reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria styczniowych Skarbeńków :)

Ja licząc od pierwszej wizyty w 5tc przytyłam 2 kg, biust mam ogromniasty, w piierwszej ciąży z miseczki B zrobił się nawet nie wiem jaki, ale na zdjęciach widać że pierś jest większa od głowy mojego synka i o dziwo po karmieniu wrócił do swoich rozmiarów, z jędrnością też nie było problemu i zrobiły mi się tylko malutkie rozstępiki pod biustem ok 3 szt, normalnie nie są widoczne. Zdaję sobie sprawę że teraz nie będzie tak dobrze, bo wtedy byłam bardzo młoda i skóra była bardziej elastyczna, ale cóż dla dzidzi zniosę wszystko.:-)

reklama
A u mnie +5kg
pierwsze 4 kg to praktycznie między 6 a 12 tygodniem (nakaz leżenia daje znać o sobie)
potem - 1 kg 13-14 tydzień
a teaz +2 kg od 15 tc do dziś (właśnie dziś mam 18 tygodni za sobą;-))
------------------------
czyli = 5 kg na plusie :-D
i najwięcej poszło w biodra i w uda:-(reszta w brzuszek.

Ostatnia edycja:
Ja mam nadal tyle samo na plus, ale brzuch się rozrósł że hej:-D ale miał zapas sprzed ciąży:-) to jest co rozciągać.

to ja mam na plusie 4-5 kg, jednak musialam nabrac troche cialka, bo bylam za chuda, zeby mojemu baby bylo wygodnie:-) tylko ten biust mnie przeraza. mam wrazenie, ze znowu rosnie i to swedzenie jest nie do wytrzymania:wściekła/y:

Ja licze od tej, którą miałam na pierwszym ważeniu w ciąży (6 tydzień) - potem przez kolejne 2 miesiące schudlam 3 kg, a ostatnio 3 przytyłam, więc licze, że jestem na 0, a nie na 3+ (tak mam też w karcie ciązy wpisane, że liczą od pierwszej wagi w ciąży, a nie od spadku wagi):tak:

no wlasnie, popieram taki sposób liczenia, ale kazdy ma swój wlasny kalkulatorek:)

Ostatnia edycja:
Ja nawet nie wiem ile ważę bo mi waga szwankuje raz pokazuje dużo za dużo, a raz za mało jutro się zważę w szpitalu, w 3mies. miałam 1,7 kg teraz to tyle ma chyba mój biust

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry