reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

reklama
Mój pępek też w połowie wypukły.Z synkiem miałam wklęsły do końca...A powiedzcie jak z brązową krechą pod pępkiem??Czy wiecie coś o tym ,że kreska pojawia się u mam noszących pod serduszkiem chłopca a jak kreski niema to większe prawdopodobieństwo dziewczynki??U mnie by się to potwierdziło bo z Igorem krecha była od początku ciąży praktycznie a teraz niema...

Mój pępek nadal wklęsły, choć jak teraz wsadziłam w niego palec :-D to jakby płytszy:) A z tą linią na brzuszku to chyba taki sam przesąd jak z wystającym pępkiem i kształtem brzucha, czy innymi tego typu opowieściami. SPrawdzają się w ok 50% :-)

Mój pępek nadal wklęsły, choć jak teraz wsadziłam w niego palec :-D to jakby płytszy:) A z tą linią na brzuszku to chyba taki sam przesąd jak z wystającym pępkiem i kształtem brzucha, czy innymi tego typu opowieściami. SPrawdzają się w ok 50% :-)

Niekoniecznie przesąd. Mięśnie się rozsuwają i powstaje linea negra, tylko nie u wszystkich jednakowo widać.

a mój pępek już jest płytki ciekawe kiedy wypadnie :) jakoś mi on nie przeszkadza a wręcz jestem ciekawa jak wygląda :) bo jak byłam mała to w szpitalu mi źle zawiązali :( i dopiero jak wróciłam do domku to lekarz mi normalnie go zrobił i zakleił plastrem :)

dobrze ze rodzice to zauważyli jak już byłam w domu...

reklama
póki co, mam 6 kg na plusie;
pępek wciąż wklęsły, choć już nie tak mocno, jak bez ciąży;
a brzuch mam całkiem spory, ale moja ginka powiedziała, że przy kolejnych ciążach macica występuje już z miednicy i brzuch jest właśnie wysadzony w przód i potem w dół, nie jest tak wysoko jak w 1 ciąży; a jak porównam zdjęcia z obu ciąż, to brzuch mam taki sam na tym etapie;