Witam. Zrobilam glukoze na czczo I za kazdym razem wynik 97,wiem ze jest on podwyzszony ale nie wiele,co zaleci mi lekarz? Insulina? Dieta? wizyte u ginekologa mam w poniedzialek. Pozdrawiam 7
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale lekarz spojrzy na ten wynik badania chyba od czasu ciazy... Kurcze czyli i tak do diabetologa.Podejrzewam, że będzie szybszy test obciążenia glukozą albo od razu skierowanie do diabetologa. Ja mam cukrzycę ciążową a hemoglobinę glikowaną w normie - trzymam dietę i jestem na insulinie. Hemoglobina glikowana określa ostatnie 120dni... A cukier mógł zacząć skakać dopiero w ciąży i wynik będzie niemiarodajny.
A jaka Ty mialas glukoze na czczo?Podejrzewam, że będzie szybszy test obciążenia glukozą albo od razu skierowanie do diabetologa. Ja mam cukrzycę ciążową a hemoglobinę glikowaną w normie - trzymam dietę i jestem na insulinie. Hemoglobina glikowana określa ostatnie 120dni... A cukier mógł zacząć skakać dopiero w ciąży i wynik będzie niemiarodajny.
91 to bylo kolo 12 tygodnia chyba. Jeszcze w normie, bo norma do 92. Ale pare tygodni pozniej zaczęłam się źle czuc po jedzeniu. Pozyczylam od szwagierki glukometr jakos w 17 tygodniu, cukry były masakryczne i w 21 tygodniu robilam obciazenie. Okazało się, że miałam dobre przeczucie. Dodam, że jestem w 3 ciazy a cukrzyce mam pierwszy raz.A jaka Ty mialas glukoze na czczo?
Wyśle Cię pewnie na krzywą cukrową i do diabetologa. Tam dostaniesz glukometr i zalecenia, co i ile jeść, żeby cukier na czczo się unormował i żeby po posiłkach nie skakał.Witam. Zrobilam glukoze na czczo I za kazdym razem wynik 97,wiem ze jest on podwyzszony ale nie wiele,co zaleci mi lekarz? Insulina? Dieta? wizyte u ginekologa mam w poniedzialek. Pozdrawiam 7