z usg tez diabli wzieli.. od miesiaca łozysko dojrzałe 3 stopnia..a szyjka jeszcze nie gotowa.. wczoraj znów ktg.. masaz szyjki który boli jak ch...i czekam..

Do góry