reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria Zdjec Naszych Pociech

Kasiad, jest surowa utarta! Teściowa mi poleciła! Ale on zjadł może jesną łyżeczkę

reklama
Hm, słyszałam, że takim małym dzieciom można dac tylko soczek z surowej marchewki, bo urarta cała jest ciężkostrawna. Ale może się mylę :confused:

Patch odważna jesteś z tą marchewką,ja jednak czytałam,że pierwsze potrawki dla maluszków musza być zmiksowane,a jedzonko w kawałeczkach(nawet drobniutkich}dozwolone jest dla dzieci,które stabilnie siedza.Związane jest,to z niedojrzałościa ukladu pokarmowego,ale tez możliwością zakrztuszenia się.Nie dotyczy to skrobanego jabłuszka,bo jest mięciutkie.Choć sama nie daję.

Dzisiejsze fotki Julci:-Dbyłyśmy na grillu i troszkę sie poopalac u szwagierki;-):-p

piękny uśmiech dla tatusia

sprawdzam jak wyglada trawka:rofl2:

wacham kwiatki

a tu juz odpoczywam po ciezkim dniu;-)

Hmmm, to może rzeczywiście, więcej nie podam!! Zważywszy na fakt że Stasiowi i tak nie smakuje... A ja mam taką tarkę, która na mus przeciera i stwierdziłyśmy z teściową, że tak będzie dobrze, ale w takim wypadku się wstrzymam jakbym miała tym zaszkodzić Stasiowi, to bym tego sobie nie wybaczyła:-(

Patch, jak utrzesz tak marchewkę to wyciśnij sok z niej i ten soczek możesz śmiało podać Stasiowi, a z całą utartą to troszkę jeszcze poczekaj. Nie pamietam od kiedy można podawać całą utartą marchewkę, ale trochę później. Ale nie martw się, taką maleńką ilością na spróbowanie napewno nie zaszkodziłaś małemu.

Jejku, dzięki, Kasiad! Ja to tak się wystraszyłam!!! Na pewno nie podam, a następnym razem przed podaniem czegokolwiek nowego zapytam Was!!! Moja teściowa dawno urodziła ostatnie dziecko i może Jej się miesiące pomyliły....:zawstydzona/y:Jeszcze raz dziękuję!!

reklama
Do góry