reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria brzuszków

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Efa - będziemy się jakos później dopingować ,zeby to wszystko pozrzucac i bedzie git. A co do tarczycy , to mialam koleżankę która bardzo przytyla i to w zastraszającym tempie biorąc te lekarstwa, wiec wiem o czym mówisz z żalem. Ale nic sie nie martw ... damy radę ;-)

No będziemy, będziemy :)

Ja dostanę od rodziców dietę, na której schudli przed rokiem po 15kg wcale się nie głodząc. Jak przyjdzie czas, to się podzielę :-)

reklama
dorisday wyglądasz świetnie, nie wiem gdzie zmieściłaś te kg co niby tyle przytyłaś:)

Wrzucam w koncu zdjęcie swojego brzucha. Wcześniej się wstydziłam trochę ,bo Wy wszystkie takie szczuplutkie , ale odkąd wiem ile z tego to dziecko to juz mi lepiej. To wlasnie w tym brzuchu miesci się 740g żywej wagi mojego skarbusia ;-)
Zdjęcia z dziś tj. 23tc 5d.

740 g? Kurcze ja w 21 tyg miałam w brzuchu 350g. Aż tak szybko rosną te maluchy?

No wlasnie nie wiem czy to mój tak szybko rosnie , bo z tego co zaobserwowalam to dziewczyny pisaly ze na tych połowkowych to 450-540g mialy dzieci (mniej wiecej w tym samym tygodniu co ja)

Efa pisala chyba ,ze jej skarbek mial 450 g w 24tc.... tak?

Jak czytam ten odczyt z tego usg to jest napisane ,ze moje dziecko rozwija się szybciej i ogolnie wyglada na 24tc 4d (to miesiąc) Nie wiem co o tym sądzić :-)

Doris nie przejmuj się, mi lekarz powiedział że waga którą podają na usg jest wagą orientacyjną wyliczana z równania, wystarczy że lekarz przy pomiarze zaznaczył o parę milimetrów za daleko i już są inne pomiary. Mówił też że nawet na drugi dzień czy po godzinie waga już może być już inna.

Co do rośnięcia maluchów to mój w 16 tyg miał 144g, a w 19 tyg praktycznie podwoił wagę, bo ważył 278g. Z tego wnioskuję, że na jutrzejszej wizycie (22 tydz) powinien ważyć ok 550. A może mój to też jakiś gigancik i więcej niż standardowo waży.

reklama
Mój brzuszek..dzisiaj robiona fotka

Z przodu
z przodu.jpg

z boku
z boku.jpg

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry