reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

gdzie marcowe mamy i ich dzieciaczki??????

Hej

Isunia w koncu się odezwałas ...Gratulacje ogromne i piekne imie wybrałas :tak:

Mam nadzieje ze sytuacja wam sie szybko unormuje z zazdroscia strarszej ,kurcze jak to jest ze jedne dzieci sa zazdrosne a inne nie...:confused:

Bardzo mi zal Niuski ze ma astme ,skad jej sie to wzieło ..bidulka musi sie meczyc:-(Zdrówka zycze dla niej
Trzymaj sie kobitko dzielnie ,mam nadzeje ze czasem do nas zajrzysz i napiszasz jak sobie radzicie:happy2:

reklama
Jarzebinko to plany wam sie bardzo pozmieniały ,mam nadzieje ze wszystko wam sie uda jak zaplonowaliscie ...a u znajomych bedziecie mieszkac ale razem z nimi??trzymam kciuki za mieszkanko...a co z planami kupna domku??

Moja panna juz do przedszkoa chodzi juz bez mamy ,zaczyna jej sie podobac ,choc na razie nie bawi sie za bardzo ,jeść tez tam nie chce ,ale najwazniejsze ze wsród dzieci jest ,moze do reszty tez dojdzie ,panie mówia ze małymi kroczkami wszystko da sie zrobic :tak:rano jak czasem płacze to panie biora ja na rece i ululaja ,potem juz jest ok :-):-)kamien spadł mi z serca i codziennie słysze jakies nowe słówko angielskie z czego bardzo się ciesze ,bo bedzie jej w przyszłosci znacznie łatwiej:tak:

Jarzebinko to plany wam sie bardzo pozmieniały ,mam nadzieje ze wszystko wam sie uda jak zaplonowaliscie ...a u znajomych bedziecie mieszkac ale razem z nimi??trzymam kciuki za mieszkanko...a co z planami kupna domku??

a u mnie, coż, gorący okres i to podwójnie: otóż najlepszy okres na przytulanie i wyprowadzka, nareszcie kupujemy swoje M, mieszkanie jednak wygrało bo w Poznaniu, odpadają koszty związane z dojadem i ogrzewaniem, jednak miastowe ogrzewanie jest praktyczniejsze, niż ogrzewanie samemu domku, bo wtedy każdy dłużsy wyjazd to problem, szczególnie,że my rodziców mamy daleko:tak:, teraz wyprowadzamy się do znajomych,( oni maja swój domek pod Poznaniem, będziemy mieli swój pokoik i swoją łazienkę) aby do końca września zwolnić wynajmowane mieszkanko i jak już wszystkie formalności załatwimy to wprowadzamy sie do swojego, w środę idziemy podpisać umowę notarialną ......:tak::-D:tak: więc jak w tym miesiącu nic nie wyjdzie, to nie wiem jak będzie ze starankami w kolejnych, bo trudno powiedziec jak długo będziemy u nich mieszkać :shocked2: ponieważ, właściciele właśnie sie rozwiedli od nowego M i kobieta ma gdzie mieszkać, a facet niestety nie, i on dopieroj jak dostanie od nas kasę będzie kupował mieszkanie i ma czas na wyprowadzkę do końca roku.... więc jak sie streści to pójdzie szybciutko ale jak będzie miał wymagania no to .........i nie wiemy czy będzie kupował tylko za połowe kasy, jaką od nas dostanie ( jak sie podziela na pół z byłą małżonką) czy ma coś odłożone, a wyglada na takiego, co nie ma kasy, ale na kawalerke mu starczy z tej połowy ...... więc świat przewrócony do góry nogami :shocked2: na max trzy miesiące.... oby na krócej ..... :tak: i jescze oczywiście do wszystkiego dochodzi problem kasy: banki robią coraz większe wymagania co do kredytów, nam się udało i dostaniemy na 100% mieszkania, ale chcieliśmy troszkę więcej tzw. koszty około kredytowe( podatek, prowizja dla banku) ale niestety tego już nie przyznali i teraz jeszcze musimy mieć ok. 20 tyś własnej gotówki, a swojej mamy tylko 5 tyś, więc rośnie nam jeszcze dług prywatny .... poprostu czeka nas tylko chleb ze smalcem ..hi hi hi hi ... aż oddamy długo, dobrz,że mieliśmy od kogo pożyczyć ( pierwszy raz cieszę się,że męża brat jest kawalerem i ładnie zarabia, a że mieszka z rodzicami, to stać go na odłożenie kasy....) ..... i tyle u mnie, byle do stycznia .... :cool2: mieszkanie ma 48,5 m, 3 pokoiki, 2 w miarę normalne i jeden taki mniejszy, ale na początek dla małego starczy, chatką wyremontowana w 2006 roku, więc bez wkładu finansowego z naszej strony, jedynie na wiosnę sobie odmalujemy .... i niski czynsz....

noelia, gratulacje dla małego przedszkolaka, napewno juz teraz pójdzie z górki i będzie coraz lepiej ... :cool2:

isunia, z astmą to faktycznie, oby to była jakaś łagodna forma i mocno małej nie dokuczała :tak: no i aby zaakceptowała maleństwo i cieszyła się,że jest :tak:

chciałam Wam złozyć meldunek mieszkaniowy, ale Was nie ma :szok: ..... halo, halo ....
od 8 listopada mieszkam już u siebie, więc tylko miesiąc u znajomych, teraz trwa rozpakowywanie kartonów i upychanie dobytku na kilku regałach, bo meble będa dopiero w bliżej nieokreślonej przyszłości ( jak pospłacamy długi) :tak:

a jeżeli chodzi o @ to planowo miała być 8, 10 testowałam i jedna krecha, dzisiaj jest 13 i nadal @ brak, kolejny test planuję na niedzielę .... zobaczymy ........:tak:

trzymajcie sie ciepło :rofl2:

Hej

Jarzebinko jak wam wszystko ładnie poszło ,super ,ale sie ciesze ze sie wam udało :tak::tak: i u znajomych tak króciutko miszkaliscie ...a jakie to miszkanko ,ile pokoików ...a na meble jeszcze przyjdzie czas :tak::-)

No i mam nadzieje ze @ juz nie przyjdzie ...niech ......chciałam tu juz napisac ...ale zeby nie zaeszyc narazie nic nie pisze;-)zdrówka Jarzebinko

Isunia zdrówka dla dzieciaczków ...a powiedz mi jak wygladaja te ataki u twojej córci ...moja ma kaszel juz od ponad miesiaca ,lekarz nic prawi nie robi z tym ,dał nam inhalator Ventolin i tyle ,kaszle rano i wieczorem ,najpierw suchay kaszel ,potem mokry :baffled:nie wiem co mam o tym myslec ...ale poczytałam ze to moze byc na tle alergicznym ...a ze ona ma lekka skaze białkowa to przestałam jej kompletnie podawac mleko i czytam dokładnie skład wszystkiego ,zeby tylko było bez mleka ..troche to pomaga :dry:

W przedszkolu juz dobrze ,Emi radzi sobie coraz lepeij ,zostaje juz normalnie jak inne dzieci ,je obiadki ,zaczyna sie bawic ...bo wczesniej tylko za paniami krążyła ...ale maja dobre podejście w tym przedszkolu ,wszystko powoli ,bez płaczu ale konsekwentnie ,panie wszystkich dzieci bardzo pilnuja,nigdy dzieci nie zostaja same na sali , jak coś nie tak ,jakies dziecko uderzy drugie to zaraz do katka na krzesełko na 3 minutki ...przez to dzieci sa tam bardzo ułozone,nie ma krzyków wariowania ...ciesze sie ze tu poszła do przedzkola :tak::tak::tak:
w przyszłym roku do pierwszej klasy juz idzie :szok:

reklama
Hej

Isunia ja juz sam nie wiem jak to z ta szkoła ,kolezanka z innego wątku powiedział mi ze dziecki które urodziny miały do wrzesnia ida do szkoły (dokładnie nie rozumiem czemu tak jakos po chińsku to robią) no w kazdym razie w Nursery mi powiedziały ze Emi juz do szkolły idzie od przyszłego roku.Co do dzieciństwa to wiesz w tych szkołach tu to jedna wielka zabawa ,nie ucza sie pisac ani czytac ,poprostu sie jeszcze bawia,słuchaja jak pani czyta itd.Sama widziałm bo jestem czestym gociem w Primary School :tak:
Co do staranek ..narazie chyba musze to odłozyc ...pozaczyanłam kursy i chciałabym je skończyc ..i jednak zachaczyc sie na jakąś prace ...hmmm...nie wiem ale tak by było rozsadniej :happy2:

To napisz mi jeszcze co z astma twojej córci ...pytałam wczesniej ..bo moja ma wciąż kaszel ,juz ponad miesiąc ..i nie wiem co o tym myslec :confused:

Co do urodzinek Jarzebinki na forum na dole jest wypisane kto ma urodziny na dany dzień (jak ma sie to w ustawieniach zaznaczone,to bedzie sie pokazywac) ..i czasem widze ze ktos znajomy ma urodzinki :tak:

Do góry