reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria wrześniowych mamuś

Mysza, Marzenka - ja dokładnie urodziłam w taki dzień jak ma teraz Marzenka. Centralnie przełom 35 i 36 tc i wpisali w karte że dziecko urodzone w 36 tc ( pomimo tego że w 36 wkroczyło raptem od kilku godzin bo urodziłam rano).

Kiedyś ciąża donoszona była od 38 tc, ale z tego co słyszałam to się to zmieniło chyba od dwóch lat i liczą donoszoną od 37 tc. Ma to związek ze szczepieniami na pneumokoki bo zostało uregulowane że szczepionka jest podawana za darmo wcześniakom licząc do 36 tc włącznie.

reklama
marzenka ślicznie!!! Napewno Milence tam dobrze ;-)no..chyba, ze imię zmienione?
ojj już niedługo będziemy oglądać zdjęcia ale nie brzuszków tylko naszych maluszków... sierpień za pasem ale zleciało:szok:

heheh a no wlasnie jak na ta chwile zmienione bo Martynka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Du mnie
lekarz mowi ze to 36tydzien tzn ze mam 35tydzien a zaczety 36 a w szpitalu jak beda patrzec to nie mam zielonego pojecia;-)dzis bede miala ten wymaz na paciorkowca.jej za godzina wizyta a ja mam stresa jak nigdy bo bedzie mi piczke badal:-D

reklama
Judyś sexy ciążowy bunio ;-)

Marzenka piękny domeczek dla malutkiej.

Ja pamiętam, że ciąża donoszona była od skończonego 38tc (czyli jak na suwaczku będzie "jestem w 38tc" :-p) ale jak mówicie, że to się zmieniło to pewnie tak jest. 3 lata temu moja koleżanka urodziła synka w skończonym 36tc i mały musiał poleżeć w inkubatorze, choć wymiarami nie był jakiś maleńki - 3100g i 55cm. Ale jakiś tam objawy wcześniactwa miał.

Galaxia może i fajnie znać termin porodu co do dnia, ale z drugiej strony to wtedy wszystko takie zaplanowane, z zegarkiem w ręku, zero spontanu :-D A tak- przewidywany termin porodu się zbliża, a Ty nie znasz dnia ani godziny hi hi śmiesznie jest :-D

Do góry