reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

Znów mamy zarwane noce + opuchnięte dziąsełka. Mam wrażenie, że pchają się wszystkie ząbki naraz. :szok::szok::szok::szok::szok: Narazie widać w całości lub częściowo 7. ząbków. Do tego opuchnięte przede wszystkim okolice 5.

reklama
A my mamy problem bo Jaskowi prawa trojka wychodzi za dwojka a nie obok-to nawet juz nie jest dziaslo tylko poczatek podniebienia-idziemy z tym jutro do lekarza-bo bardzo go to boli. Nie wiem czym to sie skonczy-oby tylko nie wyrwaniem zabka.

Felqua - buziaki dla jaśka - ja miałam zęba na podniebieniu i niestety skończyło się wyrwaniem ale to był już drugi ząb - może z mleczakami jest inaczej - mam taką nadzieje

u nas wychodzą wszystkie ząbki na raz :happy2:
Agatka źle sypia w nocy, w piątek poszła spać o 23:30 :cool: z utęsknieniem wyglądam końca ząbkowania

Osinko - to Agatka idzie z Maksem "łeb w łeb"

Maksowi idą WSZYSTKIE dolne zęby - dziąsła ma jak wielkie obrzmiałe białe, powyginane wertepy!!!!, aż mi żal jak patrzę

nie wiem co u góry bo nie daje sobie zajrzeć - widzę tylko gigantyczny biały bąbel w miejscu górnej trójki!

na szczęście znosi to dzielnie - w nocy śpi normalnie, tylko jak znajdzie coś twardego i chłodnego to pakuje sobie do buzi zalewając się śliną - ostatnio dorwał na ulicy i pogryzł kuty żelazny płot:szok:
oczywiście próba oderwania go od płotu kończyła się mega krzykiem!
pomógł dopiero wafelek z lodem!

Jak czytam o cierpieniach zębolowych, to aż mam ciarki.... Pamiętam, jak mi wychodziły zęby mądrości i jak mnie to bolało.... A co dopiero takie maluchy, które za bardzo nie wiedzą jak sobie pomóc.

Moja Karola tez cierpi. ja jestem w lekkim szoku, jak jej te zęby wychodzą: na górze ma 4 (jedynki i dwójki), na dole trzy( jedynki i jedna dwójka) i wyszły jej te duże (to chyba czwórki) i to wszystkie na raz. Teraz wychodzi zaległa dolna dwójka :blink:

U nas podobnie z bolacymi dziaselkami,
Lolo ma juz na gorze jedynki, dwojki, czworki, a na dole jedynki dwojki i prawa czworke, czyli 11 zeboli, jeszcze 9 i bedzie spokoj - hihi
ale prawa czworka idzie razem z wszystkimi trojkami na raz, i bidulek strasznie cierpi, przez 3 noce z rzedu nie obylo sie bez placzu i czopkow, goraczki i biegunki, teraz jest juz coraz lepiej, ale to niestety przejsciowy okres, juz znam ten system zobkowania Lola. Ale jak juz wyjda to chyba sie upije ze szczescia. Poczawszy od kolki przez bolesne zabkowanie, oj bidulek ten moj Lolek

reklama
Do góry