reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

Wojtek przybij piątkę;-)- Mateusz
Sylwia pocieszę cię że Matek powoli zapomina o brzydkim słownictwie chociaż są jeszcze momenty kiedy nagle mu coś wlezie na język:tak:

reklama
dzisiaj poszliśmy do lekarza - co prawda Karol tylko lekkie przeziębienie - katar, no ale ja sie czuję nie najlepiej i więc zachciało mi się zwolnienia
lekarz bada Karola, pyta nas czy Karol chrapie przy tym katarze a Karol zbystrzał nagle i z pełną powagą odpowiada "nie nie nie, to tata, tata..."
No i karol też się nauczył liczyć głośno do 10 ale czasem jeszcze niektórych cyfr nie może wypowiedzieć i np na ósemkę mówi "dwa kółka" :)czyli jest...sesć, siedem, dwa kółka, dziewić, dziesieć"

Kasia :)
no wiecie - Karol jeszcze rozgadany nie jest ale coś tam zawsze palnie, wczoraj rozmawiam z Pawłem przez tel i sie skarże że Karol nie spał, że jest niegrzeczny i mówie - "no powiedz tacie jaki jesteś" (w domyśle - niegrzeczny) a Karol rozbrajająco odpowiada "mały"

U nas ostatnio taka paplanina że już wariuję:szok: Teraz to mamy naucxzanie prawidłowych końcówek bo on tak śmiesznie odmienia wyrazy np. nie powie ja stoję tylko "ja stoiłem"albo dzisiaj mówi" mam brudne łapki" a jak mówię pokaż to mi powiedział" tu mam jeden brudny łap a tu drugi brudny łap":-)

reklama
Pati, Miki też tak mówił - w drugiej osobie liczby pojedynczej, czyli tak jak słyszy, że my do niego mówimy. Ale teraz już się przestawił i coraz częściej mówi tak jak trzeba. A poza tym nawija non stop...

Do góry