reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

gdzie marcowe mamy i ich dzieciaczki??????

reklama
Moja dziołcha tez idzie do przedszkola od 2 i pół roku ,czyli od października ,a teraz tez chodze z nią do przedszkolnej piaskownicy ia potem bede tez na sale chodzić ,u nas nie ma żadnych zajęć dla tych dzieci które maja przyjść ,trzeba samemu sie wprosic na godzinkę czy dwie ,raz w tygodniu ;-) ;-) mam czas to będe chodzic

U nas tez angielska pogoda ,słońce ,deszcze ,a teraz dokładnie mamy burzę ,błyska się i wali ,ale na szczęscie nie tak mocno ,a Emilka mówiła " co ten Pan tam robi "stwierdziła ze sąsiad musi coś robić i tak hałasowac:tak: nie sprostowałam jej tego :no: :-D ,niech spokojnie sobie śpi :tak: :tak: ;-)

hej
unas dziś gorączka nie szło czym oddychac .Bylismy z małą z rana na mieście i zpowrotem pieszo to jak poszła spać w południe to spała 4 godzi wykończyła ją pogoda.
A ja to niewiem jak zniose tą pogode to pierwszy dzień ciepła a ja padam .od jutra juz ochłodzenie;-)

w Poznaniu też pogodowo nieciekawie, w nocy wiacho, błyskało się nad ranem padało, a dziecko też było niespokojne, mały budził się ze 3 razy a nad ranem jak już była pora wstać, to grymas,że jeszcze nie czas :no: ale jakoś wygramolił się z łóżeczka( z suchą pieluchą) siku na nocnik i poszedł do żłoba, ale chyba przechodzi jakiś mały kryzys, bo dzisiaj nie chciał mnie wypuścić, zrobił podkuweczkę i prawie łzy mu poleciały :zawstydzona/y:a wogóle to jestem bardzo zadowolona z opieki w złobku pod względem nocnika - mały wraca do domu w tej samej pieluszce, w której poszedł, więc nauka w domu ma odzwierciedlenie w żłobku i są efekty, teraz jak gdzieś wychodzimy za dnia, to jeszcze zakładam pieluchę ale jak wracamy to szybko na nocnik bo jest sucho, więc jak tylko zrobi się ciepło, zaczynam wychodzić bez pieluchy :happy:
waszym pociechom też życzę mile spędzonych chwil w przedszkolach, mój mały do przedszkola pojdzie dopiero od września 2008 roku, od tego roku przejdzie tylko do grupy starszaków, tutaj przedszkola są chyba od 3 lat :wściekła/y:
Oliwka, nie daj sie pogodzie, a czy znasz płeć maleństwa, ewentualnie wolałabys drugą córę czy syna? :tak:

Noelia, a jak suche? nocki u Was? :tak:

isunia, nie będzie tak żle, liczy sie pozytywne nastawienie do zostawiania dziecka w przedszkolu, ale pamiętaj, żeby mała nie wyczuła twoich obaw, bo wtedy będzie nieciekawie, a to naprawdę nie jest takie straszne, znam to z doświadczenia) :-p

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :happy::-):happy::-D

Jarzębinka ,nocki suchuttkie (tfu tfu )prawie zapominam już o pieluchach ,choc jeszcze mam jedna cała pake ,musze ja chyba komus sprzedać .;-)
moja dziołcha ładnie spała mimo że burza przychodziła i odchodziła ,w sumie prawie całą noc burza była

Twój synus już też nie sika w dzień ,to pierwszy powazny krok żeby pożegnac się z pieluchami :tak: napewno się uda ,bedzie dobrze:tak: :tak: :-) :-)

noelia, fakt dzień mamy suchy, najlepszy jest moment jak mu tlumaczę,że zaraz idziemy na spacerek - mały siada na podlogę, ściąga majtki, kładzie sie na nasze łóżko gotowy do założenia pieluchy i nic na to nie poradzisz, bez pieluchy ani rusz, ale myślę,że jak przyjdą cieplejsze dni to go będę zabierała na spacery też bez pieluchy, tymbardziej,że coraz ładniej woła i za każdym razem, więc juz wie o co chodzi i kiedy ma wołać ;-):-D:tak::-)

reklama
hej pogoda pod psem i siedzimy w domku
jarzębinko bedzie druga córcia a płeć mi obojętna aby było zdrowe :-)bo to najwarzniejsze .
My dzień bez pieluchy i spacerki też:-) ostatnio na noc nie dałam pieluchy bo poprzedzające noce były suche ale zrobiła .To dopiero początek to jednak za wcześnie żebym nie dawała jej pampersa grunt że dzień jest ok:happy:

Do góry