reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

głaszczę brzuszek i ...nadajemy imiona dla naszych maluszków :)

Ja też pamiętam ten program o Miriam i nie odważyłabym się nazwać tak córeczki.
A Oliwka - ślicznie, też kiedyś chcialam Oliwkę tylko, że ostatnio tyle ich się narodziło dookoła. My zdecydowaliśmy się na Tolę.
No chyba że chłopczyk będzie to wtedy nie wiadomo. Cały czas mamy problem z imieniem dla chłopca:confused:

No ja tez mam problem z wyborem imienia dla chłopca jakoś żadne do tej pory nie wpadło mi w ucho, a dla dziewczynki to juz troche sie nazbierało. Bardzo podoba mi sie imie Blanka, ale jak zerkłam do kalendarza to okazało sie że jest i Bianka no i łatwo już o pomyłke :dry: a tak bardzo mi sie spodobało. A co do tych pozostałych to:
Maja
Teresa
Natalia
Julia
Joanna
Jadwiga
Emilka
Amelia
Wiola
no i Oliwia
[url=http://www.suwaczek.pl/]
dff3a6b057.png
[/url]

reklama
No ja tez mam problem z wyborem imienia dla chłopca jakoś żadne do tej pory nie wpadło mi w ucho, a dla dziewczynki to juz troche sie nazbierało. Bardzo podoba mi sie imie Blanka, ale jak zerkłam do kalendarza to okazało sie że jest i Bianka no i łatwo już o pomyłke :dry: a tak bardzo mi sie spodobało. A co do tych pozostałych to:
Maja
Teresa
Natalia
Julia
Joanna
Jadwiga
Emilka
Amelia
Wiola
no i Oliwia

Ewa co do twoich wyborów to mi się rówież podoba Maja, Amelia i Julia ( ale już w rodzinie mam), Natalia no i oczywiście Joanna, ponieważ to moje imię.:-D
Wiadomo, są różne gusta i skojarzenia co do imion, ale ja swoje imię uwielbiam i żebym nie miała na imię Asia to bym też córeczkę tak nazawała. Joanna jest dobre też za granicą, bo łatwe do wymówienia i ma odpowiedniki swoje w innych językach.;-) Ale się zareklamowałam hehe sorki :rofl2:

A ja dla chlopca mam Filip wybrane i nic już nie będę zmieniała. Dziewczynkę chcieliśmy z męzem nazwać Zosia ale ostatnio właśnie Maja mi chodzi po głowie, Hania i Zuzia .
Zobaczymy po 4 grudnia jak będę znała płeć to będziemy wtedy myśleć.

J mąż wymyślił Bartka, ale ja przemuślałam to i doszłam do wniosku ża źle będzie brzmiało jak będą mówić Panie Bartłomieju :baffled:
Teraz częściej się spotykam, że Bartek jest zdrobnieniem właśnie od Bartosza, a nie Bartłomieja. A co powiesz na panie Bartoszu?

Wczoraj byłam u teściowej i ta mnie nastraszyła że jest taki zabobon że jak syn ma tak samo na imię jak mąż to będzie tragedia( jeden z nich zginie).

Ja też nie wierzę w zabobony i strasznie mnie wkurzają, ale jak sobie o tym pomyślałam to przypomniałam sobie, że mojemu wujkowi - bracie taty, dali na imię tak jak ojcu, czyli mojemu dziadkowi. Dzidek zginął jak wujek miał 7 lat, a mój tato 2.

mysle ze caly swiat zna "Miriam"
balabym sie tak nazwac dzidzie..

No ja do tej pory nie słyszałam o Miriam :-)
Jeśli chodzi o strach przed nazywaniem to ja mam tak z imieniem Maja. Większość z was jest nowa tu na forum, ale ja ciągle pamiętam dziewczynkę - Maję, która zmarła w styczniu tego roku. Tu na forum wszyscy śledzili jej roczną walkę z chorym serduszkiem :-(
Oprócz tego w tym tygodniu dowiedziałam się, że moja daleka kuzynka urodziła w lutym bardzo chorą córeczkę. Nie odzywała się od lutego i strasznie się martwiłam. Nie chciała o tym mówić. Jej córeczka też ma na imię Maja.
Ja teraz bałabym się tak nazwać córeczkę.

A co sądzicie o imieniu Magda, Magdalena?

No ja do tej pory nie słyszałam o Miriam :-)
Jeśli chodzi o strach przed nazywaniem to ja mam tak z imieniem Maja. Większość z was jest nowa tu na forum, ale ja ciągle pamiętam dziewczynkę - Maję, która zmarła w styczniu tego roku. Tu na forum wszyscy śledzili jej roczną walkę z chorym serduszkiem :-(
Oprócz tego w tym tygodniu dowiedziałam się, że moja daleka kuzynka urodziła w lutym bardzo chorą córeczkę. Nie odzywała się od lutego i strasznie się martwiłam. Nie chciała o tym mówić. Jej córeczka też ma na imię Maja.
Ja teraz bałabym się tak nazwać córeczkę.

A co sądzicie o imieniu Magda, Magdalena?

O kurcze Mandarynka ale mnie przeraziłaś z tymi historiami związanymi z Mają. Przykre historie :-(
Ale żeby troszkę odrzucić te złe skojarzenia z Maja to mojej koleżanki córka Maja ma się dobrze, Majka Jezowska też :happy:

Mandarynka,mi też od razu Majeczka na myśl przychodzi:no: to silniejsze ode mnie.Zobacz,rok temu jeszcze całe bb trzymało kciuki i pełni nadziei byliśmy.Chyba nigdy Mai nie zapomnimy i tych wydarzeń,w końcu "tysiące serc poruszyła"...
Ach,bo się rozklejam.

Jeszcze nie należałam do forum bb, więc tylko mogę się domyslać smutnej historii Maji :-(.

A imię Magdalena bardzo mi się podoba, do tego stopnia, że na trzecie wzięłam sobie Maria Magdalena, bo samej św. Magdaleny nie było.

My z mężusiem po długich i nie kończących się rozmowach. Wybraliśmy dla chłopczyka Eryk ,a dla dziewczynki Weronika :-)
Mamy nadzieje już zdania nie zmieniać i nie dyskutować więcej. Te imiona odpowiadają nam obojgu. Nie ma nikogo w naszych rodzinach o takich imionach, ani nie przychodzą nam żadne skojarzenia z innymi osobami. Maja swoje odpowiedniki w innych językach i są już chyba zaakceptowane przez nasze umysły i serca :-)

reklama
Do góry