reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

Osinka mam w takim razie nadzieję, że to te jedyneczki. Później wyszły jedna za drugą. Masowałam mu dziąsełka szczoteczką z silikonowymi wypustkami. Żel przestałam stosować, bo go zaraz połykał, a dawałam Viburcol.

reklama
Usłyszałam dziś )po raz pierwszy),ze jesli żabki wychodzą szybko( a u nas tak właśnie jes, w przeciągu miesiąca pojawiło się ich ąz 5) to żle ,bo może to czymś grozić. Czy to prawda??Bo ja się z taką opinią spotykam po raz pierwszy. Pozdrawiam

Nastka, mi też się wydaje, że ta opinia nieco dziwna...

Filipkowi chyba wychodzi dolna, lewa trójka albo dwójka, jakąś kropeczkę tam czuję, ale trudno mi ocenić który to ząbek :) To będzie już 7 ząbek :)

Osinka mam w takim razie nadzieję, że to te jedyneczki. Później wyszły jedna za drugą. Masowałam mu dziąsełka szczoteczką z silikonowymi wypustkami. Żel przestałam stosować, bo go zaraz połykał, a dawałam Viburcol.

Marlenka, masuję dziąsełka taką specjalną nakładką na palec, poza tym mam specjalną szczoteczkę z silikonu do masowania dziąsełek - masujemy te dziąsełka kilka razy dziennie (3x dziennie nakładam na dziąsełka Bobodent), a w chwilach gdy Agatce naprawdę dolegają ząbki - podaję nurofen.

Dzisiaj w nocy Agatka budziła się co godzinę, ewidentnie jej te ząbki dolegały.

u nas pojawila sie dzis lewa dolna 2, czyli piaty zabek. oj musialo malutka bolec bo cale popoludnie poplakiwala. wstrete zebiska ze tak doskwieraja naszym dzidziolkom:wściekła/y:

Ola ma juz 8 zabkow- wszystkie jedynki i dwojki, a teraz cos mi sie zdaje ze trojki ruszyly, zwlaszcza prawa dolna.

reklama
przebijała sie dzielnie aż ujżała światło dzienne górna druga 2
jak urosna bardziej i emi zamknie buzie to uzupełnią sie szczeliny :-D :-D :-D

Do góry