reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria brzuszka i maluszka :)

Ja nie biorę nic poza folikiem,który z resztą i tak mogę już odstawić.Gin powiedzał,ze najlepsze witaminy są w jedzeniu,a te suplementy zawsze maja trochę chemii.
Z resztą ja nigdy nie przepadałam za tabletkami ,w ogóle jestem antylekowa i brałam tylko wtedy kiedy musiałam.

reklama
My wiemy najlepiej gdzie nam poszlo wiec dobrze ze inni tego nie widza i ze nie zauwazaja :-)
Dziewczyny mam jedno pytanko a zazywacie jakies dodatkowe witamini z grupy Omega3 ??

Ja biore Pregnacare Plus, to sa dwie tabletki, jedna to witaminy a druga to wlasnie witaminy a grupy Omega3.

Dziewczyny dziękuję Wam za pomoc w określeniu który mam już miesiąc, to wychodzi, że koniec 3, a początek 4 miesiąca.

Ssabrinaa masz brzuszek naprawdę fajniusi, już taki mocno widoczny.

Co do rozstępów to ja mam tylko na piersiach - bo mam je dość duuuże bo mi urosły dodatkowo w sumie jak większości z nas - i udach choć nie wiem czemu akurat tutaj mi się rozstępy umieściły skoro malusieńko mi nogi przytyły, aż takiej różnicy nie mam w nogach...

My wiemy najlepiej gdzie nam poszlo wiec dobrze ze inni tego nie widza i ze nie zauwazaja :-)
Dziewczyny mam jedno pytanko a zazywacie jakies dodatkowe witamini z grupy Omega3 ??

Mnie gin zalecil branie na zmiane PregnaPlus oraz Pharmaton maturelle, sa to zestawy witamin ktore juz zawieraja Omega3, wiec nie musze nic dodatkowo przyjmowac.

Jak dobrze pamietam to min ktorys Prenatal ma te tabletki ktore zawieraja tylko to Omega3 i bierze sie je dodatkowo ale jak popatrzylam na cene to bardziej sie oplaca brac to co juz kupuje a nie laczyc osobno witamin podstawowych i osobno Omega3.

ten Pharmaton jest najlepszym zestawem, bo ma juz wszystko czego tylko mozna chcec ;)

Emy super!

a to mój na początek 4 m-ca (skończone 13 tc)

Śliczny brzusio, ciąży już nie ukryjesz :)

niuniunia znalazłam na necie coś takiego:
1. wg książki w "oczekiwani una dziecko":
1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób :

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

Wow, Gola, jestem pod ogromnym wrażeniem! Ty się marnujesz :) Chyle czoła precyzji :)

Jesli chodzi o brzuszki to i Ja sie pochwale swoja pileczka z dzisiaj,zdjecie robilam niedawno wiec jest jeszcze puste tylko po sniadanku :-)
Zobacz załącznik 355576

Piękny brzuszek, świetna figura.

Mnie dziś lekarz nie zlecił nadal żadnych witamin, uważa, że wszystko znajdę w pożywieniu i te są najlepsze. Martwiłam się, że hemoglobina mi spadła, ale gin powiedział, że jak na kobietę w 5 miesiącu ciąży to wyniki są wzorcowe i kazał trzymać tak dalej.

właśnie też się ostatnio zastanawiałam, czy mogę brać tran w kapsułkach ?

Tranu zabronił, stwierdzając, że okres infekcyjny mamy za sobą, a ciążowo nie ma wskazań do brania tranu.

Kobietki, przekazałam Wam opinię mojego lekarza, ufam mu na 200 %. Decyzja jednak należy do was i waszych ginekologów.

Ja nie biorę nic poza folikiem,który z resztą i tak mogę już odstawić.Gin powiedzał,ze najlepsze witaminy są w jedzeniu,a te suplementy zawsze maja trochę chemii.
Z resztą ja nigdy nie przepadałam za tabletkami ,w ogóle jestem antylekowa i brałam tylko wtedy kiedy musiałam.
Madzia ja też jestem anty jesli chodzi o tabletki/ Folik nadal łykam, ale chyba już pora odstawić:tak: Kupilam sobie ten preparat ziołowy _ floradix i to od dziś biorę. Mój gin tez twierdzi że w tabletkach chemia i lepiej jeść warzywka i owoce;-)
Sabrinaa Twój brzusio jest prześliczny!!!!
Ja też uważam ze u nas same lachony!!

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi o tych witaminach Ja wlasnie zazywam teraz pregnacare ale te normalne no ale mam jedna tabliczke wlasnie tabletek omega3 i nie wiem czy je brac czy nie a do tego biore juz zelazo bo mam poczatek anemi :oo2: no nic jak bede 6 czerwca u poloznej to sie jej zapytam o te omega3 :tak::-)

dziewczyny ja mam w składzie omega-3 w witaminach Pharmaton Matruelle
PS w końcu mnie ktoś naprawdę zjedzie, bo na wątku listopad znowu zapomniałam i napisałam post pod postem:-/ To z wrażeń dziewczyny, cieszę się udanymi wizytami i kurde no zakręcona jestem jak baba w ciąży ;-) :-D

reklama
Tranu zabronił, stwierdzając, że okres infekcyjny mamy za sobą, a ciążowo nie ma wskazań do brania tranu.

Kobietki, przekazałam Wam opinię mojego lekarza, ufam mu na 200 %. Decyzja jednak należy do was i waszych ginekologów.
ale tran ma bardzo dobry wpływ na rozwój np mózgu dziecka Wpływ kwasów omega-3 na ciążę - Odżywianie - arykuł to nie tylko przeciw działanie infekcji ;-)
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi o tych witaminach Ja wlasnie zazywam teraz pregnacare ale te normalne no ale mam jedna tabliczke wlasnie tabletek omega3 i nie wiem czy je brac czy nie a do tego biore juz zelazo bo mam poczatek anemi :oo2: no nic jak bede 6 czerwca u poloznej to sie jej zapytam o te omega3 :tak::-)
u mnie tran jest bardzo polecany zarówno przez lekarza jak i położną :tak: , zażywałam w pierwszej ciąży i teraz też biorę kapsułki ;-) , dodatkowo mój D łyka a Kuba dostaje codziennie łyżeczkę :-)

cudne te wasze "domki" ,dzieciaczkom tam jest na pewno superowo :tak::-)

Do góry