reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

Moja Amandzia ma skonczony rok ale zębów nie ma a ostatnio byłyśmy w szpitalu ( odwodniła się ) i tam mówili że strasznie ząbkuje ale wogóle się nie śłini..więc czy to możliwe?Jest marudna,w nocy płaczliwa,ma białe dziąsełka

możliwe, moja Agatka też mało co się śliniła a ząbki wyszły jej nagle ;-) teraz wychodzą jak szalone, w ciągu półtora miesiąca 6 zębów

reklama
czy któremuś dzieciaczkowi rosły już czwórki???:szok::szok: bo u nas jazda jest niezła...dziąsła napuchnięte, nieprzespane noce..dwie 4-ki są częściowo na wierzchu, dwie rosną i wydaje się że jedna piątka też się wykluwa...
porażka. czy mogę Idze w razie czego podać efferalgan w czopku?? bo szkoda mi jej straszliwie..

kasianka Mateusz ma cały komplet czwórek(a zębów w sumie już 14) - były czasem pobudki, tylko raz zdarzył sie w nocy okropny płacz. Ja dawałam tylko Viburcol, ale jeśli Iga strasznie cierpi to może spróbuj ten efferalgan.

czy któremuś dzieciaczkowi rosły już czwórki???:szok::szok: bo u nas jazda jest niezła...dziąsła napuchnięte, nieprzespane noce..dwie 4-ki są częściowo na wierzchu, dwie rosną i wydaje się że jedna piątka też się wykluwa...
porażka. czy mogę Idze w razie czego podać efferalgan w czopku?? bo szkoda mi jej straszliwie..

w/g mnie możesz!
pytałam lekarza - powiedział, że nie widzi potrzeby by dziecko aż tak cierpiało
poza 1 dawką leku p/bólowego na noc dawałam Agatce czopek Viburcol - u nas pomagało

(mamy chyba chwilę wytchnienia w ząbkach):happy:

kasianka, ja jak widzę, ze Karolę mogą boleć ząbki, to daję jej czopek przeciwbólowy. Moja p. doktor powiedziała mi kiedyś, że to są tak bezpieczne dawki, że spokojnie można je dawać.
Poleciła właśnie czopki, bo szybciej zadziałają, a omijają żołądek :-)

a ja daję Panadol - ale tylko najwyżej 2 ml - mam nadzieję, że nie szkodzę:confused:

koga, przecież Ty wyznajesz dobra zasadę: Wszystko w granicach rozsądku :) i z matczyną inticją :-)

A tak poważnie, to ja też długo podawałam panadol. Nie pamiętam jaką dawkę (zawsze mniejszą od tej na opakowaniu). Ale widzę, ze czopek działa szybciej i m.inn. przeżuciłam sie na nie :-) Wprawdzie trzeba się nagimnastykowac, żeby Karola dała się przekonać, ale chwila spięcia i po "bólu" :laugh2:

ale lekarzem nie jestem :dry:

2ml to mniej niż 1/3 dawki na wiek i wagę Maksa, w zasadzie zawsze pomaga, ale podaję go niezwykle rzadko, może raz w miesięcu

kurcze - nie mam przekonania do czopków ... wydaje mi się to ... jakieś brutalne i nieprzyjemne dla dziecka - z drugiej strony nigdy nie było u nas żadnej krytycznej sytuacji ani nawet niewysokiej gorączki

ząbki chyba i u nas jakieś będą szły bo Maks wypił dziś w nocy butelkę wody, co zdarzyło mu się dotychczas kilka razy właśnie jak szły zęby!

Właśnie odkryłam 2 ząbek w paszczy Martynki!!!!!:-) :-D :-)
Jeśli dalej będą wychodzić z żelazną konsekwencją- jeden na tydzień, to już niedugo doczekam sie stałych....;-) ;-) :-D ;-) ;-) :-D

reklama
Ja wczoraj wieczorem odkryłam że Antkowi wychodzę górne 2 ......ale jestem dumna...:tak: :tak: bo już się martwiłam ..do tej pory miał tylko 4 ząbki a teraz już będzie 6.

Do góry