reklama
iryska
Fanka BB :)
marzenka-fajny brzuchol i biuścik wow
Mysza84
Galaxia zaczyna się, ale jeszcze nie jest. Przynajmniej chyba żaden lekarz nie liczy w ten sposób tygodni ciąży. Bo jakby nie daj los teraz urodzić to nit by nie powiedział że urodziło się donoszone dziecko w 36tyg tylko wcześniak z 35 tygodnia.
Choć z drugiej strony rozumiem to przyśpieszenie...pewnie wszystkie nie możemy się doczekać i tak po trochu oszukujemy same siebie z tymi tygodniami.
Choć z drugiej strony rozumiem to przyśpieszenie...pewnie wszystkie nie możemy się doczekać i tak po trochu oszukujemy same siebie z tymi tygodniami.
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Marzenka śliczny brzunio.
Jak jest z wcześniactwem? Od 36tyg to dzidzia donoszona czy od 37? Mnie się wydawało, że od 37tyg.
------------------
Galaxia jak przenosisz, czego Ci nie życzę, żadnej nie życzę, to znasz termin;-)
Jak jest z wcześniactwem? Od 36tyg to dzidzia donoszona czy od 37? Mnie się wydawało, że od 37tyg.
------------------
Galaxia jak przenosisz, czego Ci nie życzę, żadnej nie życzę, to znasz termin;-)
Mysza84
Anna to też chyba zależy od szpitala. Jak rodziłam Szymka to uznawali że od 38 nie kwalifikuje się do wcześniaków już. Ale np 37 uznawali że to na granicy i zlecali dodatkowe badania.
Jednak chyba w większości to właśnie po 36tc już nie jest dzieciątko uznawane za wcześniaka.
Jednak chyba w większości to właśnie po 36tc już nie jest dzieciątko uznawane za wcześniaka.
reklama
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
właśnie też mi się tak wydawałoz tego co lekarz mówił to ciąża donosza po 37tc
Kurcze powinno to być ujednolicone, a nie żeby się zastanawiać trzeba było