reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

reklama
gosiaczek ja nie mam takich problemów, więc nie pomogę.
Co do wagi to ja mam 6+, obwód brzucha 90cm i mimo tego, że ważę mniej niż w pierwszej ciąży to czuje się taka wieeeeeeeeeeelka. Z Przemkiem miałam malutki brzuch, a teraz brzuch gigant :szok: No i też boję się rozstępów. Mam nadzieje, ze i tym razem natura potraktuje mnie łaskawie :-)

Ja zaczęłam III trymestr z 10 na plusie...ale jakoś specjalnie po mnie nie widać... brzuch mam wielki i wszystko zasłania...:-):-):-)
Zastanawiam się czy przez te 3 miesiące przytyje jeszcze raz tyle, czy może mniej... bo faktycznie jem mniej... bo mam mało miejsca w żołądku a nie chce się przejadać bo kończy się to potworną zgagą na którą nic mi nie pomaga... :zawstydzona/y: czasami oczami bym jadła ale w buzi mi rośnie... i nic z tego:eek:
W czwartek ide do ginka... jego waga źle waży...bo zawsze więcej niż moja w domu:sorry2: bo w domu to wskakuję rano na czczo i na golaska a tam zawsze po obiedzie i w ubraniach, nawet butach;-)
Dobra mykam do wyrka... miłej nocki kochane:-)

AAA zapomniałam zapytać... czy leci wam mleko? tzw siara?? bo mnie zalewa codziennie.. dziś rano zaplamiło mi całą koszulkę nocną. Leci mi tej siary tyle co mleka gdy karmiłam Czarka... nie wiem czy to normalne! A największy mam napływ gdy przytulam Czarka do siebie:confused::confused: czy ze mną wszystko wpożądku? Wy też tak macie???

Dzastina oj mnie też zalewa siara. Wielkie plamy na koszuli to norma, od kilku dni śpię w biustonoszu z wkłądakami:( Żenada, zaczynam naprawdę nienawidzić moich balonów.

Dzastina, traschka nie zazdroszczę... ale myślę, że powoli już będzie przychodzić "siarowy" czas na większość z nas :/ ja na razie mam spokój ale za to strasznie bolą mnie sutki!

Ja tez od tygodnia podobnie jak niektore z was nie mam apetytu. Zaczelam sie nawet troche przejmowac, ale widze, ze to norma. Widocznie macica sie tak rozrasta, ze zostawia tylko sladowe ilosci na jedzenie.
Co do siary to nic takiego nie mam. Mam nadzieje, ze na tym etapie to nic nienormalnego:-(?
Dziewczyny a tak swoja droga to dobijamy powoli do 30 tyg, to juz calkiem niedaleko do konca....zaczynam sie bac...
angel gabarytki na 27 tydzien w sam raz:-)

DZastina moim zdaniem nic dziwnego. Mnie tez leci, a w zasadzie sie wydobywa jak sie cyca przycisnie, ale nie sa to wielkie ilosci
Gosiaczek u mnie problem podobny i niestety ten problem dotyka wieeele kobiet w ciazy. w pierwszej ciazy tez tak niestety mialam. Teraz balam sie ze jak zaczne brac zelazo to bedzie jeszcze gorzej, ale na szczescie nie jest, no ale lepiej tez nie:baffled:
Co do wagi to wczoraj sie własnie wazyłam i mam ok + 11 kg:szok:, natomiast w pasie 94, czyli ok 30-34 na plusie:szok::szok:

A jak jest u was z wyproznianiem? bo ja to mam chyba naciska na jelita normalnie, dziennie wypijam cała wode mineralna, ze 2 x dzbanek (zaparzaczyk 1 litrowy) herbatek ziolowych i tych dla ciezarnych, juz nawet zmuszam sie do woreczka kaszy dziennie, kefiry, jablka i NIC kurcze! xenna tez nie pomaga, chociaz lekarz zalecil
czytalam ze to powazny problem i prosta droga do HEMOROIDOW!
zapytam jeszcze czy espresso moge raz na kilka dni - bo juz wszystkie znane metody wyczepałam :(
a jak wreszcie dojdzie do tego WZNIOSLEGO MOMENTU to odrazu 1 kg na minus!

Gosia, mnie pomaga siemię lniane. Mam takie w proszku, extra sprawa!

reklama
Gosiaczek ja nie mam na szczęście takich problemów, chodzę nawet dwa razy na dobę się wypróżniać.
Dzastina mnie nic nie leci, tylko swędzą sutki...

ja mam +6 kg, 97 cm w brzuszku i strasznie sie z tym czuje, ale jestem pewna że nigdy w życiu nie chce być "grubaskiem" to straszne...