reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria wrześniowych mamuś

reklama
Galaxia zaczyna się, ale jeszcze nie jest. Przynajmniej chyba żaden lekarz nie liczy w ten sposób tygodni ciąży. Bo jakby nie daj los teraz urodzić to nit by nie powiedział że urodziło się donoszone dziecko w 36tyg tylko wcześniak z 35 tygodnia.
Choć z drugiej strony rozumiem to przyśpieszenie...pewnie wszystkie nie możemy się doczekać i tak po trochu oszukujemy same siebie z tymi tygodniami.

Nie dziwię się... ja to już znam datę swojego cięcia i też odliczam. Choć u mnie to będzie data maksymalna, ale liczę też że nic się wcześniej nie wydarzy.

Marzenka śliczny brzunio.

Jak jest z wcześniactwem? Od 36tyg to dzidzia donoszona czy od 37? Mnie się wydawało, że od 37tyg.

------------------

Galaxia jak przenosisz, czego Ci nie życzę, żadnej nie życzę, to znasz termin;-)

Anna to też chyba zależy od szpitala. Jak rodziłam Szymka to uznawali że od 38 nie kwalifikuje się do wcześniaków już. Ale np 37 uznawali że to na granicy i zlecali dodatkowe badania.
Jednak chyba w większości to właśnie po 36tc już nie jest dzieciątko uznawane za wcześniaka.

reklama
Do góry