reklama
dzisiaj poszliśmy do lekarza - co prawda Karol tylko lekkie przeziębienie - katar, no ale ja sie czuję nie najlepiej i więc zachciało mi się zwolnienia
lekarz bada Karola, pyta nas czy Karol chrapie przy tym katarze a Karol zbystrzał nagle i z pełną powagą odpowiada "nie nie nie, to tata, tata..."
No i karol też się nauczył liczyć głośno do 10 ale czasem jeszcze niektórych cyfr nie może wypowiedzieć i np na ósemkę mówi "dwa kółka" czyli jest...sesć, siedem, dwa kółka, dziewić, dziesieć"
lekarz bada Karola, pyta nas czy Karol chrapie przy tym katarze a Karol zbystrzał nagle i z pełną powagą odpowiada "nie nie nie, to tata, tata..."
No i karol też się nauczył liczyć głośno do 10 ale czasem jeszcze niektórych cyfr nie może wypowiedzieć i np na ósemkę mówi "dwa kółka" czyli jest...sesć, siedem, dwa kółka, dziewić, dziesieć"
Kasia
no wiecie - Karol jeszcze rozgadany nie jest ale coś tam zawsze palnie, wczoraj rozmawiam z Pawłem przez tel i sie skarże że Karol nie spał, że jest niegrzeczny i mówie - "no powiedz tacie jaki jesteś" (w domyśle - niegrzeczny) a Karol rozbrajająco odpowiada "mały"
no wiecie - Karol jeszcze rozgadany nie jest ale coś tam zawsze palnie, wczoraj rozmawiam z Pawłem przez tel i sie skarże że Karol nie spał, że jest niegrzeczny i mówie - "no powiedz tacie jaki jesteś" (w domyśle - niegrzeczny) a Karol rozbrajająco odpowiada "mały"
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Karol to bylo dobre z tym tata
Kasia no tos se wymyslila
Kasia no tos se wymyslila
U nas ostatnio taka paplanina że już wariuję Teraz to mamy naucxzanie prawidłowych końcówek bo on tak śmiesznie odmienia wyrazy np. nie powie ja stoję tylko "ja stoiłem"albo dzisiaj mówi" mam brudne łapki" a jak mówię pokaż to mi powiedział" tu mam jeden brudny łap a tu drugi brudny łap":-)
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Noemi tez mowi tak czasami dziwacznie nie w tej osobie co powinna..np.zamiast nabroilam mowi nabroilas, zamiast nie chce mowi nie chcesz :-)
reklama
Podziel się: