reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

doggi, silva,dubeltowka - jakie śliczne te Wasze domki :tak: Bez wyjątków!!Każdy jest idealny.

Co do kształtu i rozmiaru brzuszka ja mam porównanie ,że w moim przypadku zdecydowanie obydwie ciąże inne bo w jednej chłopiec w drugiej dziewczynka i brzuszki też inne...
Z Igorem miałam kolosa(rozlany na boki i wielki brzuch naprawdę olbrzym) a teraz z Gracją mam taki w przód - taką piłeczkę typową.I teraz mam na pępku rozstęp o czym świadczy stożkowy kształt a z Igorem nie miałam w tym miejscu rozstępu.:-) Coś w tym musi być raczej(mówię o kształtach brzuszków)

reklama
Katamisz...a ja miałam znowu na odwrót...brzuszek z synkiem był bardzo spiczasty i zaczynał sie już pod biustem a teraz jest bardziej szeroki i nisko umiejscowiony

u mnie brzuszek zaczyna sie już pod piersiami, ale mam mały brzuszek tak mi sie wydaje w porównaniu z innymi ;) plus taki że nie jest mi bardzo ciężko :)

ironia - mój brzuszek też już pod piersiami mi wystrzela, z opinii innych ja mam bardzo mały brzuszek jak na ten miesiąc jednak w moim odczuciu jest troszkę inaczej bo już powoli zaczyna troszkę ciążyć

Traschka - co do obwodu brzuszka to ja mam tylko taką miarę papierową ze sklepu leroy merlin (taka krawiecka mi się już rozpadła) ale ona mierzy tylko 100cm, jak mierzyłam mój brzuszek kilka tygodni temu to ledwo ledwo się nią objęłam w pasie wiec teraz tak jak Ty już miarkę omijam z daleka :-)

reklama
Ja długo obwodu nie mierzyłam, bo wolałam nie... mnie depresjonowało i tak już to że kg rosną :p Ale zaczęłam mierzyc :p Tylko że miarki nei mam... i cóż biedna pani inżynier może zrobic? :p Biorę nitkę, owijam się nią :)D) i odcinam tam gdzie mi się stykną na brzuszku... potem... mam taką swoją kartkę dużą z wyrysowaną miarką (kartka w kratkę 2 kratki= 1cm) i tak sobie tą nitkę przykładam do niej raz raz raz i liczę :D :p

A co do brzucha... ja od początku miałam dośc nisko brzuszek ułożony. A czy się rozlewa czy spiczasty... nei mam pojęcia... ja patrzę na siebie bardzo nieobiektywnie i jak na moje to ja cała się zrobiłam przeogromna i patrzec na siebie nie mogę... a jak jeszcze do tego wszystkiego spuchnę bardziej niż normalnie to już w ogóle taka baryła jestem i mam depresję oooo