reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

reklama
Mati, rewelacja.:-D:-D:-D Ale z Ciebie bystrzak!
Aniu, mi się wydaje, że Mati tak dużo i ładnie mówi, bo ma starszą siostrę od której się uczy.

to u nas na różne polecenia.....jest odpowiedż: Nie słyszę Cię, w ogóle:-p i potem wielki chichot

no u nas na topie chiba - chcesz siusiu? - chiba nie
idziemy na dwór - chiba tak i tak ze wszystkim iba i iba....
a no i wyraz "chce" w wersji chce i nie chce - wielokrotnie w ciągu dnia w użyciu...

U nas też takie wyrażenia jak: chyba tak, niech pomyślę i inne są na topie a Wojtek z tą produkcją to nieźle trafił:-D

Wczoraj Matek się dowiedział że dziadek wyjeżdża na weekend nad morze świętować z żonką rocznicę no i strasznie mu się przypomniało jak to w wakacje on był nad morzem i dokładnie ze szczegółami wszystko nam opowiedział co on wtedy robi a potem poszedł do dziadka i się pyta:
- Dziadek weźmiesz mnie ze sobą nad morze?
- No wezmę
- A co tam będziemy robić?
- Będziemy chodzić nad wodę, spacerować, chodzić na tańce i pić wódkę
- Ja nie piję wódki
- A co pijesz?
- Mleko
Po czym przybiega do mnie i mówi
- Dziadek weźmie mnie nad morze i będziemy pić wódkę:szok:

reklama
Mati:-D:-D
Aniu, widzisz, jakie masz kochane dziecko - już przed imprezą Ci się przyznaje że będzie piło. Grunt to szczerość w rodzinie.

Dzisiejszy poranek - Marcin przygotowuje śniadanie. Ja jak prawdziwa żona - leżę (i pachnę - wg niektórych teorii żona powinna leżeć i pachnieć). Dzieci śpią. Wstaje Wojtek i Marcin mówi do niego:
- Wojtek, daj mamie buziaka na powitanie.
- Nieee...
- A dlaczego?
- Nie mam ochoty.

Do góry