reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
I przy okazji znalazłam zdjęcia z końca października jak na Rycerzową szliśmy z M. Tego dnia zupełnie kondycji nie miałam i myślałam, że umrę po drodze, a górka jakoś niespecjalnie imponująca. To pewnie były "wczesne objawy ciąży" :-p Kurcze niby 9 m-cy to długo ale jak teraz na to patrzę to szybko czas płynie.

ja właśnie byłam na wycieczce na koniec października na przełęczy okraj i stamtąd szliśmy dalej. i to już było z małym fasolkiem - miał ok 5dni. pamiętam, że w ogóle nie miałam siły tego dnia - ale chyba za wcześnie na objawy ciąży? tydzień później wiedziałam że już w ciąży jestem bo miałam inne objawy które pamiętałam z pierwszej, nieudanej ciąży.

reklama
Dziewczyny ja miałam na plusie jedenaście kg od porodu nie miałam kiedy się zważyć i dwa dni temu dopiero patrze na wagę i o dziwo mam już tyle co przed ciążą więc się nie martwcie wszystko wróci do normy:) troszkę mi jeszcze brzuszek odstaje ale już niewiele:)

10kg schodzi bardzo szybko. nie ma co się martwić. a potem można jeszcze schudnąć. trochę na to liczę... przed ciążą wielokrotnie próbowałam zrzucić tak ze 6kg ale zero efektów :)

Kopacz moja prowadząca fitness mówiła, że jej kuzynka w pierwszej i drugiej ciąży coś koło 22-25 przytyła, teraz jest w trzeciej i pewnie koło 30 się zatrzyma. podobno pół roku po porodzie chudsza niż przed ciążą była, ale to zależy od organizmu, niema reguły. czasami ta co 30 zahaczy schudnie szybciej niż ta, co niecałe 10

ja z Roksaną miałam +19 kg :( i 5 kg nie dałam rady zrzucić, ale też nie byłam na żadnej diecie, nie ćwiczyłam, 10 kg leci niemal w szpitalu i przez kolejne parę dni. Teraz mam już 15 na plusie :( , plus te co mi zostały po Roksanie czyli fajnie by było zrzucić chociaż te 20 kg, kurde tylko ja tak lubię czekoladę i lody

w pierwszej ciąży miałam +26 kg tylko ciężko określić ile przytyłam ile to była woda. Ogólnie, po 2ch miesiącach byłam na 0 :)
Niestety po odstawieniu karmienia nie przeszłam na żadną dietę i kg dużo łatwiej zaczęły wpadać niż przed ciążą:crazy:
trzeba się pilnować.

Moja siostra jest teraz w trzeciej ciazy... Jest dosyc otyla. Pewnie malo jej przybedzie. W poprzednich ciazach byla patykiem jak ja i tyla raz po 28 a drugim razem 15 kg. Wszytko zrzucala. Pewnie jej bedzie latwo zrzucic teraz to co prybierze na wadze podczas ciazy... Jak ktos jest gruby przed to chyba nie ma co liczyc na jakis cud zwiazany z karmieniem piersia. Chociaz roznie bywa. Trzymam za nia kciuki bo troche sie zapuscila;)

reklama
spokojnie dziewczyny w tym roku paradować w bikini na plaży raczej nie będziemy, a do przyszłych wakacji się zrzuci ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry