reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria brzuszków

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Efa - będziemy się jakos później dopingować ,zeby to wszystko pozrzucac i bedzie git. A co do tarczycy , to mialam koleżankę która bardzo przytyla i to w zastraszającym tempie biorąc te lekarstwa, wiec wiem o czym mówisz z żalem. Ale nic sie nie martw ... damy radę ;-)

No będziemy, będziemy :)

Ja dostanę od rodziców dietę, na której schudli przed rokiem po 15kg wcale się nie głodząc. Jak przyjdzie czas, to się podzielę :-)

reklama
dorisday wyglądasz świetnie, nie wiem gdzie zmieściłaś te kg co niby tyle przytyłaś:)

Wrzucam w koncu zdjęcie swojego brzucha. Wcześniej się wstydziłam trochę ,bo Wy wszystkie takie szczuplutkie , ale odkąd wiem ile z tego to dziecko to juz mi lepiej. To wlasnie w tym brzuchu miesci się 740g żywej wagi mojego skarbusia ;-)
Zdjęcia z dziś tj. 23tc 5d.

740 g? Kurcze ja w 21 tyg miałam w brzuchu 350g. Aż tak szybko rosną te maluchy?

No wlasnie nie wiem czy to mój tak szybko rosnie , bo z tego co zaobserwowalam to dziewczyny pisaly ze na tych połowkowych to 450-540g mialy dzieci (mniej wiecej w tym samym tygodniu co ja)

Efa pisala chyba ,ze jej skarbek mial 450 g w 24tc.... tak?

Jak czytam ten odczyt z tego usg to jest napisane ,ze moje dziecko rozwija się szybciej i ogolnie wyglada na 24tc 4d (to miesiąc) Nie wiem co o tym sądzić :-)

Doris nie przejmuj się, mi lekarz powiedział że waga którą podają na usg jest wagą orientacyjną wyliczana z równania, wystarczy że lekarz przy pomiarze zaznaczył o parę milimetrów za daleko i już są inne pomiary. Mówił też że nawet na drugi dzień czy po godzinie waga już może być już inna.

Co do rośnięcia maluchów to mój w 16 tyg miał 144g, a w 19 tyg praktycznie podwoił wagę, bo ważył 278g. Z tego wnioskuję, że na jutrzejszej wizycie (22 tydz) powinien ważyć ok 550. A może mój to też jakiś gigancik i więcej niż standardowo waży.

reklama
Mój brzuszek..dzisiaj robiona fotka

Z przodu
z przodu.jpg

z boku
z boku.jpg

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry