reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ginekolog pierwsze wizyta

Hej, w sobote mam wizytę. Według obliczeń od pierwszego dnia ostatniej miesiączki jest to 6 tydzień 1 dzień ciąży. Moje cykle są regularne maja 35 dni. Owulacja powinna być miedzy 21-23 dc. Od owulacji minęły jakieś 3 tyg. Zastanawiam się czy nie zbyt wcześnie umówiłam się do gin :/ czy myślicie ze coś może być już widoczne, zarodek, serduszko?
A betę robilas?
Niestety nie miałam jak, musiałabym brać cały dzień wolny w pracy :( o możliwej ciąży wiem dopiero od poniedziałku, bo dopiero wtedy „odważyłam” się zrobić test. Wyszły 2 wyraźne kreski. Od razu umówiłam się do ginekologa żeby to sprawdzić, bo scenariuszy może być wiele, ciąża pozamaciczna, puste jajo itp.. jednak ta owulacja była napewno dosyć późno i zastanawiam się czy cokolwiek będzie widać. Czy nie lepeij zamiast do lekarza udać się na betę.

reklama
Niestety nie miałam jak, musiałabym brać cały dzień wolny w pracy :( o możliwej ciąży wiem dopiero od poniedziałku, bo dopiero wtedy „odważyłam” się zrobić test. Wyszły 2 wyraźne kreski. Od razu umówiłam się do ginekologa żeby to sprawdzić, bo scenariuszy może być wiele, ciąża pozamaciczna, puste jajo itp.. jednak ta owulacja była napewno dosyć późno i zastanawiam się czy cokolwiek będzie widać. Czy nie lepeij zamiast do lekarza udać się na betę.
Poszłabym już do lekarza.

Najwyżej Ci lekarz powie, żebyś przyszla za 2 tygodnie.

Do góry