reklama
U mnie z toczeniem może pojawić się problem lekki, bardziej się boję przeciążenia brzucha i garba póki co zrzuciłam kg do wagi sprzed ciąży i dalej lecę, na szczęscie konsultowałam to dzisiaj z diabetologiem i dietetyczką i nie jest to powód do zmartwień. Także z zaciekawieniem wyczekuję co się dalej z moją wagą wydarzy
-Lorelain-
Fanka BB :)
katjoshka - czyli dieta cukrzycowa Ci sprzyja ;-) ........ to ja może też przejdę na jakąś diete
No lori- polecam szczególnie spożywanie posiłków z zegarkiem w ręku co 2h mikro porcje widoczne przez mikroskop Na śniadanie jem pół kromki chleba(20 g) takiego z foremki razowego - pomidora i plasterek sera żóltego- a cukier szaleje.
No ale waga leci pięknie, a dzidziuś rośnie i dostaje to co najlepsze
Tylko oczywiście z piersi nie lece - dalej metr przede mną
No ale waga leci pięknie, a dzidziuś rośnie i dostaje to co najlepsze
Tylko oczywiście z piersi nie lece - dalej metr przede mną
-Lorelain-
Katjoshka - kurcze to ja bym nie dała rady. Ja na śniadanie wcinam dużą bułę z makiem i kajzerke. Obłożone serkami, pomidorkami, ogóreczkami a potem dopycham się rurką z bitą śmietaną a potem się dziwić że mi dupa rośnie
iryska
To się nazywa plusy diety cukrzycowej:-)Wy tu o rurkach kremach i kajzerkach my z katjoshką o wadze haha;-)
Ja na śniadanko takie małe 2 kawałki razowego na zakwasie ale w sumie to one wielkością są jednego średniego białego tona warzyw i jestem full drugie to wciskam na siłę.Podobnie na kolację.
Ja na śniadanko takie małe 2 kawałki razowego na zakwasie ale w sumie to one wielkością są jednego średniego białego tona warzyw i jestem full drugie to wciskam na siłę.Podobnie na kolację.
lori- ja tez bym nie dała rady, czuje się zawsze taka głodna rano, ze musze konkretnie pojeść zresztą uważam, ze kobieta w ciaży musi przytyć i to jest zdrowe (nie mowie o 30 kg ale np 12) organizm wie co robi, a nic nie jest madrzejsze od natury
iryska
Judyś-trochę nieładnie mówisz jakbyśmy miały wybór.Cukrzyca ciążowa to nie fanaberia.Myślisz że nie chciałabym czasami zjeść to na co mam ochotę?
reklama
iryska
Ja przemyślałam kilka razy zanim się odezwałam no i zmieniłam wersję na łagodniejszą