reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Godzina zero... lutóweczki na sali porodowej ;)

Kasiad ja nie chce nic mówić, ale maleństwa po ukończeniu 37 tyg.uważa sie zupełnie za donoszone.....:tak::tak:
I bardzo mnie dziwi,ze te początkowe lutóweczki jeszcze są w 2w1...u styczniowek akcja była już rozkręcona w o tej porze grudnia...:tak::-D:laugh2:

reklama
Widocznie nasze dzieciaczki jeszcze nie czują się gotowe.
W momencie dosiągnięcia pełnej dojrzałości płuc, produkuje się oksytocyna, która zapoczątkowuje skurcze porodowe. Jak przyjdzie czas, to się posypia dzieciaczki, zobaczycie, jeden za drugim.
Poza tym pełnia wypada 2 lutego i zobaczycie, że jeśli do tej pory u nas się jeszcze nic ruszy, to na poczatku lutego na pewno :tak:

Boze to ta pelnia to dokladnie w dniu mojego terminu:szok: jeszcze sie okaze za mala sie urodzi dokladnie co do dnia:-D

mam zdecydowany przykaz ze jesli do terminu nic sie nie wydarzy to pedze do szpitala i czekam na porod lub decyzje lekarzy. takze u mnie przenoszenie pewnie nie grozi bo nie bedzie im sie chcialo mnie tyle trzymac na oddziale:-p

a mnie cos kreci na okres od jakiegos czasu!
goraco mi w okolicy jajnikow i jakby miało cosik chlusnac ale krwia
co ja sie zale i tak pewnie urodze jako ostatnia pomimo tych wszystkich akcjiiiiii
MOJA KOCHANA CóRCIA AFEZYSTKA!!!!!!!!!!!!!!

IRTASIA WIELGACHNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! Jennifer jest sliczna!!!!
chyba powinnysmy to przeniesc na strone u gory gratulacje itd ale nie wiem jak to zrobic!!!!

czyli tak pasypały nam sie dziewczyny które miały po 2 dzieci tego samego dnia 26 .01 .2007 :happy:
wiec ????
teraz te kobitki ktore sa pierwszy raz w ciazy czy czas na te co beda rodzic drugi raz ?:-p:confused:
moze tez jednego dnia ?!!!!!!!!
ja obstawiam najwiekszy wysyp 02.02.2007 to ze pełnia to jedno ale data jaka fajna:tak::-)
no to ktora teraz ?

agusia9915 kasiad miała już trójeczkę, teraz ma czwartego maluszka :-D:tak:
Ja bym się nie obraziła, ale myślę, ze nie kolej na mnie...:-);-):tak: I nawet mi wszystko jedno czy mam już wszystkie rzeczy dla małego....chciałabym przytulić swoje maleństwo...

Ale szybciej chyba bedzie lil kate,parti,joasiek, albo mamusie, które już rodziły raz....:-D

reklama
Też ciekawa jestem jak to się potoczy :dry: Podpatrywałam styczniówki i tam poza dwoma chyba wyjątkami, że dzieciaczki urodziły się dużo wcześniej, to jednak dziewczyny w miarę w terminie rodziły :tak: Po ostatniej wizycie moja pani doktor stwierdziła, że jak odstawię fenoterol (za tydzień ;-)), to poród będzie kwestią paru dni, góra tygodnia :szok: Podobno szyjkę mam mięciutką, ładnie się rozwiera, a dzidzi siedzi na dole gotowe do wyskoku :oo: Ciekawa jestem na ile te ginkowe prognozy się sprawdzą :rolleyes:

Do góry