reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria wrześniowych mamuś

reklama
iryska- wiem, ze nie fanaberia, po prostu nie widze nic zlego w tyciu w ciazy w granicach rozsadku:) a niektroe dziewczyny sie martwia waga, a nie powinny :) nie chodzilo mi o cukrzyce:p

Judyś - dałabyś radę, na bank- jakbyś miała wybór albo urodzić zdrowe dziecko i być na diecie, albo odżywiać się normalnie i narazić dziecko na różne dolegliwości i wady - to byś siedziała jak my i liczyła co możesz i ile :)))) też tak myślałam, a teraz ważę, liczę, mierzę - zdrowe dziecko to najlepsza motywacja.
Podobno też w ciązy nie powinno się tyć:) tylko zdrowo przybierać na wadze:)
I oczywiście zazdroszczę tym, które o wagę nie muszą się martwić

bo to wszystko robimy dla dzieci! i w zależności kto jakie ma zalecenia, to w ciąży, jest to chyba jedyny okres w życiu kiedy przestrzegamy reguł jak w zegarku.

katjoshka zgubiłam tego linka od Ciebie odnośnie herbaty...podrzuć plis raz jeszcze

Ostatnia edycja:
katjoshka- no pewnie, że każda by z nas zacisnęła pasa, dla zdrowia maluszka wszystko. Dobrze, że w ogole się to bada i można z tym walczyć. Moja kuzynka ledwo przeżyła, jej mama właśnie chorowała na cukrzyce i późno ją wykryli. Po porodzie i tak pewnie każdna z nas będzie na diecie:p a ja jeszcze będę wylewać do tego siódme poty. U mnie to przybieranie na wadze też wygląda dziwnie, na początku 2kg, później w 5 tygodni 5kg:D (ale byłam non stop głodna) a teraz od 2 tyg znowu waga stoi w miejscu ale już mi ten wilczy apetyt minąl:p ciekawe od czego to zalezy:p

a ja nie tyłam na początku a teraz w ciągu 10 dni potrafię przytyć 1 kg :( mało jem, nie mam apetytu, wręcz muszę się zmuszać... może to woda ??? ehhh no i mam żylaka na łydce takiego brzydkiego ehhhh

kurcze ja właśnie musze jeść bo inaczej jestem zaraz głodna, a potem mi niedobrze a potem kończy się wymiotowaniem nie wiadomo czym. A z tymi kg to właśnie też nie tak lekko, bo na koniec trzeba umieć się ruszyć, nie chce mieć masy rozstępów i zwisającego wielkiego brzucha :confused2: ... a 12 kg to ja chyba już mam na + skoro miesiąc temu mialam 9. Zresztą dowiem się w poniedziałek, ale aż strach stanąć na wagę. Stanowczo muszę skończyć ze słodyczami.

lori a duzo jesz slodkiego w ciagu dnia?
ja to dzis jedynie zjadlam kawalek ciasta i galaretke po obiadku....tak ze slodkosci....a tak w ciagu dnia jakbym zjadla 1 loda to by mi wystarczylo...najgorzej rano po sniadaniu mi sie chce potem przechodzi juz......a najlepiej jakbym wychodzila z domu zaraz po sniadaniu wtedy nie mysle o slodkim:-D
nawet zaczelam robic tak ze jak jadlam na sniadanie 2 kanapki tak teraz tylko jedna i do tego wiecej warzyw ale cholera czy cos to da.......

reklama
marzenka - ja bym się dwoma kanapkami po prostu nie najadła :confused2: ... słodyczy jadłabym mniej gdyby ni mój kochany tatuś który ciągle piecze jakies ciasta i wciska we mnie. Dzisiaj zjadłam dwa kawałki z bitą śmietaną i truskawkami, a że mialam w torebce rurke z bitą śmietana to też zjadłam :sorry2: ... często jem lody z polewą czekoladową albo toffi :sorry2:

Do góry