reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

u nas też dziś były płacze i stękania (na szczęście przez sen)

przedwczoraj Gunia nie spała od 25-2 w nocy, tylko tata był w stanie ją utulić, więc mój M siedział z Agatka na ręku, a ona biedna wtulona w niego spała:sick:

kiedy wyjdą te zęby?! mogłyby już wyjść wszystkie

reklama
Mokkate, u mnie to chyba za karę bo pierwsze osiem zębów wyszło praktycznie bezboleśnie (dla mnie- Igę pewnie trochę bolało..). Zresztą i tak nie jestem do końca przekonana czy to od zębów, może się jakiś wirus jeszcze przyplątał..w każdym razie oprócz minimalnego katarku nic więcej nie widzę . i mam nadzieję że nie zobaczę.
no tylko te zęby chcę już zobaczyć:-D

U Patryka ida dolne czworki (chociaz sama nie wiem bo moj maz twierdzi ze to jakies dalsze zeby). Troche marudzil w nocy ale gorzej bylo jakis tydzien tremu.To juz 9 i 10 zabek.

Ja byłam dzisiaj z Mateosiem u dentysty. Obejrzała jego zębolka i stwierdziła że rzeczywiście niewielki osad sie pojawił. Kazała czyścić pastą bez fluoru po kazdym jedzeniu. Za jakieś pół roku mamy iść znowu i w razie czego będziemy lapisować - teraz nie mozna tego zrobic bo Mateusz buziaka nie chce otworzyć:no: mam nadzieje, że nic sie nie będzie z tym działo. Kurcze słodyczy nie dostaje, w nocy jeśli sie obudzi pije wodę, wybieram wszystko bez cukru i co.......:baffled: oj żeby nie odziedziczył po mnie zebów bo ja od zawsze miałam z nimi problemy:wściekła/y:

lolcia, nawet nie strasz!!! ja daję Agatce kaszkę bobovity, a tam jest cukier:wściekła/y:
chyba też będę na wszelki wypadek szorowała Agatce ząbki po każdym posiłku

lolcia, nawet nie strasz!!! ja daję Agatce kaszkę bobovity, a tam jest cukier:wściekła/y:
chyba też będę na wszelki wypadek szorowała Agatce ząbki po każdym posiłku
osinka no akurat kaszke z bobovity tez daje, bo nie mam pomysłu na cos innego w zamian a Mateusz kaszke bardzo lubi. Pytałam dentystki jak to jest że takie małe dziecko i juz sie zaczyna coś dziać z ząbkami mimo że się o nie dba- powiedziała że tak się zdarza, dobrze ze wcześnie zwróciłam na to uwage.

no właśnie lolcia - nie ma kaszek bez cukru, w każdej smakowej jest cukier i nic nie poradzimy

moja Agatka na śniadanie dostaje kleik kukurydziany, a na wieczór kaszkę - chyba zmienię kolejność, by na noc ząbki nie były atakowane przez cukier

My próbujemy mycia ząbków z lusterkiem. Mam nadzieję, że pomysł synkowi się spodoba :-)
Rano śmieje się, jak ja myję zęby. Daję mu wtedy jego szczteczkę silikonową, którą gryzie, ale to zawsze coś. Wieczorne mycie to poważniejsza sprawa - nakładam szczoteczkę na palec i myję mu ząbalki pastą bez fluoru.

reklama
no i mam za sobą tragiczną noc - Agatka rzucała się, stękała przez sen i płakała z bólu:eek:
francowata dwójka jeszcze się nie przebiła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry