reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Godzina zero... lutóweczki na sali porodowej ;)

Faktycznie-pełnia dla mnie mocno przereklamowana.Bardzo na nia liczyłam i nic-poza kiepskim samopoczuciem i bezsenna noca.A do nastepnej nie mam zamieru czekac:wściekła/y:

Lil kate-3mam kciuki:tak:

reklama
no to chyba jako jedyna spałam jak zabita w pełnie:tak:
moj maz nigdy wpałnie nie spi jak wilkołak a dzisiejszj nocy tez spał jak zabity wiec nie wiem co z ta pełnia ? Jakis niewypał ?

Ja też nie spałam w czasie pełni, ale jakoś generalnie żle mi się zasypia w nocy; ale za to całkiem całkiem wychodzą drzemki w dzień. No i nic nie przepowiada żebym szybko urodziła :) A coraz częściej mam obawy, że porodówka będzie pełna- wieści od Madzi24 wskazują na wysyp porodów w Gdańsku.

Widać, że pełnia to kit:wściekła/y: No trudno....Czekamy dalej...Tylko już nie na pełnię:-) Ja od poniedziałku będę czekac w szpitalu- chyba tam zgłupieję...

Hej kobitki a ja dalej w domciu:no: termin mialam na 28.01 i dalej nic zadnego skorczyka, zadnego czopa a jak bylam u gina 23.01 to mowil ze niby juz szyjka skrocona miala 5mm i dojrzala, lozysko stare III* a jednak dalej z Brzdacem w brzuchalu.... w poniedzialek ide do szpitala na ktg i usg ocenic stan lozyska i szyjki... moze cos ruszy:baffled:

Widze, ze nie tylko mnie rozczarowala pelnia:confused: Cala noc nie spalam czekajac na jakiegos skorczyka albo inna oznake porodu... i dalej czekam...:dry: Buziaczki i pozdrowionka

ja to pełnie przezyłam z przygodami a raczej falstartem.. nie miałam skurczy wiec pomyslałam chyba nici z rodzenia z piatku na sobote.. ledwo to pomyslałam wstaje i czuje ze cos leci po nogach.. wody ale z taka ciemna krwia.. nieduzo tego było ale na tyle ze majtki i spodnie mokre.. dzwonie do połoznej co robic.. a ona niestety na wyjezdzie opisałam jej co i jak i kazała jechac do szpitala.. w szpitalu mnie zbadano i pytania czy to nie był czop.. ja ze juz mi odszedł kilka dni temu a to było uczucie jakbym sikała.. zrobili ktg.. dzidzius ok jakies 2 male skurcze i to wszystko.. lekarz nawet mnie nie badał.. :wściekła/y: no i pytanie czy zostaje na obserwacji na patologi czy jade do domu? wiec wróciłam .. i czekam i nic:no:

Marcela kl. widzeze ciekawa nocke mialas.....

ja wlasnie mam lekkie skorcze w sumie nie bola, ale prawie po kazdym lece zygac narazie sa co okolo 15-17 minut trwaja ok 1,5 minutki od jakis 4 godzinek, i do tego jeszcze biegunka mnie dopadla....:baffled: dzwonilam do ginka i doradzil zebym poczekala jeszcze ze 2 godzinki, liczyla skorczyki i jesli nie przejda to mam pojechac do szpitala tam zrobia ktg i ocenia stan lozyska a jesli przejda to mam sie wyspac(zeby nabrac sil) rano mam sie wykompciac i przyjechac do niego:tak: Mam nadzieje, ze nie przejda... BA mam nadzieje ze sie nasila i ze to nie falszywy alarm:dry: w koncu jutro minie tydzien jak mialam terminek;-) Najgorsze jest jeszcze to, ze jak wymiotuje to Malym strasznie zarzuca i potem oddaje mi kopniakami:baffled:
Pozdrawiam wszystkie Przyszle Mamusie, Wszystkie juz Rozdwojone i Wszystkie Dzieciaczki na raczkach i w Brzuchalkach;-)

ja obudzilam sie dzis i znow poczulam sie tak lekko....i w ogole nie czuje sie jakbym miala wkrotce rodzic. a moja Mama obliczyla mi nowy termin: 280 dni od dnia poczecia.....i wyszlo 18 lutego- a to duza roznica miedzy 5tym a 18tym....wiec nie nastawiam sie na nic w ciagu naqjblizszych dni, nie mowiac o godzinach....wyluzowalam....

Madzia24 właśnie dzielnie walczy na porodówce... TRZYMAMY MOCNO KCIUKI Madziu! :tak: :-D

reklama
Madzie24 dzielnie walcz!! Jeszcze trochę i ... twoje szczęście będzie na świecie!!

Do góry