reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

reklama
U nas widać już górną, prawą dwójkę :) Czyli idzie piąty ząbek :) Dziś zauważyłam i od razu dodałam do Marcina, to już drugi ząbek, który zauważyłam mamusia (pierwszy też ja :)) - drugi prezent trzeba będzie mamusi kupić ;( No tak... o ile jakaś niespodziewana premia będzie ;) Na szczęście nie jest marudny - normalnie mam dzielne dziecko :)

a u nas cisza ząbkowa ;)
już myslałam, że ząbki będą się pojawiać, a tu NIC!! zaopatrzyłam się w viburcol, 2 rodzaje żeli na dziąsełka, panadol i wszystko się skończyło ;-)

Osinka, jak się posypią, to nie nadążycie liczyć, he he he!

a teraz pytanko natury higieniczno - dentystycznej:
myjecie jakos te ząbki swoim maluchom? czy juz kupić szczoteczkę? bo widziałam dzisiaj w sklepie szczoteczkę dla maluchów od 4 m-ca, wygladała zupełnie normalnie, taka z włosia tylko dużo mniejsza niz dla dorosłych, sama nie wiem, jak zabrać się za higienę jamki ustnej Kubasa, a chyba juzz trzeba, bo młody ma 6 zęboli...

Mi moja dentyska (do której chodzi mnóstwo dzieci) powiedziała że na szczoteczkę jeszcze trochę za wcześnie (Idze urosły pierwsze zęby w czwartym miesiącu)..mówiła żeby przecierać szmatką zmoczoną w przegotowanej wodzie. Albo że są takie specjalne gumowe nakładki na palec ale ichnie znalazłam.
Od mojej koleżanki dentyski dostałam malutką szczoteczkę i Iga bardzo chętnie sobie ją podgryza, masuje i jednocześnie trochę czyści te ząbki. ale najchętniej bez mojeog udziału :(

a dzisiaj zauważyłam dwa kolejne, czyli jest ich już 9..ciekawe czy jak się to skończy to Iga będzie grzeczniejsza???;-)

reklama
Do góry