reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

pytia, jak Karoli wychodziły dolne jedynki, masowalismy jej dziąsełka, albo dawalismy schłodzone gryzaki.To jej przynosiło ulgę.
teraz wychodzą chyba górne zęby, ale ani ja ani rafał nie masujemy jej, bo skubana gryzie, a my nie lubimy pogryzionych palców :)

U nas katar (podobno tez może byc objawem ząbkowania) i marudzenie na maxa :( Raczki nie pomagają, a kocyk zwany placem zabaw wręcz parzy... :no::no::no:

reklama
pytia, jak Karoli wychodziły dolne jedynki, masowalismy jej dziąsełka, albo dawalismy schłodzone gryzaki.To jej przynosiło ulgę.
teraz wychodzą chyba górne zęby, ale ani ja ani rafał nie masujemy jej, bo skubana gryzie, a my nie lubimy pogryzionych palców :)

U nas katar (podobno tez może byc objawem ząbkowania) i marudzenie na maxa :( Raczki nie pomagają, a kocyk zwany placem zabaw wręcz parzy... :no::no::no:

Katar też może być objawem? Hmmm, to by się w sumie zgadzało, bo padiatra ostatnio (jak byliśmy w sprawie pupci) stiwerdziła, że dziąsełka górna są rozpluchnione, więc pewnei kolene ząbki idą, Filip toczy hektolitry śliny no i ma niby-katarek. Bo rano ma troszkę, jak mu odessam to cały dzień nic czasem wieczorem. Więc to chyba nie normalny katar.... Dziwne, nie...?

Mam doooość !!!!!!!!!

Masakra, zeby górne chyba nadrabiają za te dolne. Chyba pierwszy raz ciesze się, że jutro do pracy!!!!!!!

u nas tez mega marudzenie, spanie w dzien to tylko w wozku i na dworze a w nocy to tylko przy mamusi (lozeczko jest beeeee), katar tak jak KingaP napisala u nas tez jest i to bardzo mocny-az oddychac nie moze przy jedzeniu mleczka i mam nadzieje ze to zeby i ze niedlugo sie pojawia.bo mamy jak narazie tylko dwie dolne jedyneczki i od przwie dwoch miesiecy cisz :no:

No to Zuzia, pocieszyłaś mnie. Katar u Karoli jest mocny, ciesze się, ze nie ma innych objawów. Mam nadzieje, że szybko jej przejdzie, bo we wtorek chcemy pojechac do rodzinki Rafała na Święto Wszystkich Świętych :)

Co mnie bardzo martwi, to to, że Karola nic nie daje zrobić przy swojej buźce, nawet jak jej daje panadol, to jest RYK i plucie. Ja już nie wiem co mam robić. Dziś wrzasnęłam na nią :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ratunku:szok: Kolejny dzień straszliwego marudzenia. Nawet noszenie na rękach nie pomaga. Noc tez była nie lepsza, średnio co godzinę pobudka :sick: Coś czuję, że obie jedynki na raz się pchają, choć ich jeszcze nie widać.
Dziewczyny, na moim żelu do dziąsełek napisali, żeby stosować 3 razy dziennie. To jak na nasze potrzeby strasznie mało. Żel przynosi Jasiowi ulgę na chwilę, jak myślicie, można stosować go częsciej?

reklama
ja stosuje calgel i ten mozna stosowac 6 razy byle w odstepach 20 minutowych. ja mysle ze stosowac wiecej razy byle nie przesadzic. trzymam kciuki za jedyneczki Jasia!!!

Do góry