reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gniazda dla naszych maluszków :)

Sandra, ja też nie mam oddzielnego pokoju dla Młodego, będzie w naszej sypialni. Ale nawet gdybym miała, to i tak by się pewnie nie sprawdziło. Nie wyobrażam sobie wstawania kilka razy w nocy i chodzenia do innego pokoju na karmienie. Pewnie będzie tak jak przy Mai, że Młody większość nocy będzie spędzał w naszym łóżku :)
Jak będzie większy to zrobimy przemeblowanie w domu, Młody dostanie naszą sypialnię, a my przejdziemy do salonu, co będzie wymagało kilku przeróbek, bo salon jest otwarty i połączony z kuchnią. A salon albo będzie połączony z sypialnią, albo - w zależności od długości życia teścia :zawstydzona/y: przeniesiemy na dół.

reklama
my mamy pokoik dla małego ... ale męzus stwierdził ze lepiej bedzie jesli na poczatku mały bedzie miał łozeczko w sypialni zeby nie latac po całym mieszkaniu po nocy :-D ja tam latac bym mogła ale jemu sie niechce :-p jak juz mały bedzie miał tak z poł roczku to przeniesiemy mu łozeczko do jego pokoju ;-)

My mamy 2 małe pokoiki, żyjemy i śpimy w tym dużym, a mały był bo był, synek będzie miał swój ciasny, ale własny, mam tam łóżko więc na początku będę przy nim czuwać, a potem wrócę do dużego;-) zdjęcia średniej jakości bo przy sztucznym świetle;-)

DSC_0290.jpgDSC_0291.jpg

Załączniki

• DSC_0290.jpg
    DSC_0290.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 244
  • DSC_0291.jpg
    DSC_0291.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 247
Śliczne gniazdka dziewczyny, takie miłe i przytulne. Widzę bardzo popularne są imiona nad łóżeczkami :-)
Ja póki co nic nie naszykowałam, łóżeczko wstawię sobie do sypialni i podejrzewam, że ze 2 lata tam postoi. Mały pewnie i tak będzie się bawił w salonie, gdzie przebywamy najczęściej, więc nie planuję robić mu oddzielnego pokoiku. Gdy będzie na tyle duży by zmienić łóżeczko i na tyle samodzielny by ewentualnie radził sobie sam, wcisnę go któremuś z braci do pokoju :-)

dobre, ja tez myslalam ze wcisne jedno dziecko synowi do pokoju ale to dziewczynki i beda mialy swoj, na razie u nas w sypialni, potem my do syna a one nasza sypilanie a syn do malego pokoju albo na swoje :tak::-D

DSCN6809.jpgDSCN6812.jpgA to nasze gniazdeczko. Jeszcze nie wszystko jest po maluszkowemu, ale myślę, że zrobi się w praniu ;-)

Załączniki

• DSCN6809.jpg
    DSCN6809.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 216
  • DSCN6812.jpg
    DSCN6812.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 214
reklama
Do góry