reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdzie w Krakowie USG 3d/4d

Dziewczyny ja tylko mam jedno pytanie- ile trwa takie usg 3d/4d bo jak tu czytam ze półtorej gordziny, to sie zastanawiam, czy to aby jest na pewno zdrowe do maluszka. W koncu to przeswietlenie. A Was ktos kierował, bo jestem w drugiej ciazy i moj lekarz zupełnie na nic takiego jak badania połowkowe mnie nie kierował?

reklama
hej,
ja bylam w ultramedica na starowislnej, trwalo wszystko ok godziny - ale oczywiscie nie samo usg!! byl wywiad najpierw i w trakcie usg - doktor "nie jezdzil " mi glowica usg caly czas po brzuchu ... zatrzymywal, mowil co i jak, gdzie nozka, raczka itp :-) jak pozniej nagrywal filmik - ok 13 minut ma, to wtedy wiadomo, caly czas
mnie nikt nie kierowal, poszlismy sami z siebie bo to nasze 1 dziecko i chcielismy juz GO zobaczyc :-) mamy piekne zdjecia wydrukowane i filmik, cudowna pamiatka i do tego genialny wrecz opis kazdego narzadu malucha - czy jest ok, i mozliwe prawdobodobienstwa chorob genetycznych jakie moglyby wystapic ( na szczescie nic nie bylo i nic nie ma!! )
polecam, chociaz jest to fosyc kosztowne - ja placilam ok 280 zl ... ale mialam czarno na bialym ( a raczej w odcieniach sepii ;-) ) co i jak!

krakaga długość tego badania zależy głównie od tego jak się maleństwo układa i jak doświadczony jest lekarz ale na całość trzeba zarezerwować sobie około godziny (u mnie badania 25 minut bo tyle trwa film+wcześniej wywiad+po rozmowa z ewentualnymi wyjaśnieniami i całym opisem na dwie strony A4)
ale nie martwiłabym się bo usg nie ma wpływu na dziecko, nie jest to "prześwietlenie" w dosłownym znaczeniu tego słowa bo przecież to fale dźwiękowe odbijające się od "przeszkód"

My byliśmy u dra Macieja Bodzka na Grzegórzeckiej. Płaciliśmy 220zł. Badanie trwało 45 minut, bo dzidziuś był niegrzeczny (taki mały, a już urwis :-)). Było godzinne opóźnienie, więc trochę się wyczekaliśmy, ale jesteśmy zadowoleni.

My byliśmy u dra Macieja Bodzka na Grzegórzeckiej. Płaciliśmy 220zł. Badanie trwało 45 minut, bo dzidziuś był niegrzeczny (taki mały, a już urwis :-)). Było godzinne opóźnienie, więc trochę się wyczekaliśmy, ale jesteśmy zadowoleni.

czy chodzilas do tego lekarza na wizyte comiesieczne czy tylko na 4D? Polecasz? A bedzie odbieral twoj porod? z ktorego szpitala on jest?

czy chodzilas do tego lekarza na wizyte comiesieczne czy tylko na 4D? Polecasz? A bedzie odbieral twoj porod? z ktorego szpitala on jest?

Byłam u niego tylko na USG. Z tego, co udało mi się wyczytać to jest zastępcą ordynatora w Rydygierze. Mam do niego dość daleko, więc nie bardzo mam szansę iść po coś więcej, poza tym nie ma umowy z moją firmą ubezpieczeniową. Poleciłam mi go koleżanka, opinie sprawdziłam w necie. Więcej niestety nie mogę napisać, moja ciąża nie jest zagrożona, rozwija się prawidłowo, więc z nowości poznaliśmy tylko płeć dziecka.

hej dziewczyny :) czy macie jakieś sprawdzone miejsca w krakowie, gdzie mogę zrobić usg? czy jakieś znaczenie ma stosowany w gabinecie aparat? koleżanka mówiła, że przy długosza w harmonii mają voluson s8 (nie wiem za bardzo jaka jest różnica od innych) czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tego, na co właściwie zwracać uwagę przy wyborze miejsca, w którym wykonamy usg?

Na pewno jakość sprzętu ma znaczenie, starsze nie są aż tak dokładne.
Ja polecam Medycynę Prywatną na Ujastku. Każde usg wykonane jest staranne a co równie ważne lekarze wykonujący są na tyle kompetentni, że potrafią wytłumaczyć to i owo, pokazać na monitorze co trzeba. W cenie usg wydruki bądź płytka ze zdjęciami.

reklama
Do góry