reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

Jol ale maleńki brzuszek :) ja też miałam mały ale nie aż tak chyba, a mały miał zaledwie 2300. Końcówka ciąży przypadała mi na luty, 3 marca urodziłam i w sumie to większość sąsiadów pytał skąd dziecko mamy :D Jakbym miała wybierać to też wole taki mały bo przynajmniej mogłam buty zawiązać.

reklama
adkkd4.jpg

sbug6q.jpg

7 tydzien -------> a tutaj prawie 8

niewiem czy jakas roznica jest :-D

ale zrobiiłam zdjęcia więc dodaje :-)

A ja się zaczynam martwić, niedługo kończy się 9 tydzień a u mnie nadal nic nie widać, może dlatego, że dość pulchna jestem i brzusio się chowa. Za trzy tygodnie USG i zobaczymy, czy dzidzia rośnie. Jedynie biodra mi się rozrosły i biust urósł

a tam niema sie co martwić ;-) każda ciąza jest inna.. u jednych widać odrazu u drugich gdzies 0d 4-5 miesiąca ;-) głowaa do góry

Temperatura też mi spada :( nie jest to jakiś drastyczny spadek, o 1 kreskę co 10-12 dni, ale tendencja jest w dół :( nie wiem, czy to już łożysko zaczyna działać i przejmować część funkcji, podobno po pierwszym trymestrze temp. wraca do normy a u mnie się niedługo zacznie 10 tydzień.

Hej ja jestem tutaj nowa - obecnie jestem 7 tc i jak na razie też zero brzuszka - ale jak byłam w ciąży z moją córeczką to brzuszek zaczęło być widać ok 20 tc tak że mamy czas - Luisiana ma rację że nie ma się czym martwić bo każda ciąża jest inna :)

reklama
no ja jestem w drugiej ciąży i szczerze mówiąc jestem w szoku że po tak krótkim czasie cokolwiek jest widoczne...ale zdjęcia mówią same za siebie...:)