reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

reklama
właśnie wyczułam dwie czwórki !!! jeszcze nie całkiem na wierzchu ale to podobno boli najmniej. jeszcze dwie symetryczne i mam nadzieję że koniec koszmarów nocnych- przynajmniej na jakiś czas....

Cześć dziewczyny!:-)
No i zobaczcie jak to różnie bywa. Nasze dzieci niby w tym samym wieku, a z zębami to "w cały świat". Jedne mają 13 :surprised: a inne wcale:no:.
Podobno im później tym mocniejsze, bo dziecię zjada więcej minerałów. Za to potem lubią iść hurtowo.
Mój szkrab ozębiał po raz pierwszy w listopadzie, czyli w 8 miesiącu (obie dolne "1" razem), potem długo nic i w styczniu wyszły górne "1". Teraz podglądam, że górne "2" już prawie prawie, bo dziąsła przeźroczyste, a ślinotok jak u Obcego. Ale żeby się dobrze przyjrzeć, to nie ma mowy. :no2: :oo: :growl: :angry: :baffled:
Ogólnie dobrze znosi przebijanie się, gorzej było jak przechodziły w środku (bo na zewnątrz nic nie było widać): pchała wszystko do buźki, budziła się w nocy i chciała urwać sobie uszy, a potem dziąsła zrobiły sie grube..
Czytałam gdzieś, że najbardziej boli jak sie zawiązki zębów przebijają przez kości, bo otworki są mniejsze niz zawiązki..
Ile się te biedne dzidzie namęczą:sick:
A mamom, które się martwią brakiem powiem to, co mi powiedziała nasza pani doktor: nie ma dzieci, którym nie wyszły zęby..:wink:
I jeszcze mi poradziła, by dawać dziecku coś do gryzienia (niekoniecznie gryzaczki), bo dziecię gryząc uelastycznia dziąsła, co pomaga wychodzeniu ząbków i powoduje mniejszą bolesność. Nawet wtedy, gdy aktualnie nie wychodzą.
Pozdrawiam.

Mój Stasio i ja to przypadki książkowe czy też "powiedzeniowe".
Ciąża była i zęby też są.
Zaczęły iść książkowo w 7 miesiącu, a na roczek jest 8 sztuk.
Podobno taki jest standard.
Zawsze się mieścimy w średniej krajowej :-)

Novaczka mam nadzieję że nie masz racji z tym że zęby im później wyjdą tym mocniejsze :-( :-( bo u nas wyszły w 4-ym miesiącu..
a teraz czekam coraz bardziej zniecierpliwiona na te nieszczęsne czwórki, bo w nocy Iga nie dość że nieznośna, to jako gryzak traktuje sobie moją pierś:wściekła/y: :wściekła/y: ale jak ją boli to nie mam sumienia na nią krzyczeć...
więc obie jesteśmy obolałe;-)

U nas po ciezkich bojach idzie pomalutku 5 zabek mam nadzieje ze sie przebije na dniach :happy:

oj kiedy te zebole wyjda wszystkie zeby dzieciaczki tak sie nie musialy meczyc :-(

OSINKO popatrz Agacia pozniej niz emi zaczela zabkowanie a rezultat na dzien dzisiejszt taki sam 6

MARTYNCIU gratulacje :tak:

reklama
czesc dziewczyny czy jak waszym maluszkom slzy zeby tez trojki gorneropialy tez oczy bo ja mam wrazenie ze od zebow mu ropieje oko przemywam herbatka ze świetlika i troszke pomoglo , goraczki nie ma tylko duzo kup robi ? moze u ktorejs z waz tez byly takie objawy ??????????

Do góry